omniture

Ketangkasan & Kebingkasan, Menerajui Inovasi Infrastruktur Digital Kewangan

HUAWEI
2024-06-10 14:41 34

SHENZHEN, China, 10 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Institusi kewangan antarabangsa dan rakan kongsi global berhimpun di Forum HiFS Frontier 2024. Mereka bersama-sama membincangkan cara untuk menggunakan awan, rangkaian, storan dan infrastruktur terselaras pengkomputeran bagi meningkatkan kebingkasan sistem kewangan dan menyokong inovasi perkhidmatan kewangan sekali gus mencapai masa henti sifar, tunggu sifar, sentuh sifar dan kepercayaan sifar.

1  Ketangkasan & Kebingkasan, Menerajui Inovasi Infrastruktur Digital

David Shi, Naib Presiden Pemasaran ICT dan Jualan Penyelesaian, Huawei, percaya bahawa Huawei komited untuk menjadi rakan kongsi yang paling boleh dipercayai untuk industri kewangan. Melangkah ke hadapan, Huawei akan terus menyelami industri kewangan dan membina infrastruktur yang bingkas sebagai asas kukuh untuk transformasi digital dan pintar.

Kami bermatlamat untuk menyokong inovasi perkhidmatan kewangan melalui produk rintis dan menyediakan perkhidmatan profesional yang unggul bagi memastikan pembangunan yang stabil dalam sektor kewangan.

David Shi, Vice President of ICT Marketing and Solution Sales, Huawei
David Shi, Vice President of ICT Marketing and Solution Sales, Huawei

2  Bingkas dan Berautonomi untuk Bank 4 Sifar 

King Tsui, Ketua Pegawai Teknologi Unit Perniagaan Kewangan Digital, Jabatan Jualan Perusahaan, Huawei, percaya bahawa membina kebingkasan kewangan merupakan projek sistematik yang amat besar yang memerlukan metodologi yang paling berkesan dan pengurusan kitaran hayat penuh merangkumi perancangan, pembinaan, operasi dan pengoptimuman yang berterusan. Beliau turut mempamerkan penyelesaian "4 Sifar" Huawei untuk kewangan. Dengan keupayaan perkhidmatan kejuruteraan profesional, penyelesaian ini menggunakan metodologi dan alatan iBASE (Insight-Blueprint-Architecture-Step-Evaluation), mengintegrasikan produk dan teknologi ICT yang utama dan menyediakan perkhidmatan profesional sehenti bagi mencapai penaiktarafan sistem yang lancar.

Steven Zhao, Naib Presiden, Huawei Data Communication Product Line, percaya bahawa dalam era kecerdasan, AI merevolusikan perkhidmatan kewangan dengan mempercepatkan inovasi dan memacu penaiktarafan serta transformasi rangkaian kewangan. Huawei memperkenalkan Penyelesaian Rangkaian Kewangan Pintar Xinghe, penyelesaian berkuasa AI rintis yang menyuntik kecerdasan ke dalam rangkaian kewangan bagi meningkatkan kebingkasan, pengalaman pengguna dan keselamatan mereka, sekali gus membina hubungan baharu untuk kewangan yang lebih pintar.

Michael Fan, Naib Presiden, Huawei Data Storage Product Line, berkata Huawei akan kekal fokus kepada cabaran yang dihadapi oleh pelanggan sektor kewangannya dalam era AI. Kami memperkenalkan storan berprestasi tinggi OceanStor A800 baharu, storan scale-out OceanStor Pacific 9550 yang membawakan kapasiti tinggi dan keandalan, Perkakas OceanProtect E8000 kilat-sepenuhnya yang menyediakan perlindungan komprehensif untuk aset data kewangan, penyelesaian perlindungan perisian tebusan berbilang lapisan dengan kolaborasi rangkaian-storan dan sistem fail global Omni-Dataverse. Penyelesaian ini bergabung untuk membina tasik data AI yang kukuh dengan prestasi, kapasiti dan himpunan perlindungan data demi ketangkasan dan kebingkasan perkhidmatan kewangan yang lebih tinggi.

Huawei turut melancarkan penyelesaian perkhidmatan kewangan kecerdasan digital, meliputi seluruh kitaran hayat perancangan, pembinaan, operasi dan pengoptimuman. Penyelesaian ini menyediakan perancangan rangkaian sasaran berdasarkan kepada Netlive, pengurusan DR yang berasaskan kepada iDRP dan Smart NOS untuk membantu membina pusat data kewangan yang bingkas, bagi memastikan kesinambungan perkhidmatan.

Digital intelligence financial services solution launch
Digital intelligence financial services solution launch

Setakat ini, Huawei menawarkan perkhidmatan kepada lebih 3,600 pelanggan kewangan di lebih 60 negara dan wilayah, termasuk 53 daripada 100 bank yang terkemuka di dunia.

Anda juga boleh mengklik pautan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut.

https://e.huawei.com/en/industries/finance  

Source: HUAWEI
Keywords: Banking/Financial Service Computer Hardware Computer Networks Computer Software Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Telecommunications Carriers and Services Telecommunications Equipment New products/services Trade show news Financial Technology Artificial Intelligence Cloud Computing / Internet of Things