omniture

Telehouse Canada melancarkan tiga pusat data yang pertama di Toronto

Telehouse Canada
2024-06-10 22:00 27

Peneraju pusat data global mengembangkan ekosistem pembawa di pusat data paling kritikal di Kanada bertujuan meningkatkan ketersambungan dan mempercepat ekonomi digital Kanada

TORONTO, 10 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Telehouse Canada, penyedia perkhidmatan pusat data kolokasi terkemuka, secara rasmi telah melancarkan tiga pusat data yang pertama di pusat bandar Toronto. Pengumuman ini menandakan rancangan Telehouse Canada untuk mengembangkan ekosistem pembawa negara secara drastik dan terus memperluas kemudahan yang disediakan untuk memperkasa transformasi digital Kanada dan menyokong pelancaran Internet berkelajuan tinggi di seluruh negara.

Tiga pusat data neutral pembawa baharu Telehouse Canada, yang terletak di 151 Front Street West, 250 Front Street West dan 905 King Street West, berfungsi sebagai pusat saraf telekomunikasi Kanada dan pusat pertemuan bagi penyedia perkhidmatan internet (ISP), penyedia perkhidmatan aplikasi (ASP) dan rangkaian pembawa telekomunikasi terbesar Kanada. Dengan menghubungkan rangkaian dan penyedia berbeza bersama-sama, pusat data memainkan peranan penting dalam memudahkan pengalaman warga Kanada dalam dunia digital yang luas, lancar, pantas dan saling bersambung.

Lebih separuh (50 peratus) daripada semua pembawa, penyedia perkhidmatan (xSP) dan penyedia kandungan Kanada mempunyai kehadiran di pusat data Telehouse Canada, menjadikan hab yang saling bersambung ini sebagai pintu masuk utama untuk aliran trafik internet Kanada, membantu warga Kanada berhubung secara digital dengan antara satu sama lain dan seluruh dunia.

"Kami ialah peneraju global pertama dengan kepakaran pusat data khusus untuk memiliki dan mengendalikan kemudahan ini, serta kami membawa lebih daripada tiga dekad pengalaman membantu organisasi berkembang," kata Satoshi Adachi, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Telehouse Canada. "Kami serba lengkap untuk membantu mempercepat ekonomi digital Kanada dan menyokong perniagaan Kanada memandangkan negara itu meningkatkan operasi digital dan berusaha mencapai pasaran global baharu."

Permintaan untuk perkhidmatan ketersambungan lanjutan berkembang pesat di Kanada disebabkan oleh peralihan kepada 5G, penyebaran teknologi IoT dan Strategi Ketersambungan kerajaan Kanada, yang akan memperluas akses Internet berkelajuan tinggi kepada semua warga Kanada menjelang tahun 2030. Telehouse Canada kini menjadi hos kepada kira-kira 200 rakan kongsi ketersambungan di seluruh tiga pusat data milik syarikat itu. Syarikat tersebut berhasrat mengembangkan ekosistem ini seluasnya dan memenuhi permintaan yang semakin meningkat dengan menaik taraf kemudahan, mengembangkan kapasiti dan meneroka peluang untuk mengembangkan kehadirannya di Kanada.

"Kami menyedari kepentingan pusat data ini kepada infrastruktur digital Kanada dan cara kami boleh menyumbang untuk membina kepimpinan teknologi dan daya saing Kanada dalam dunia yang semakin saling bersambung," kata Adachi. "Komitmen kami kepada keneutralan pembawa bermakna organisasi mempunyai fleksibiliti untuk bekerjasama dengan penyedia rangkaian yang paling sesuai dengan keperluan masing-masing untuk meminimumkan kos dan memaksimumkan prestasi. Pada akhirnya, matlamat kami ialah memperluas saiz ekosistem terpelbagai ini dengan memupuk persekitaran perkongsian yang menyokong dan bekerjasama."

Memandangkan perniagaan merentasi semua industri menambah baik transformasi digital masing-masing dan menerima guna teknologi AI dan perkhidmatan awan, pusat data juga akan menyokong pertumbuhan syarikat berkenaan melalui perkhidmatan kolokasi yang sangat berdaya tahan dan ketersambungan digital. Melalui perancangan masa hadapan, Telehouse Canada meneroka peluang untuk memanfaatkan KDDI dan kepakaran global Telehouse bagi memenuhi permintaan warga Kanada yang semakin meningkat untuk lebih banyak infrastruktur pusat data sokongan AI.

Menyediakan sokongan yang dipercayai untuk lebih daripada 3000 syarikat di seluruh dunia, Telehouse Canada menawarkan peluang kepada organisasi Kanada untuk mengembangkan kehadiran global masing-masing dengan akses kepada lebih 45 pusat data yang saling bersambung di 10+ negara.

Pelancaran rasmi itu dibuat selepas Telehouse, bersama-sama dengan syarikat induk dan peneraju telekomunikasi Jepun, KDDI, menandatangani perjanjian untuk mengambil alih tiga pusat data Toronto pada bulan Jun 2023. Kini beroperasi sepenuhnya, pusat data neutral pembawa yang dipertingkat menyediakan lebih daripada 30MW beban IT.

Maklumat Tentang Telehouse

Telehouse adalah penyedia perkhidmatan pusat data global terkemuka di bawah kumpulan KDDI, menemukan lebih daripada 3,000 rakan kongsi perniagaan termasuk pembawa, penyedia mudah alih dan kandungan, perusahaan, penyedia awan dan syarikat perkhidmatan kewangan. Ditubuhkan pada tahun 1989, Telehouse menyediakan perkhidmatan kolokasi yang andal, selamat dan fleksibel, membolehkan organisasi mempercepat kelajuan ke pasaran dan mewujudkan peluang perniagaan melalui saling sambung yang cepat, cekap dan selamat. Untuk maklumat lanjut, kunjungi: https://www.telehouse.ca/

Maklumat Tentang KDDI Corporation

Ditubuhkan pada tahun 1953 sebagai inisiatif yang diterajui oleh kerajaan Jepun untuk membangunkan rangkaian antarabangsa dari Jepun, KDDI Group telah menjadi syarikat telekomunikasi global terkemuka, beroperasi di lebih daripada 60 bandar dan 100 lokasi di seluruh dunia. KDDI menggunakan infrastruktur antarabangsa utama, termasuk Rangkaian Global syarikat, rangkaian proprietari digital dengan gentian optik yang menghubungkan Eropah, Amerika Utara, Asia dan Australia. Dengan portfolio pelanggan lebih 50 juta di Jepun, KDDI menawarkan perkhidmatan telefon mudah alih, perkhidmatan rangkaian dan penyelesaian IT kepada pelanggan global syarikat itu. Untuk maklumat lanjut, kunjungi: https://www.kddi.com/english/

Hubungan Media: Katie Duklas, Profil Media, Katie.duklas@mediaprofile.com

Source: Telehouse Canada
Keywords: Computer Networks Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Corporate Expansion