omniture

Dedikasi berterusan Octapharma untuk memperbaiki kehidupan orang yang mengalami gangguan pendarahan yang jarang berlaku untuk dipamerkan di ISTH 2024

Octapharma AG
2024-06-10 22:11 30
 • Octapharma akan membentangkan penemuan klinikal dan saintifik baharu untuk WILATE® dan Nuwiq® pada Kongres ISTH 2024 yang akan datang
 • Data baharu dan perkembangan kajian klinikal akan dipamerkan dalam tujuh pembentangan lisan, dua poster dan dua Simposium yang Disokong

LACHEN, Switzerland, 10 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Perkembangan terkini daripada portfolio Hematologi Octapharma akan dibentangkan pada Kongres Persatuan Antarabangsa mengenai Trombosis dan Haemostasis (ISTH) ke-32 pada 22–26 Jun 2024, di Bangkok, Thailand. Data akan dipaparkan dalam tujuh pembentangan lisan, dua pembentangan poster dan dua Simposium Sokongan semasa mesyuarat antarabangsa utama ini. Octapharma adalah Penyokong Perak yang berbangga dengan Kongres ISTH 2024. Octapharma juga akan membentangkan tawaran dalam penyelesaian moden untuk pengurusan pendarahan akut dan pembekuan dalam penjagaan kritikal dan rapi.

Gangguan pendarahan, seperti hemofilia A dan penyakit von Willebrand (VWD), membawa risiko pendarahan berulang dan berpanjangan, yang bukan sahaja boleh mengancam nyawa tetapi juga menjejaskan kualiti hidup dan kesihatan mental pesakit.

Pembentangan di ISTH 2024 mencerminkan komitmen jangka panjang Octapharma untuk meningkatkan penjagaan pesakit dan menangani keperluan klinikal yang tidak dipenuhi.

"Octapharma teruja untuk membentangkan penemuan terbaru dan hasil kajian kami dari seluruh portfolio hematologi dan penjagaan kritikal kami di ISTH 2024." kata Olaf Walter, Ahli Lembaga Pengarah di Octapharma. "Pesakit gangguan pendarahan dan pembekuan terus menghadapi banyak cabaran dalam penjagaan harian dan pengurusan pendarahan mereka. Di sini, di Octapharma, kami tetap berdedikasi untuk penyelidikan barisan hadapan ke arah meningkatkan kehidupan pesakit."

Persembahan Lisan

Walaupun profilaksis adalah standard penjagaan untuk hemofilia A yang teruk, ia masih kurang digunakan dalam VWD. WIL-31, kajian terbesar dalam profilaksis VWD, menunjukkan keselamatan dan keberkesanan profilaksis dengan faktor/faktor VIII pekat von Willebrand yang berasal dari plasma (WILATE®) pada pesakit dengan VWD. Penyelidik utama, Dr Robert F. Sidonio Jr., akan membentangkan sub-analisis data daripada kajian yang meneroka perbezaan tapak berdarah merentasi JENIS vwd dan kumpulan umur. Profilaksis diterima dengan baik di semua kumpulan umur dalam 22 pesakit vwd jenis 3 yang dimasukkan ke dalam populasi analisis.

MOTIVATE adalah kajian antarabangsa yang dimulakan oleh penyelidik yang disokong melalui pembiayaan daripada Octapharma AG, menilai pengurusan pesakit hemofilia A dengan perencat. Dr Carmen Escuriola-Ettingshausen, salah seorang penyelidik penyelaras kajian, akan membentangkan analisis sementara kajian ini. 

Artropati hemofilik adalah komplikasi serius hemofilia A dan diagnosis awal adalah penting untuk meminimumkan kesan jangka panjangnya. Kajian pembuktian konsep telah mengenal pasti tandatangan beberapa mikroRNA bukan pengekodan kecil yang beredar, yang boleh digunakan sebagai penanda bio untuk membantu dalam diagnosis artropati hemofilik. Kerja masa depan akan menyiasat microRNA yang berkaitan dengan peringkat awal keadaan dalam sub-kajian percubaan klinikal PROF.

Fungsi endothelial mikrovaskular yang berubah telah diperhatikan dalam pesakit hemofilia A. Malah, tubulogenesis terjejas, penghijrahan dan kebolehtelapan sel endotel daripada pesakit hemofilia A telah diperhatikan, berbanding dengan pesakit yang sihat. Data baharu akan dibentangkan menunjukkan bahawa Nuwiq® boleh mengikat ke permukaan sel endotel, meningkatkan kefungsiannya.

FVIII berinteraksi secara fizikal dengan platelet selepas kecederaan vaskular untuk memastikan pembentukan bekuan yang cekap. Pengubahsuaian FVIII yang berbeza boleh memberi kesan kepada pengikatan platelet dan isyarat hiliran. Data akan dibentangkan menunjukkan bahawa Nuwiq® mempamerkan pengikatan platelet yang jauh lebih tinggi berbanding produk pembanding, dan perbezaan dalam pengikatan platelet ini boleh memberi kesan kepada keberkesanan produk rFVIII yang berbeza dalam rawatan hemofilia A.

