omniture

Aluminium China 2018 Catat Babak Industri Baharu Berikutan Penunjuk Prestasi Positif

Reed Exhibitions China
2018-04-03 15:10 1058

SHANGHAI, 3 April 2018 /PRNewswire/ -- Pameran dan persidangan Aluminium China tahun ini pada bulan Julai, yang dianjurkan oleh Reed Exhibitions China, akan menyediakan sebuah platform untuk industri aluminium China yang berubah dan berkembang dengan pesat, yang mempamerkan proses dan produk baharu yang canggih.

A glance at ALUMINUM CHINA
A glance at ALUMINUM CHINA

Sejak pelancaran strategi 'Made in China 2025', China telah mencapai kemajuan yang besar untuk menjadi hab pembuatan terkemuka dunia. Aluminium China 2018 akan memberi tumpuan kepada inovasi global, bahan aeroangkasa dan automotif, teknologi pemprosesan baharu, dan trend pengilangan yang inovatif, pintar dan hijau, membantu menandakan babak baharu dalam industri aluminium.

Dengan kapasiti berlebihan yang berkurangan dan langkah perlindungan persekitaran yang kukuh yang dilaksanakan dalam tahun 2017, harga aluminium domestik dan antarabangsa telah meningkat dengan ketara, menyebabkan permintaan untuk kemudahan baharu dan keperluan untuk memulihkan kapasiti, yang kini terbiar. Dalam tahun 2017, pengeluaran aluminium elektrolitik China ialah 36.5 juta tan, mewakili peningkatan sebanyak 12.2%; manakala pengeluaran pemprosesan hiliran, termasuk kepingan aluminium, penyemperitan, kerajang, wayar, serbuk dan acuan, adalah 38.2 tan, peningkatan sebanyak 8.5%. Pada masa yang sama, penggunaan aluminium terus meningkat, disebabkan oleh pasaran baru muncul yang baharu.

Menurut Reed Exhibitions China, acara tahun ini akan menampilkan kawasan pameran yang lebih besar dari tahun 2017 dan bilangan pengunjung perdagangan dijangkakan melebihi 20,000. Pengunjung antarabangsa akan datang terutamanya dari Asia Tenggara, terutamanya Thailand. Reed bekerjasama dengan kerajaan Thai, persatuan-persatuan industri dan badan-badan lain untuk menjemput jurucakap industri untuk menyertai perbincangan mengenai dasar industri, analisis mendalam tentang pemprosesan aluminium dan pasaran penggunaan, serta menonjolkan topik seperti kesan tarif baharu yang dikenakan ke atas aluminium yang diimport ke AS.  

Aluminium China 2018 akan memainkan peranannya dalam menggalakkan pertumbuhan industri memandangkan acara itu terus menarik pemimpin industri. Pempamer yang disahkan termasuk gergasi tempatan seperti CHALCO, Zhongwang, Weiqiao, Nanshan, Conglin, Nannan, Zhongfu, Nanping, Lufeng, Mingtai, Mingde, Fenglu, Yunhai, Yuhang dan Hesheng. Pemain antarabangsa seperti UACJ, Constellium, Danieli, Pyrotek, Tenova, Fronius, AP&T dan Panasonic juga akan berada di sana.

Acara ini berlangsung di Pusat Ekspo Antarabangsa Baharu Shanghai dari 11 ke 13 Julai, 2018. Berkongsi tempat dengan Aluminium China tahun ini ialah Lightweight Asia 2018. Acara ini akan menampilkan bahan auto ringan yang canggih untuk keseluruhan kenderaan dan bahagian automotif dan menggabungkan platform pemerolehan sehenti untuk penyelesaian auto ringan dengan pandangan pada teknologi pemprosesan yang canggih.

Laman sesawang: http://www.aluminiumchina.com/en

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20180329/2091287-1

Source: Reed Exhibitions China
Keywords: Auto Mining/Metals Trade show news Future Events