omniture

Membina Enjin Pintar Industri, Membentuk Semula Paradigma Baharu Aplikasi Perindustrian: SUPCON Perkenal Transformer Pra-latih Siri-Masa (TPT) Rintis

SUPCON Technology Co., Ltd.
2024-06-08 01:08 25

HANGZHOU, China, 8 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Tanggal 5 Jun, SUPCON mendedahkan TPT (Transformer Pra-latih Siri-masa) rintisnya, model siri-masa AI yang pertama, di Singapura, memperkenalkannya kepada pelanggan global dan memulakan aplikasi perindustrian penuhnya. Dr. Wenyue Ding, Saintis Penyelidik Kanan SUPCON, mempersembahkan produk ini di bawah tema "Mempelopori Perbatasan Baharu AI Perindustrian."

TPT adalah berasaskan kepada rangka kerja algoritma AI generatif dan mengintegrasikan data luas bagi pengeluaran, operasi, proses, peralatan dan kualiti merentas industri-industri semasa latihannya. Ia meningkatkan kecekapan pemodelan dengan ketara, menggabungkan aplikasi perindustrian dan menunjukkan keupayaan adaptif merentas unit dan keadaan yang berbeza, lalu mengupayakan aplikasi gelung tertutup yang amat tepat dan andal. TPT bersiap sedia untuk menerajui pencepatan intelligentization yang komprehensif dalam industri proses.

Menyelami Senario Perindustrian Teras Secara Mendalam

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, AI mendapat perhatian global, memulakan era AI dengan kemunculan Kandungan Dijana Kecerdasan Buatan (AIGC). Kini, kami meneroka aplikasi AI dalam senario perindustrian bagi meningkatkan kecekapan pengeluaran dan menangani cabaran industri.

Walau bagaimanapun, proses operasi perindustrian sebahagian besarnya direkodkan dan dicirikan oleh data siri masa, manakala model AI sedia ada tidak berhasil menangani cabaran teras seperti amaran tidak normal, pengoptimuman operasi dan kawalan serta analisis kesesakan. TPT rintis daripada SUPCON, transformer pra-latih siri-masa yang pertama dalam industri proses, akan merevolusikan aplikasi data dan memacu pembangunan industri yang mampan sebagai generasi baharu enjin pintar industri. Tambahan pula, ini menandakan pencapaian yang luar biasa dalam usaha SUPCON untuk mewujudkan kelebihan "AI+data" dan memajukan inovasi serta pelaksanaan AI.

Berbilang-Keupayaan, Teritlak dan Andal

TPT SUPCON membawakan tiga ciri: berbilang-keupayaan, teritlak dan andal.

Berbilang-Keupayaan: TPT mengintegrasikan simulasi dan ramalan untuk pelbagai tugas industri dengan berlatih menerusi ramalan kitaran yang pelbagai dan simulasi keadaan mantap yang dinamik, mengendalikan senario yang kompleks secara berkesan dengan menyatukan analisis, pengoptimuman dan kawalan.

Teritlak: TPT mengumpulkan data besar-besaran bagi tujuan pra-latihan dan mempelajari undang-undang operasi industri. Ia boleh digunakan semula merentas unit dan keadaan yang berbeza, seraya menunjukkan keupayaan penyesuaian yang kukuh.

Andal: TPT menawarkan ketepatan dan keterangkuman yang lebih tinggi berbanding model AI tradisional, mengupayakan kawalan yang tepat untuk pengeluaran gelung tertutup yang dioptimumkan dalam unit industri.

Membentuk Semula Paradigma Baharu Aplikasi Perindustrian

Dalam sektor perindustrian, TPT akan merevolusikan sepenuhnya aplikasi dan data industri berpecah-pecah tradisional, bertukar daripada mod tradisional "model N + Aplikasi N" kepada paradigma baharu "TPT + 1 perisian" di kilang.

Aplikasi TPT SUPCON mencapai kejayaan dalam pelbagai unit, mencakupi klor-alkali, kuasa terma dan loji petrokimia. TPT melengkapkan unit pengeluaran ini dengan "otak pintar" yang membolehkannya "berfikir" dan "berkomunikasi" secara autonomi seperti pakar dan dalam masa yang sama memantau serta mengoptimumkan operasi unit. Ini dapat mencapai matlamat untuk meningkatkan kecekapan, operasi yang stabil dan meningkatkan keuntungan, yang akhirnya dapat mengatasi cabaran yang tidak dapat diselesaikan.

Pada masa ini, SUPCON menggiatkan usahanya dalam teknologi AI, bertujuan untuk menerajui pertumbuhan AI industri dengan misi dan visi baharunya. Syarikat ini komited untuk menggalakkan pembangunan industri yang mampan dengan AI dan memulakan era baharu industri proses ke arah AGI. Tidak disangsikan lagi, pelancaran global TPT dan aplikasi perindustrian berskala besar seterusnya menandakan pencapaian yang penting dalam perjalanan transformasi yang hebat ini.

 

Source: SUPCON Technology Co., Ltd.
Keywords: Computer Software Computer/Electronics Electronic Design Automation Environmental Products & Services Green Technology New products/services Artificial Intelligence