Pembentangan lisan dijadualkan pada masa-masa berikut:

Ahad 23 Jun

 • OC 27.5: Kesan pengikatan pembezaan faktor rekombinan VIII menumpukan kepada platelet pada fungsi pembekuan platelet. 
  Mempersembahkan pengarang: Viola Vogel. 15:45–16:00 ICT, Bilik 210 AD

Isnin 24 Jun

 • OC 35.1: Faktor VIII mengawal selia protein matriks ekstraselular untuk merangsang angiogenesis dan kestabilan pembuluh darah.
  Mempersembahkan pengarang: Alessia Cucci. 9:30–9:45 ICT, Bilik 110 AC
 • OC 36.4: profil ekspresi miRNA sebagai penanda bio yang berpotensi untuk kesihatan sendi dan tulang dalam hemofilia A. 
  Mempersembahkan pengarang: Yesim Dargaud. 10:15–10:30 ICT, Bilik 111 AC
 • OC 36.5: Faktor VIII adalah pengatur angiogenesis dan penggalak kestabilan halangan endotel. 
  Mempersembahkan pengarang: Antonia Follenzi. 10:30–10:45 ICT, Bilik 111 AC

Selasa 25 Jun

 • OC 63.4: Tapak Pendarahan dalam Pesakit Penyakit von Willebrand pada Profilaksis dengan Faktor/Faktor VIII Kepekatan von Willebrand yang berasal dari Plasma – Sub-Analisis Data daripada Kajian WIL-31. 
  Mempersembahkan pengarang: Robert F Sidonio Jr. 15:30–15:45 ICT, Ballroom B3
 • OC 61.4: Strategi induksi toleransi imun (iti) dalam hemofilia A pesakit dengan perencat – Analisis sementara daripada kajian MOTIVASI. 
  Mempersembahkan pengarang: Carmen Escuriola-Ettingshausen. 15:45–16:00 ICT, Ballroom B1

Rabu 26 Jun

 • OC 73.5: Keberkesanan dan Keselamatan Profilaksis dengan Faktor/Faktor VIII Von Willebrand Berasal dari Plasma dalam Pesakit Jenis 3 dengan Penyakit Von Willebrand – Sub-Analisis Data daripada Kajian WIL-31. 
  Mempersembahkan pengarang: Robert F Sidonio Jr. 11:15–11:30 ICT, Ballroom B4

Persembahan Poster 

Pembentangan poster dijadualkan pada masa-masa berikut:

Ahad 23 Jun

 • PB 0251 - Perbandingan tidak langsung keberkesanan profilaksis antara simoctocog alfa dan efanesoctocog alfa dalam hemofilia A yang teruk dan kosnya di Amerika Syarikat. 
  Mempersembahkan pengarang: Craig M. Kessler. 13:45–14:45 ICT, Dewan Pameran

Selasa 25 Jun

 • PB 1102 - Kompleks faktor pembekuan VIII dan paparan serpihan faktor von Willebrand yang dikaitkan secara kovalen meningkatkan kestabilan dan separuh hayat dalam model haiwan dan mengekalkan fungsinya. 
  Mempersembahkan pengarang: Barbara Solecka-Witulska. 13:45–14:45 ICT, Dewan Pameran

Simposia yang Disokong 

Dua Simposia yang Disokong semasa Kongres akan berkongsi data klinikal dan saintifik baharu, memberikan maklumat terkini mengenai kajian yang sedang berjalan dan baharu dalam bidang hemofilia A dan VWD. 

•  Ketahui Mengenai Kemajuan Esok Hari Ini – Kejayaan dalam Perlindungan Berdarah Menyeluruh 
Ahad 23 Jun 12:15–13:30 ICT, Bilik 208 
Kerusi: Guy Young, Hospital Kanak-kanak Los Angeles dan Sekolah Perubatan Keck, Los Angeles, California, Amerika Syarikat

Simposium Octapharma mengenai hemofilia A tahun ini didedikasikan untuk penyelidikan terkini yang komited terhadap perlindungan berdarah. Penceramah akan membentangkan hasil pertama daripada analisis interim kajian MOTIVASI dan memperkenalkan KAJIAN PROF yang menyiasat kesihatan tulang dan sendi. Simposium ini juga akan meneroka peranan kritikal FVIII yang mengikat platelet dan sel endotel dalam hemofilia A.

•  Wawasan Tahap Seterusnya mengenai Profilaksis dalam Penyakit von Willebrand – Adakah Anda Menangani Keperluan Pesakit Anda? 
Isnin 24 Jun 12:15–13:30 ICT, Bilik 210 
Kerusi: Craig Kessler, Pusat Perubatan Universiti Georgetown, Washington DC, Amerika Syarikat 

Simposium ini akan meneroka peranan kritikal profilaksis dalam vwd yang TERUK. Topik yang dibentangkan akan merangkumi kepentingan profilaksis dan cara mengenal pasti pesakit yang mungkin mendapat manfaat daripada rawatan profilaksis. Pengajaran utama daripada kajian PROFILAKSIS WIL-31 vwd akan dikongsi serta peranan penting profilaksis dalam pengurusan pendarahan haid yang banyak pada wanita dengan VWD. Pengoptimuman penjagaan semasa kehamilan juga akan dibincangkan dan kajian VIP dan EMPOWER akan diperkenalkan.

