omniture

CGS Menang Anugerah Teknologi PLF CineAsia Pertama

China Film Digital Giant Screen (Beijing) Co., Ltd.
2018-12-13 03:25 381

BEIJING, 13 Disember 2018 /PRNewswire/ -- China Film Digital Giant Screen (Beijing) Co., Ltd. (CGS), penyedia penyelesaian Format Besar Premium (PLF) yang utama di dunia, hari ini mengumumkan ia telah memenangi "Anugerah Teknologi PLF CineAsia" pertama yang disampaikan oleh American Film Expo Group, penganjur CineAsia 2018. Pada 10 Disember di Hong Kong, Pengurus Besar CGS En. Jimmy Chen menerima penghormatan tersebut daripada En. Andrew Sunshine, Presiden Film Expo Group. Anugerah Teknologi Format Besar Premium (PLF) CineAsia diwujudkan bagi mengiktiraf sumbangan-sumbangan luar biasa pengusaha-pengusaha daripada industri filem tahun lalu dan ini menonjolkan kekuatan teknologi dan pengaruh filem-filem Cina di persada antarabangsa.

Foto majlis penyampaian anugerah
Foto majlis penyampaian anugerah

CGS secara rasminya ditubuhkan pada tahun 2011 dan telah menyempurnakan lima generasi dan dua kemajuan penting teknologi utama dalam tempoh tujuh tahun. Bermula dengan operasi komersial pawagam CGS pertama pada tahun 2012 kepada siapnya lebih 330 pawagam hari ini, CGS membuktikan syarikatnya sebagai salah satu jenama PLF paling dinamik dan paling pesat berkembang di rantau Asia Pasifik selain industri filem global, hasil daripada teknologi-teknologi utamanya di dunia, termasuk skrin layar bersaiz mega, penayang dwienjin, sistem bunyi berasaskan objek imersif, reka bentuk auditorium tersuai dan proses peningkatan kualiti bunyi termaju, dan sebagainya. Sistem laser CGS terkini muncul sebagai penyelesaian ROI tertinggi dengan menyediakan imejan yang mudah digunakan, mudah diservis, kecerahan tinggi dan kontras tinggi dengan jumlah kos pemilikan (TCO) yang lebih rendah.

Pemasangan seluruh dunia CGS meliputi 145 bandar setakat November 2018, termasuk di Hong Kong, Amerika Syarikat dan Asia Tenggara. CGS turut menjadi pilihan utama oleh pawagam-pawagam atas nilai jenamanya yang kukuh. Sejak tahun 2014, pawagam-pawagam CGS telah menawarkan perkhidmatan kepada lebih 55 juta penggemar filem, justeru membuktikan kuasanya dalam menarik penonton. Hasil daripada pengiktirafan tinggi oleh studio-studio Hollywood utama selain studio-studio Cina, CGS telah mencipta lebih 540 rakaman asal, termasuk 266 judul Cina dan 274 judul daripada bahasa lain, yang kebanyakannya merupakan filem pecah panggung terkenal bagi tahun ini.

Di "A Focus on China" yang dipersembahkan pada hari pertama CineAsia 2018, Pengurus Besar CGS Jimmy Chen, memperkenalkan teknologi pawagam termaju Cina, menjelaskan tentang ciri asas proprietari dan berteknologi CGS dan bagaimana mereka menembusi pasaran antarabangsa.

Jimmy Chen, Pengurus Besar CGS
Jimmy Chen, Pengurus Besar CGS

"Filem merupakan satu seni, yang mana semua pengarah berharap dapat meningkatkan kesan visual melalui teknologi canggih dan memaparkan dengan sempurna hasil ciptaan filem mereka. Format Besar Premium (PLF) sememangnya merupakan penyelesaian terbaik dari segi peningkatan kualiti bunyi dan penayangan filem. Pasaran global Format Besar Premium (PLF) telah mengekalkan pertumbuhan 2-digital beberapa tahun kebelakangan ini, dengan Asia Pasifik menjadi rantau paling pesat berkembang berbanding seluruh pelosok dunia disebabkan oleh enjin yang mantap di China, menurut data tahun 2017," kata Pengurus Besar CGS Chen Jingmin. "Kemenangan Anugerah Teknologi PLF ini memberi makna yang besar kepada CGS sebagai wakil daripada jenama-jenama Format Besar Premium (PLF) China dan menunjukkan bahawa teknologi pawagam berkualiti tinggi China dengan hak harta intelek (IPR) miliknya berjaya meraih pengiktirafan di persada dunia. Saya berbesar hati untuk menerima anugerah ini bagi pihak CGS dan industri filem China dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak penganjur CineAsia 2018 atas pengiktirafan dan sokongannya kepada CGS. Pada masa depan, kami akan meneruskan pelaburan kami dalam R&D bagi menggalakkan perkembangan industri filem global menerusi inovasi!"

Jimmy Chen, Pengurus Besar CGS
Jimmy Chen, Pengurus Besar CGS

Latar Belakang CGS

CGS ialah salah satu jenama PLF (Format Besar Premium) antarabangsa yang utama, komited untuk menyediakan penyelesaian pengalaman tontonan imersif yang luar biasa. Setakat separuh pertama tahun 2018, CGS mempunyai lebih 320 pawagam di 145 bandar seluruh negara, selain penempatan sedia adanya di Hong Kong, Amerika Syarikat dan Asia Tenggara.

Sistem CGS proprietari syarikat menawarkan penonton dengan pengalaman menonton filem yang imersif melalui skrin bersaiz mega, sistem bunyi berbilang dimensi yang imersif dan reka bentuk auditorium tersuai. Teknologi peningkatan kualiti bunyi proprietarinya terus menjamin kualiti bunyi dan imej yang menakjubkan untuk kandungan ditayangkan pada skrin CGS. Perkembangan dan peningkatan kekuatan CGS bukan sahaja akan membantu menggalakkan kualiti persembahan filem Cina, tetapi turut memperkasa kemajuan industri filem China.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20181210/2322014-1-a
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20181210/2322014-1-b
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20181210/2322014-1-c

 

Source: China Film Digital Giant Screen (Beijing) Co., Ltd.
Keywords: Entertainment Film & Motion Picture Awards