omniture

Huawei Lancar Program Pecutan FPGGP Bantu Industri Kewangan Global Menuju Digital dan Pintar

HUAWEI
2024-06-10 15:06 29

SHENZHEN, China, 10 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Huawei mengumumkan pelancaran Program Pecutan Financial Partner Go Global Program (FPGGP) semasa Forum Frontier HiFS 2024. Huawei menyasarkan untuk bekerjasama dengan lebih ramai rakan kongsi yang mempunyai pengalaman khusus industri yang luas, memfokuskan kepada senario utama dalam transformasi digital dalam industri kewangan global dan menyatukan peserta program dan kapasiti mereka untuk berinovasi. Dengan cara ini, Huawei dan rakan kongsi dapat menyokong transformasi dan penaiktarafan pelanggan dalam industri kewangan sepanjang kitaran hayat bermula daripada perundingan, penyelesaian, kepada perkhidmatan, seterusnya mencapai kerjasama yang saling menguntungkan untuk semua yang terlibat.

Jason Cao, Naib Presiden Huawei dan Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Digital Finance BU, menyatakan bahawa Huawei komited untuk membina ekosistem global buat industri kewangan digital. Ini melibatkan rakan kongsi terkemuka global, mereka yang terlibat dalam industri tempatan dan mereka yang merupakan penginovasi dalam senario tersegmen. "Huawei bekerjasama dengan rakan kongsi untuk membangunkan penyelesaian berasaskan senario yang inovatif dalam lapan senario industri arus perdana, bermula daripada O&M infrastruktur hingga platform sistem aplikasi, daripada transaksi perniagaan teras kepada aplikasi data raya dan daripada perbankan kepada insurans serta sekuriti."

FPGGP membuat kemunculan sulungnya pada tahun 2021. Sepanjang tiga tahun lalu, FPGGP bekerjasama dengan 11 rakan kongsi untuk menyampaikan penyelesaian dengan jayanya dan melengkapkan transformasi digital untuk lebih 20 pelanggan kewangan di 14 negara dan wilayah di seluruh dunia.


Kini, ia mempunyai 24 rakan kongsi yang turut serta di China, yang melaluinya enam menjadi ahli majlis: Sunline, Tongdun Technology, Netis, Wallyt, Sinosoft dan Chinasoft International.

Roger Wang, Naib Presiden Huawei Digital Finance BU dan Presiden Perkongsian Global, berkata Huawei berpegang kepada strategi "Rakan Kongsi + Huawei" dan terus bekerjasama dengan rakan kongsi kewangan yang terkemuka di dunia demi kejayaan bersama dan menyediakan penyelesaian yang cemerlang, keupayaan inovasi serta amalan luar biasa bersama rakan kongsi. Program Pecutan FPGGP bertujuan untuk mempercepatkan kemajuan transformasi digital dan pintar dalam industri kewangan daripada tiga aspek berikut:

1. Menggalakkan lebih ramai rakan kongsi kecekapan global untuk menyertai FPGGP bagi memberi sokongan komprehensif kepada pelanggan kami dalam seluruh perjalanan perniagaan mereka, bermula daripada perundingan dan penyelesaian hingga perkhidmatan dan operasi.

2. Menginkubasi lebih banyak penyelesaian berasaskan senario untuk industri kewangan berdasarkan kepada keperluan transformasi digital dan pintar pelanggan.

3. Meningkatkan hubungan dan kerjasama antara rakan kongsi ekosistem.

Setakat Mei 2024, Huawei menawarkan perkhidmatan kepada lebih 3600 pelanggan kewangan di lebih 60 negara dan wilayah, termasuk 53 daripada 100 bank terkemuka dunia.

Source: HUAWEI
Keywords: Banking/Financial Service Computer Hardware Computer Networks Computer Software Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Telecommunications Equipment New products/services Financial Technology