omniture
from common-pcom:html:key:en_segment_includes_overall_segment_header_shtml
PR Newswire: news distribution, targeting and monitoring

EasyStack Sertai Ceph Foundation sebagai Ahli Pengasas

2018-12-06 09:28

BEIJING, 6 Disember 2018 /PRNewswire/ -- EasyStack, bersama-sama Linux Foundation dan lebih 30 peneraju teknologi global, mengumumkan pembentukan asas baharu bagi menyokong penyumbang komuniti sumber terbuka Ceph sempena Hari Ceph, Berlin pada 12 November 2018.

Projek Ceph membangunkan sistem storan teragih yang seragam, menyediakan aplikasi dengan objek, blok dan antara muka sistem fail. Cekap, tangkas dan boleh diskala secara besar-besaran, Ceph mengurangkan kos dengan ketara bagi menyimpan maklumat perusahaan dalam awan persendirian dan menyediakan ketersediaan tinggi buat sebarang objek, fail dan data blok. Ceph digunakan oleh penyedia awan dan perusahaan di seluruh dunia. Ceph Foundation akan mengatur dan mengagihkan sumbangan kewangan dengan cara yang diselaraskan dan berkecuali-vendor demi faedah komuniti yang segera. Ini akan membantu merangsang penerimaan, latihan dan kolaborasi peribadi yang pantas dalam seluruh ekosistem Ceph.

Sebagai penginovasi utama bagi pengkomputeran awan sumber terbuka di China, bukan sahaja EasyStack terlibat secara mendalam menerusi projek Ceph, EasyStack aktif menyumbang kepada kod Ceph, menggalakkan senarai tindakan Ceph sebagai sebahagian daripada penyerahan produk dan terus menggunakan Ceph sebagai komponen penting dalam platform infrastruktur pengkomputeran awan demi inovasi produk yang berterusan. EasyStack mengoptimumkan secara berterusan prestasi dan keandalan Ceph pada platform awan EasyStack, menyediakan produk-produk pengkomputeran awan yang stabil, tangkas, anjal dan cekap untuk pelanggan-pelanggan perusahaan seperti kewangan, kerajaan dan pengilangan.

"Ceph memegang rekod kejayaan yang panjang berkaitan membantu organisasi-organisasi dengan mengurus pertumbuhan tinggi secara cekap dan meluaskan permintaan storan data," kata Jim Zemlin, Pengarah Eksekutif Linux Foundation. "Di bawah Linux Foundation, Ceph Foundation akan berupaya memanfaatkan pelaburan daripada kumpulan yang lebih luas bagi membantu menyokong infrastruktur yang diperlukan untuk meneruskan kejayaan dan kestabilan ekosistem Ceph."

"Pelancaran Ceph Foundation hari ini merupakan bukti kekuatan komuniti sumber terbuka yang pelbagai yang berhimpun bagi menangani pertumbuhan besar-besaran dalam storan data dan perkhidmatan," kata Sage Weil, pencipta bersama, ketua projek Ceph.

Liu Guohui, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Teknologi EasyStack, berkata: "Sebagai peneraju bagi pengkomputeran awan sumber terbuka di China, EasyStack mengekalkan momentumnya dalam sumbangan-sumbangannya kepada komuniti sumber terbuka dan menggalakkan penghasilan produk daripada teknologi sumber terbuka. Sebagai ahli pengasas Ceph Foundation, EasyStack akan terus mendorong pewujudan ekosistem yang lebih luas berdasarkan teknologi Ceph yang menyediakan pelanggan perusahaan dengan produk serta perkhidmatan pengkomputeran awan yang bersifat terbuka, stabil, andal dan berprestasi tinggi."

Source: EasyStack
from common-pcom:html:key:en_segment_includes_releases_right_column_video_module_shtml

Featured Video

Related Keywords:

Computer Software

Computer/Electronics

Licensing/marketing agreements

from common-pcom:html:key:en_segment_includes_overall_segment_footer_shtml
Advanced Search
Search
  
  1. Products & Services
  2. News Releases
  3. Knowledge Center
  4. Journalists & Media
  5. Multimedia Theater
  6. Contact Us