Kedua-dua simposium akan dibuka kepada peserta kongres di Bangkok dan akan disiarkan secara langsung untuk peserta yang tidak menghadiri Kongres secara langsung.  Peluang untuk bertanya soalan akan tersedia di kedua-dua simposium. 

Larisa Belyanskaya, SVP dan Ketua Haematologi ibu di Octapharma mengulas:

"Kami teruja untuk membentangkan pandangan baharu daripada data WIL-31, dan  akan menyelami kepentingan profilaksis untuk kumpulan pesakit tertentu, serta membincangkan soalan klinikal dan saintifik penting dengan matlamat meningkatkan kualiti hidup bagi orang yang menghidap penyakit von Willebrand dan hemofilia A."

Mengenai Nuwiq®

Nuwiq® (simoctocog alfa) adalah protein faktor rekombinan VIII (rFVIII) generasi ke-4, yang dihasilkan dalam garis sel manusia tanpa pengubahsuaian kimia atau gabungan dengan mana-mana protein lain 1. Ia dikultur tanpa bahan tambahan yang berasal dari manusia atau haiwan, tanpa epitop protein bukan manusia antigenik dan mempunyai pertalian yang tinggi untuk faktor von Willebrand 1.

Rawatan Nuwiq® telah dinilai dalam sembilan1 2 3 ujian klinikal lengkap yang merangkumi 201 pesakit yang dirawat sebelum ini (190 individu)1 dan 108 pesakit yang tidak dirawat sebelum ini 2 dengan hemofilia teruk A. Nuwiq® boleh didapati dalam 250 IU, 500 IU, 1,000 IU, 1,500 IU, 2,000 IU, 2,500 IU, 3,000 IU dan 4,000 IU persembahan4. Nuwiq® diluluskan untuk digunakan dalam rawatan dan profilaksis pendarahan pada pesakit dengan hemofilia A (kekurangan FVIII kongenital) di semua kumpulan umur 4.

Mengenai wilate®

wilate® adalah konsentrat faktor/faktor VIII (vWF/FVIII) manusia von Willebrand dengan ketulenan tinggi, yang menjalani dua langkah inaktivasi virus semasa pengeluarannya1.

Tiada albumin ditambah sebagai penstabil5. Proses penulenan menghasilkan nisbah 1:1 vWF kepada FVIII yang serupa dengan plasma normal 1. wilate ® mengandungi struktur triplet vWF dan kandungan multimer berat molekul tinggi yang besar yang serupa dengan plasma manusia normal 1. wilate ® diperoleh secara eksklusif daripada kumpulan besar plasma manusia yang dikumpulkan di pusat derma plasma yang diluluskan 6. wilate ® boleh didapati dalam persembahan 500 IU dan 1000 IU. wilate ® ditunjukkan untuk pencegahan dan rawatan pendarahan atau pendarahan pembedahan dalam penyakit von Willebrand (vwd), apabila desmopressin (DDAVP) sahaja tidak berkesan atau kontra-ditunjukkan, dan untuk rawatan dan profilaksis pendarahan pada pesakit dengan hemofilia A (kekurangan faktor VIII kongenital)6.

Mengenai Octapharma

Beribu pejabat di Lachen, Switzerland, Octapharma merupakan salah satu pengeluar protein manusia terbesar di dunia, membangunkan dan menghasilkan protein manusia daripada plasma manusia dan sel-sel manusia. Octapharma menggaji hampir 12,000 pekerja di seluruh dunia untuk menyokong rawatan pesakit di 118 negara dengan produk merentasi tiga bidang terapeutik: Imunoterapi, Hematologi dan Penjagaan Kritikal.

Octapharma mempunyai tujuh tapak R&D dan lima kemudahan pembuatan canggih di Austria, Perancis, Jerman dan Sweden, dan mengendalikan lebih daripada 195 pusat derma plasma di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat.

"Siaran akhbar Octapharma khusus untuk pakar kesihatan/media perubatan dan bukan untuk akhbar pengguna."

[1] Lissitchkov T et al. Ther Adv Hematol 2019; 10:2040620719858471.
[2] Liesner RJ et al. Thromb Haemost 2021; 121:1400–8.
[3] Octapharma AG, data dalam fail.
[4] Ringkasan Ciri-ciri Produk Nuwiq®
[5] Stadler M et al. Biologi 2006; 34:281-8.
[6]WILATE ® Ringkasan Ciri-ciri Produk.

Logo: https://mma.prnasia.com/media2/2434367/Octapharma_Logo.jpg?p=medium600

 

Source: Octapharma AG
Keywords: Health Care/Hospital Medical/Pharmaceuticals Pharmaceuticals Publishing/Information Service Clinical Trials/Medical Discoveries Trade show news