omniture

Power Sterlite Umum Penutupan Projek Arcoverde

Sterlite Power Grid Ventures Limited
2018-12-26 11:05 740

SAO PAULO, 26 Disember 2018 /PRNewswire/ --

  • BTG, Santander bank utama projek
  • Aktiviti pembinaan sedang dijalankan dengan tujuan untuk  diselesaikan lebih awal daripada jadual pelaksanaan

Sterlite Power, sebuah syarikat transmisi kuasa global mengumumkan penutupan kewangan projek Arcoverde mereka di Brazil. Penutupan ini telah berjaya dicapai pada bulan November, 2018. Projek Arcoverde telah dimenangi oleh Sterlite Power semasa lelongan yang dijalankan oleh ANEEL pada April 2017 dan konsesi itu telah ditandatangani pada Ogos 2017. Projek ini termasuk membina talian transmisi139 km, membina satu lapangan hijau dan dua pencawang lapangan perang. Dengan kelulusan projek yang diperolehi dan pengambilan tanah telah diselesaikan, projek ini berada di peringkat akhir pelaksanaan.

Anuraag Srivatava, Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan, Sterlite Power, berkata, "Ia satu perkara yang membanggakan kerana kami telah berjaya mencapai penutupan kewangan untuk projek ini dalam tempoh yang singkat. Ini akan membolehkan kami memberi tumpuan untuk menyiapkan projek lebih awal daripada jadual, selaras dengan rekod yang kami pegang. Perkongsian dengan bank berjalan dengan sangat lancar dan kami mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana memberikan sambutan hangat kepada kami. "

Latar Belakang Sterlite Power 

Sterlite Power merupakan pembangun infrastruktur transmisi kuasa terkemuka dunia dengan projek lebih daripada 12,500 km litar dan 20,500 MVA di India dan Brazil. Dengan portfolio konduktor kuasa peneraju industri, kabel EHV dan OPGW, Sterlite Power juga menawarkan penyelesaian untuk menaik taraf, menaikkan kedudukan dan mengukuhkan rangkaian sedia ada. Syarikat telah menetapkan penanda aras baharu dalam industri dengan menggunakan teknologi canggih dan pembiayaan inovatif. Sterlite Power juga merupakan penaja IndiGrid, sektor kuasa pertama Amanah Pelaburan Infrastruktur ("InvIT") yang tersenarai di BSE dan NSE.

Hubungan media:
Balaji Krishnaswami
Telefon: +91 9971757474
Emel: balaji.krishnaswami@sterlite.com

Untuk maklumat lanjut, lawati: http://www.sterlitepower.com  

Sumber: Sterlite Power Grid Ventures Limited

Source: Sterlite Power Grid Ventures Limited
Keywords: Oil/Energy Utilities Contracts