omniture

Etihad Airways Anugerahi IBS Software Kontrak Beberapa Tahun

IBS Software (IBS)
2017-10-17 13:28 869

ABU DHABI, UAE, 17 Oktober 2017 /PRNewswire/ -- IBS Software (IBS) dipilih oleh Etihad Airways untuk melaksanakan penyelesaian pengurusan kargonya yang memenangi anugerah, iCargo. Kontrak yang bernilai berjuta-juta dolar selama beberapa tahun ini ditandatangani di Abu Dhabi minggu lalu. Persetujuan ini akan menyaksikan sistem iCargo mengurus jualan dan operasi kargo udara syarikat penerbangan ini di seluruh dunia, mengautomasikan fungsi tempahan, harga dan pengurusan kapasiti seluruh negara menerusi keupayaan penilaian berasaskan pengurusan pendapatan masa sebenar. iCargo akan turut menjalankan fungsi pengawasan status penghantaran dan pengurusan kualiti pada masa sebenar tatkala penghantaran merentasi jaringannya yang luas.

generated by system

David Kerr, Naib Presiden Kanan, Etihad Cargo, berkata: "iCargo akan membolehkan kami sentiasa bersedia untuk pelanggan kami 24 jam sehari melalui portal tempahan dalam talian yang bersepadu sepenuhnya. Ini akan meningkatkan dengan ketara tawaran khidmat pelanggan kami. Kami turut bekerjasama dengan IBS untuk membangunkan fungsi bagi menyokong pelanggan kami menerusi peruntukan produk kami, program kesetiaan dan juga program insentif. Pembangunan platform ini akan membolehkan Etihad Cargo melaksanakan penyepaduan proses secara menyeluruh, peruntukan untuk data masa sebenar dan kecekapan operasi yang lebih hebat."

"Menjadi pilihan bagi syarikat penerbangan terkemuka sekali lagi mengukuhkan kedudukan iCargo sebagai penyelesaian pengurusan kargo udara paling definitif di dunia pada masa kini. Kami mengalu-alukan Etihad Airways dalam senarai pelanggan iCargo yang semakin berkembang dan berharap dapat menjadi rakan transformasi dalam usaha mereka untuk mencapai kecekapan operasi yang dipertingkat, pengoptimuman kos serta pertumbuhan. Jalinan kerjasama ini adalah bukti keupayaan, profesionalisme dan komitmen kami untuk menambah nilai kepada keperluan perniagaan dalam syarikat penerbangan global. Ini merupakan satu pencapaian strategik untuk IBS dan menandakan permulaan satu hubungan perniagaan yang panjang dan produktif," kata VK Mathews, Pengerusi Eksekutif, IBS Group.

IBS dipilih untuk menggantikan sistem sedia ada dalam Etihad Cargo selepas menjalani proses pemilihan sengit yang berlangsung selama beberapa bulan lamanya. Setelah dilaksanakan, iCargo akan menghubungkan pasukan pengguna antarabangsa dalam seluruh perniagaan dan akan menyediakan fungsi antara muka yang lancar dengan pelbagai aplikasi sistem lain dalam lanskap IT syarikat penerbangan. Ketersediaan masa sebenar berhubung maklumat operasi melalui iCargo akan membantu menjana perisikan yang boleh diambil tindakan, meningkatkan dan menyelaraskan dengan meluas proses jualan, penjanaan pendapatan dan juga kualiti perkhidmatan. Selain itu, melalui fungsi keupayaan tempahan dalam talian, Etihad Cargo akan menyediakan saluran tambahan yang akan membolehkannya sentiasa beroperasi selama 24 jam sehari.

Etihad memilih iCargo sebagai sebahagian daripada usaha peralihannya kepada platform futuristik dan bersepadu sepenuhnya. Menerusi model perniagaan baharu, dengan IT sebagai pendaya, iCargo akan memenuhi keperluan syarikat penerbangan terhadap penyelesaian bagi mengurus jualan dan operasi inventori mereka.

Etihad Cargo ialah divisyen kargo Etihad Airways, syarikat penerbangan negara UAE. Dari habnya di Lapangan Terbang Antarabangsa Abu Dhabi, ia mengendalikan armada yang terdiri daripada 10 kapal terbang, yang dilengkapi oleh kapasiti kargo geladak dengan armada penumpang yang merangkumi lebih 100 pesawat, ke Eropah, Amerika Utara, Asia, Australia, Timur Tengah, Subkontinen India dan Afrika. Syarikat berkhidmat untuk pelbagai industri, menawarkan produk dan perkhidmatan khusus yang mencakupi pengangkutan umum dan premium, selain kargo berharga termasuk haiwan hidup.

Maklumat lanjut tentang IBS disediakan di http://www.ibsplc.com.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
Bratati Ghosh
Ketua Pegawai Pemasaran
bratati.ghosh@ibsplc.com  

Siobhan Bardet
Pengurus Hal Ehwal Korporat
sbardet@etihad.ae

Source: IBS Software (IBS)
Related Links:
Keywords: Air Freight Airlines/Aviation Computer Software Computer/Electronics Transportation Licensing/marketing agreements