omniture

Fruit Attraction 2024 Memantapkan Kepimpinan Dengan Lebih 90% Ruang Pendirian Ditempah Empat Bulan Sebelum Dibuka

Fruit Attraction
2024-06-11 11:00 27

MADRID, 11 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Fruit Attraction, anjuran IFEMA MADRID dan FEPEX, akan diadakan dari 8 hingga 10 Oktober di tempat Madrid. Dengan lebih 90% daripada ruang pameran sudah diduduki empat bulan lebih awal daripada acara itu, jangkaan untuk edisi tahun ini adalah tinggi.

IFEMA MADRID
IFEMA MADRID

Setakat ini, 65,000 m 2 ruang pameran telah diperuntukkan, peningkatan sebanyak 39% berbanding masa yang sama tahun lepas. Acara ini menjangkakan penyertaan daripada lebih 2,000 syarikat dari 55 negara, mempamerkan 70,000 m 2 hasil bumi, dan menjangkakan lebih 100,000 profesional dari 145 negara.

Pameran perdagangan ini telah mengesahkan penyertaan dari hampir semua kawasan pengeluaran dan Komuniti Autonomi Sepanyol, serta penyertaan antarabangsa dari 45 negara, termasuk pasaran baharu seperti Arab Saudi dan Hong Kong. Ini menunjukkan komitmen kuat sektor ini terhadap edisi baharu pameran ini.

Buat pertama kalinya, Fruit Attraction 2024 akan menduduki sepuluh pavilion (1-10) di pameran IFEMA MADRID, menjadikan bandar ini sebagai pusat global untuk pemasaran hasil bumi segar. Inovasi, kualiti, dan kepelbagaian adalah sifat utama pusat perniagaan utama ini, yang diiktiraf oleh pengendali dan peruncit di seluruh dunia sebagai penting untuk merancang kempen mereka pada bulan Oktober yang penting.

Kawasan khusus

Di bawah tema "Terokai Intipati Sektor ini," acara perdagangan utama untuk sektor buah-buahan dan sayur-sayuran ini akan dianjurkan di sekitar empat kawasan pameran. Yang paling banyak diwakili sekali lagi ialah Produk Segar, yang mempamerkan pelbagai jenis produk hortikultur, selain Industri Pembantu, yang menyatukan keseluruhan rantaian nilai industri, dan Logistik Makanan Segar, ruang untuk logistik, pengangkutan dan pengurusan rantaian sejuk untuk bahan makanan. Ciri baharu edisi ini ialah Innova&Tech, bidang baharu yang akan menyatukan sektor Tarikan Bioteknologi dan Agro Pintar, menyediakan ruang untuk syarikat yang memberi tumpuan kepada inovasi, penyelidikan dan pembangunan teknologi dalam genomik tumbuhan.

Fokus khas

Avokado akan menjadi produk bintang tahun ini, yang menampilkan beberapa inisiatif di sekitar superfood ini, yang kejayaannya telah berkembang dengan ketara di Sepanyol dalam beberapa tahun kebelakangan ini, baik dari segi penanaman dan eksport. Selain Kongres "Avokado dari Sepanyol", pameran perdagangan ini akan menganjurkan aktiviti lain, seperti liga di mana pelajar dari hotel dan sekolah katering Sepanyol akan bersaing dalam sesi memasak persembahan yang diketuai oleh Daniel del Toro, serta bengkel dan demonstrasi yang berbeza.

Dalam edisi akan datang, pameran ini akan terus melaksanakan inisiatif yang bertujuan untuk meningkatkan jualan, promosi, pembangunan, dan pertumbuhan syarikat-syarikat yang mempamerkan. Program Pembeli Antarabangsa yang hebat akan disertai sekali lagi oleh inisiatif Negara Pengimport Tetamu dengan China dan Arab Saudi sebagai tumpuan utama. Ini akan menggalakkan hubungan perdagangan antara negara-negara Kesatuan Eropah dan pasaran bukan EU ini, disokong oleh program penuh meja bulat, lawatan berpandu ke sesi pameran dan B2B.

Sekali lagi, Hab Inovasi dan Buah Seterusnya akan menjadi bidang khusus untuk inovasi dan perkembangan perniagaan baharu dalam industri. Dalam konteks ini, Fruit Attraction sekali lagi akan menganjurkan Anugerah Hab Inovasi, yang telah menjadi acara asas untuk menyokong komitmen keusahawanan perniagaan dalam industri. 

Sebagai ciri baharu, Fruit Attraction akan mempersembahkan Anugerah Pendirian Terbaik; mengiktiraf ruang pameran yang menonjol untuk kreativiti dan reka bentuk mereka dalam salah satu daripada tiga kategori: Komuniti dan Institusi Autonomi, negara dan rantau, dan syarikat.

Pameran ini juga akan menjadi pusat pengetahuan dengan Forum, menawarkan program lengkap sesi teknikal yang dicirikan oleh pelbagai kandungan, serta tahap peserta dan penceramah yang tinggi. Antara lain, Fruit Attraction akan menganjurkan kongres Grape Attraction, Biofruit Congress dan Fresh Food Logistics The Summit.

Fruit Attraction merangkumi beberapa inisiatif untuk memudahkan penyertaan profesional, seperti kad premium atau kawasan katering eksklusif untuk peserta pameran. Selain itu, Fruit Attraction komited untuk menggunakan Metro Madrid sebagai cara pengangkutan yang disyorkan.

Foto: https://mma.prnasia.com/media2/2433061/IFEMA_MADRID.jpg?p=medium600
Logo: https://mma.prnasia.com/media2/2349068/Fruit_Attraction_Logo.jpg?p=medium600

 

 

Source: Fruit Attraction
Keywords: Agriculture Food/Beverages Retail Trade show news Future Events