omniture
PR Newswire: news distribution, targeting and monitoring

Suning Pamerkan Inovasi Runcit Pintar di CES Asia

2018-06-15 00:42

SHANGHAI, 15 Jun, 2018 / PRNewswire / - Suning, gergasi komersial yang berada di kedudukan kedua syarikat bukan milik kerajaan China utama dan pemilik Suning.com, sebuah syarikat runcit Fortune Global 500, akan mempamerkan kedai 'Biu' tanpa pengendali yang automatik di CES Asia 2018, menunjukkan inovasi terbaharu syarikat di bidang Runcit Pintar dan Kediaman Pintar.

CES Asia 2018 runs from 13-15 June 2018 in Shanghai, Suning’s booth is located at the No. 2002, N2 Area
CES Asia 2018 runs from 13-15 June 2018 in Shanghai, Suning’s booth is located at the No. 2002, N2 Area

Dikuasakan oleh Data raya, Pengecaman Wajah dan Identifikasi Frekuensi Radio (RFID), kedai layan diri pertama Suning dilancarkan di Nanjing pada bulan Ogos 2017. Sebagai penggiat industri pertama yang membawakan konsep kedai tanpa pengendali kepada penggunaan komersial, Suning memperkenalkan Biu Store di peringkat antarabangsa di CES 2018 di Las Vegas awal tahun ini, menarik ribuan pelawat dari seluruh dunia. Syarikat kini mengendalikan lima kedai tanpa pengendali di China, di Nanjing, Beijing, Shanghai dan Chongqing.

Minggu ini di CES Asia, Suning mendemonstrasi inovasi terbaharunya dalam penyelesaian Runcit Pintar dan mempamerkan pengalaman revolusioner syarikat dalam penyampaian perkhidmatan dan produk berasaskan teknologi pintar dalam ekosistem tersebut. Berbanding dengan kedai tanpa pengendali pop timbul sebelumnya yang dipamerkan di Las Vegas, Suning telah mengubah reruainya di CES Asia kepada versi yang dinaik taraf, menyediakan lebih banyak pengalaman praktikal dan pelbagai bagi alat-alat penggunaan Runcit Pintar. Ini termasuk Anywhere AR Suning, yang membolehkan pengguna untuk meletakkan produk maya di tempat sebenar untuk membuat keputusan pembelian dengan lebih cekap; Pembantu Pembeli Smart Sue, yang menyediakan perkhidmatan panduan membeli-belah kepada pelanggan melalui interaksi teks dan suara; dan Rak Pintar, yang menggabungkan pengesan graviti dan teknologi pengecaman muka untuk membolehkan pembayaran automatik dan cadangan membeli-belah yang disesuaikan.    

Produk utama logistik pintar Suning juga didedahkan di tapak pameran, termasuk dron penghantaran, kereta penghantaran pandu sendiri, robot AGV, dan Kotak Ekspres Kongsi yang dibangunkan sendiri. Di samping itu, terminal pintar Kediaman Pintar Suning seperti PPTV dan Magic Mirror menyampaikan wawasan perintis pengalaman hidup pintar dalam masa terdekat.

Qiao Xinliang, Naib Presiden Eksekutif Suning Technology dan Pengurus Besar Suning Data Cloud Company berkata: "Runcit Pintar Suning banyak bergantung pada pendataan faktor runcit dan pemintaran operasi runcit. Berdasarkan pengalaman yang luas dalam peruncitan Omni-saluran, Suning telah meletakkan asas kukuh dalam pengkomputeran awan, IoT dan AI, untuk memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan kami dan terus meningkatkan perkhidmatan kami. CES Asia akan menjadi platform bagi orang ramai untuk lebih menikmati produk dan perkhidmatan inovatif Suning."

Pada 13 Jun 2018, forum "Dicipta di China" yang dihoskan oleh Suning dan Institut Penyelidikan Perkakas Elektrik Kediaman China berlangsung di CES Asia. Acara ini telah meneroka trend industri elektronik di China, dan Sun Weimin, Naib Pengerusi Suning, telah membuat ucapan di forum mengenai topik pengalaman Runcit Pintar Suning.

Latar Belakang Suning

Diasaskan pada tahun 1990, Suning ialah salah satu syarikat komersial terkemuka di China dengan dua syarikat awam masing-masing di China dan Jepun. Pada 2017, Suning Holding menduduki tempat kedua di kalangan 500 syarikat swasta yang terkemuka di China dengan jualan tahunan sebanyak 65.7 bilion USD (412.95 bilion RMB). Dengan misi "Memimpin Ekosistem merentasi Industri dengan Mencipta Kualiti Kehidupan Elit untuk Semua", Suning telah memperkukuh dan mengembangkan perniagaan utamanya melalui lapan industri menegak: Suning.com, Logistik, Perkhidmatan Kewangan, Teknologi, Harta Tanah, Media & Hiburan, Sukan, dan Pelaburan, yang mana Suning.com telah disenaraikan dalam senarai 2017 bagi Fortune Global 500.

Untuk maklumat lanjut, lihat www.suningholdings.com

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20180613/2162161-1

Source: Suning

Featured Video

Related Keywords:

Computer/Electronics

Consumer Electronics

Home Improvement

Household/Consumer/Cosmetics

Retail

Trade show news

Advanced Search
Search
  
  1. Products & Services
  2. News Releases
  3. Knowledge Center
  4. Journalists & Media
  5. Multimedia Theater
  6. Contact Us