omniture

Hisense umum ketersediaan global TV laser 80-inci baharu

TV generasi baharu dijangka capai pertumbuhan pesat
Hisense
2018-05-21 09:05 892

BEIJING, 21 Mei 2018 /PRNewswire/ -- Hisense, penaja rasmi FIFA World CupTM 2018, melancarkan TV laser L5 80-inci baharu di Beijing pada 17 Mei. Dengan harga yang amat berpatutan, produk baharu ini boleh dimiliki oleh keluarga-keluarga yang berpendapatan sederhana. Dengan acara Piala Dunia yang bakal berlangsung tidak lama lagi, revolusi set teater rumah di ruang tamu Cina dilancarkan secara rasminya.

Hisense announces global availability of 80-inch 4K laser TV
Hisense announces global availability of 80-inch 4K laser TV

Teknologi mampu mengubah kehidupan. Setakat ini, populariti televisyen laser dikekang oleh dua kelemahan, kekurangan kecerahan pada imej dan harga yang terlalu tinggi. TV laser L5 yang baru dilancarkan dapat menyelesaikan dua masalah ini. Model ini didatangkan dengan 400 kecerahan nit, peningkatan besar terhadap semua model laser sedia ada, serta skrin keras anticahaya perolehan tinggi Danish DNP buatan khas generasi baharu, yang memberikan paparan gambar yang jelas tanpa mengira betapa cerah cahaya di sekeliling. Sebagai tumpuan utama set teater rumah, skrin yang amat besar boleh dilihat dengan selesa tanpa perlu menarik langsir atau menutup bidai. Memandangkan TV ini dikuasakan oleh sumber cahaya reflektif yang selesa untuk mata dan tidak menyilaukan, meskipun berukuran 80-inci tinggi, skrin ini boleh dilihat dengan selesa walaupun apabila duduk sehampir 3 meter (kira-kira 10 kaki), mengurangkan jumlah ruang kediaman yang perlu diperuntukkan kepada ruang tontonan bagi set teater rumah dengan ketara. Halangan kedua terhadap pemilikan TV laser telah dapat dihapuskan: harga bernilai 19,999 yuan (kira-kira US$3,140) membolehkan model laser ini menjadi "pengganti pilihan pertama" dan meramalkan penyertaan komprehensif Hisense dalam pasaran televisyen skrin besar.

Dengan Piala Dunia Rusia yang bakal berlangsung tidak lama lagi, permintaan terhadap TV pintar berskrin besar dan berdefinisi tinggi dijangka akan melonjak. Sistem AI VIDAA serba baharu yang didatangkan dengan televisyen laser L5 Hisense dilengkapi dengan ciri-ciri seperti mod sukan automatik, pengiktirafan bintang dan perkongsian paparan skrin bagi detik-detik hebat, mengubah unit ini menjadi teman menonton permainan anda yang terbaik.  

Pelancaran TV laser L5 Hisense dijangka akan mencetuskan trend penggantian TV besar-besaran di rumah-rumah Cina. Hisense menjangkakan televisyen laser akan menjadi pengubah penting dalam pasaran set teater rumah bagi tahun 2018.

Foto  - https://photos.prnasia.com/prnh/20180517/2136359-1

Source: Hisense
Keywords: Computer Hardware Computer/Electronics Consumer Electronics Electronic Components Television New products/services