omniture

Dokumentari tinjauan ekologi Ren 'ai Jiao yang pertama: " Ren'ai Jiao: Teardrop of the Nansha Islands" dilancarkan

China Media Group Voice of the South China Sea
2024-07-09 17:22 17

BEIJING, 9 Julai 2024 /PRNewswire/ -- China Media Group Voice of the South China Sea telah mengeluarkan dokumentari pertama tentang tinjauan ekologi Ren 'ai Jiao pada 8 Julai, yang dipanggil "Ren'ai Jiao: Teardrop of the Nansha Islands."

The poster of The First Ren 'ai Jiao ecological survey documentary: "Ren 'ai Jiao: Teardrop of the Nansha Islands"
The poster of The First Ren 'ai Jiao ecological survey documentary: "Ren 'ai Jiao: Teardrop of the Nansha Islands"

Pada April 2024, pasukan tinjauan ekologi marin yang terdiri daripada saintis-saintis China melancarkan penyelidikan selama dua bulan di Ren 'ai Jiao, Kepulauan Nansha, China. Pada 8 Julai, berdasarkan tinjauan tersebut, Pusat Ekologi Laut China Selatan dan Institut Penyelidikan Pembangunan Laut China Selatan di bawah Kementerian Sumber Asli mengeluarkan laporan tentang kerosakan kepada ekosistem terumbu karang Ren 'ai Jiao. Laporan itu menunjukkan bahawa kapal yang reput dan terdampar serta aktiviti manusia yang berkaitan telah menyebabkan kerosakan berterusan dan kumulatif kepada ekosistem terumbu karang di Ren 'ai Jiao.

Dokumentari "Ren'ai Jiao: Teardrop of the Nansha Islands" menampilkan banyak wawancara dengan saintis dan ahli pasukan yang mengambil bahagian dalam pengumpulan imej penderiaan jauh dan penyiasatan di tapak. Kerosakan maut kapal yang reput di ekosistem terumbu karang Ren 'ai Jiao dipaparkan dalam bentuk imej sebenar HD dan animasi 3D. Ia menganalisis punca utama kemerosotan ekosistem terumbu karang Ren 'ai Jiao.

Penonton dapat mengetahui daripada dokumentari itu bahawa struktur populasi invertebrata makrobentik di kawasan terumbu adalah tidak seimbang, dengan logam berat, minyak dan fosfat aktif dalam air laut di kawasan terumbu jauh lebih tinggi daripada rekod sejarah.

 

Source: China Media Group Voice of the South China Sea
Keywords: Entertainment Film & Motion Picture Publishing/Information Service Advocacy Group Opinion