omniture

KT Sertai Projek Jalur Lebar $1.8 Bilion Filipina

KT Corp.
2018-08-20 08:25 1539
  • KT Menangi Kontrak $47 Juta Bangunkan Rangkaian Gentian Optik di Luzon
  • Perjanjian Baharu di Filipina Sediakan Tapak Masuki Pasaran-pasaran Asia Tenggara

SEOUL, Korea Selatan, 20 Ogos, 2018 /PRNewswire/ -- KT Corp. (KRX: 030200; NYSE: KT), syarikat telekomunikasi terbesar Korea Selatan, akan mengambil bahagian dalam satu projek di seluruh negara untuk meningkatkan keterhubungan Internet secara drastik di Filipina, memperoleh tapak utama dalam negara Asia Tenggara ini dan rantau jirannya.

Yun Kyoung-Lim, ninth from left, head of KT's future convergence and global businesses, and Dennis Anthony H. Uy, 10th from left, CEO of Converge ICT Solutions Inc., and other representatives from the two companies are photographed during a signing ceremony for the construction of an optical fiber network in Luzon, held at EDSA Shangri-La in Manila on August 8.
Yun Kyoung-Lim, ninth from left, head of KT's future convergence and global businesses, and Dennis Anthony H. Uy, 10th from left, CEO of Converge ICT Solutions Inc., and other representatives from the two companies are photographed during a signing ceremony for the construction of an optical fiber network in Luzon, held at EDSA Shangri-La in Manila on August 8.

KT menandatangani kontrak 53 bilion won (AS $ 47 juta) minggu lepas dengan Converge ICT Solutions Inc. Filipina untuk membina rangkaian gentian optik di sepanjang 1,570 kilometer (975 batu) jalan utama di wilayah utara Luzon. Syarikat berharap kontrak itu akan membawa kepada lebih banyak perkongsian perniagaan dengan penyedia Internet Filipina yang terkemuka di masa depan.

Perjanjian terbaharu merupakan sebahagian daripada usaha $1.8 bilion Converge untuk mengembangkan liputan jalur lebarnya di seluruh Filipina dalam tempoh lima tahun akan datang. KT meningkatkan usaha untuk mengembangkan kehadiran dan perkongsian perniagaannya di luar negara, terutamanya di Asia, Eropah dan Afrika, dengan penyelesaian Internet terkini syarikat, termasuk GiGA Wire, GiGA WiFi dan GiGA LTE.

"Perkongsian dengan Converge ICT Solutions ialah peluang yang baik untuk memperkenalkan kepakaran teknologi kami dalam perancangan, pembinaan dan pengendalian rangkaian telekomunikasi bukan sahaja di Filipina tetapi juga di negara-negara jiran," kata Yun Kyoung-Lim, ketua perniagaan penumpuan dan global masa depan KT. "KT akan meneruskan usahanya mewakili Republik Korea di dunia sebagai pemimpin ICT global."

KT merupakan peneraju global dalam teknologi tanpa wayar generasi akan datang. Syarikat sedang bersedia untuk pelancaran rangkaian 5G seluruh negara yang pertama bagi negara itu awal tahun depan dan berjaya mempamerkan perkhidmatan 5G percubaan dengan rangkaian 5G yang sedia ada di dunia pertama. Syarikat juga merupakan perintis dalam teknologi masa depan seperti kecerdasan buatan (AI), pemanduan autonomi, serta realiti maya dan tambahan (VR dan AR).

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, KT telah memasang lebih daripada 5,500 kilometer (3400 batu) rangkaian gentian optik di Myanmar, Bangladesh dan negara-negara lain. Bagi projek yang berpangkalan di Filipina, syarikat merancang untuk bekerjasama dengan banyak syarikat kecil dan pertengahan Korea, yang telah membuktikan kualiti tinggi mereka melalui projek-projek di luar negara sebelum ini. KT menjangkakan mempunyai lebih banyak peluang perniagaan di Filipina, termasuk tenaga pintar, inovasi korporat dan awam, dan pengurusan bencana dan keselamatan.

Pemimpin telekomunikasi Korea ini juga menandatangani perjanjian bulan lalu dengan albis-elcon yang berpangkalan di Jerman untuk menyediakan penyelesaian GiGA dan teknologi generasi seterusnya kepada penyedia perkhidmatan komunikasi di Eropah dan bahagian lain di dunia. KT juga kini sedang menjalankan pelbagai projek untuk meningkatkan infrastruktur ICT di Afrika, termasuk rangkaian jalur lebar di Rwanda, Gabon dan Botswana serta rangkaian keselamatan awam di Angola.

Luzon ialah pulau yang terbesar daripada lebih 7,000 pulau di Filipina yang menempatkan Manila, ibu negara bagi negara Asia Tenggara ini. Lebih separuh daripada penduduk negara itu, dianggarkan lebih daripada 106 juta, tinggal di Luzon. Oleh sebab negara ini terdiri daripada begitu banyak pulau, Filipina mengalami kesulitan dalam meningkatkan persekitaran perkhidmatan kelajuan dan telekomunikasi Internet.

Apabila projek kabel gentian optik di Luzon selesai pada bulan Jun 2020, sejumlah besar rakyat di Filipina dijangka mendapat manfaat daripada sambungan Internet rumah berkelajuan tinggi. Kerajaan Presiden Rodrigo Duterte telah menubuhkan Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi, dan pentadbiran yang mempromosikan perkhidmatan e-kerajaan dan pembangunan ICT.

HUBUNGAN MEDIA

Untuk pertanyaan, sila hubungi Pasukan Media Luar Negara kami di kt.fmrt@gmail.com

LATAR BELAKANG KT CORP. (KRX: 030200; NYSE: KT) 

KT Corporation, penyedia khidmat telekomunikasi terbesar Korea yang ditubuhkan semula pada tahun 1981 di bawah Akta Perniagaan Telekomunikasi, memimpin era inovasi di negara yang paling terhubung di dunia. Syarikat mengetuai revolusi perindustrian keempat dengan rangkaian wayar / tanpa wayar berkelajuan tinggi dan teknologi ICT inovatif. Setelah memasang 4.5 juta talian tetap untuk 20 juta pengguna dalam masa hanya 12 tahun, KT merupakan pembekal telekom pertama yang memperkenalkan perkhidmatan percubaan 5G berskala besar pada tahun 2018. Ini merupakan satu lagi langkah dalam usaha berterusan KT untuk menyampaikan produk dan perkhidmatan penting kerana ia berhasrat untuk menjadi Syarikat ICT No.1 dan Syarikat Rakyat.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman sesawang Bahasa Inggeris kami di https://corp.kt.com/eng/

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20180817/2214906-1

Source: KT Corp.
Related Stocks:
Korea:030200 NYSE:KT
Keywords: Computer Networks Telecommunications Telecommunications Carriers and Services Telecommunications Equipment Contracts