omniture

ZTE dan Institut Penyelidikan China Mobile menandatangani MoU mengenai RAN Pintar Generasi Seterusnya (O-RAN) Ditakrif Pengendali

ZTE Corporation
2019-02-28 05:38 1016

SHENZHEN, China, 28 Februari 2019 /PRNewswire/ - ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), penyedia antarabangsa utama bagi penyelesaian telekomunikasi, perusahaan dan teknologi pengguna untuk Internet Mudah Alih, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) mengenai pembangunan bersama pengendali ditakrifkan generasi pintar RAN (O-RAN) seterusnya dengan Institut Penyelidikan China Mobile di Kongres Dunia Mudah Alih 2019 Barcelona.

ZTE dan Institut Penyelidikan China Mobile menandatangani MoU mengenai RAN Pintar Generasi Seterusnya (O-RAN) Ditakrif Pengendali
ZTE dan Institut Penyelidikan China Mobile menandatangani MoU mengenai RAN Pintar Generasi Seterusnya (O-RAN) Ditakrif Pengendali

Di bawah MoU, ZTE bekerjasama dengan Institut Penyelidikan China Mobile untuk menyelidik dan membangunkan seni bina, antara muka, dan senario kes penggunaan RAN pintar di bawah kerangka O-RAN.

Mengikut MoU, ZTE dan Institut Penyelidikan China Mobile komited untuk menguji dan mengesahkan penyelesaian teknikal yang inovatif, mempromosikan pelaksanaan teknologi O-RAN. Lebih-lebih lagi, mereka akan mengesahkan sama ada teknologi inovatif O-RAN dalam senario tertentu, seperti pengimbangan beban berasaskan cap jari radio dan pengoptimuman lapisan rentas bagi perkhidmatan.

Sebagai rakan strategik, ZTE dan Institut Penyelidikan Bergerak China juga akan mempamerkan pencapaian O-RAN bersama mereka dalam pameran dan menyumbang hasil penemuan berkaitan O-RAN mereka kepada organisasi standard bersama-sama pada masa akan datang.

Tambahan pula, ZTE dan China Mobile telah bersama-sama mendemonstrasikan penyelesaian penyeimbangan beban AI yang dipertingkat menggunakan seni bina terselaras O-RAN. Demonstrasi ini mempunyai teknologi Cap jari Radio, yang dapat meramalkan beban rangkaian selular dan meningkatkan ketepatan masa dan ketepatan keseimbangan beban, sehingga memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik.

"Memorandum persefahaman dengan ZTE memberi tumpuan kepada perisian dan perkakasan R&D serta pengesahan penyelesaian, meneroka keupayaan rangkaian baharu pada masa akan datang," kata Huang Yuhong, naib presiden Institut Penyelidikan China Mobile. "Kerjasama ini akan mempromosikan kematangan O-RAN, meletakkan asas untuk mengurangkan kerumitan pengendalian dan penyelenggaraan rangkaian tanpa wayar."

"MoU ini akan memperdalam kerjasama jangka panjang antara ZTE dan China Mobile. Rangkaian seni bina pintar ZTE dan keupayaan intelek rangkaian hujung-ke-hujung akan sangat menggalakkan penyelidikan dan pelaksanaan rangkaian terbuka dan pintar," kata Bai Gang, naib presiden ZTE. "Seni bina pintar terbuka dan bersatu akan membantu industri membentuk satu ekosistem, bersama-sama membina rangkaian yang fleksibel dan tangkas untuk memenuhi keperluan fungsi dan prestasi yang berbeza dalam rangkaian 5G masa depan dan seterusnya."

Dengan kerjasama Institut Penyelidikan China Mobile, ZTE akan terus meneroka teknologi baharu dalam kecerdasan buatan dan pembelajaran mesin untuk rangkaian tanpa wayar, dan secara aktif menyertai penyelidikan berkaitan O-RAN.

Latar Belakang ZTE

ZTE ialah penyedia sistem telekomunikasi termaju, peranti mudah alih dan penyelesaian teknologi perusahaan untuk pengguna, syarikat telekomunikasi, syarikat dan pelanggan daripada sektor awam. Sebagai sebahagian daripada strategi ZTE, syarikat komited menyediakan pelanggan dengan inovasi menyeluruh yang bersepadu bagi memberikan kecemerlangan dan nilai tatkala sektor telekomunikasi dan teknologi maklumat bersatu. Tersenarai dalam bursa saham Hong Kong dan Shenzhen (kod saham H: 0763.HK / kod saham A: 000063.SZ), produk dan perkhidmatan ZTE dijual kepada lebih 500 pengendali di lebih 160 negara. ZTE mengkhususkan 10 peratus daripada pendapatan tahunannya kepada usaha penyelidikan dan pembangunan serta memainkan peranan kepimpinan dalam organisasi-organisasi penetap standard antarabangsa. ZTE komited terhadap tanggungjawab sosial korporat dan merupakan ahli UN Global Compact. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.zte.com.cn.

Hubungan Media:

Margaret Ma 
ZTE Corporation 
Tel: +86 755 26775189  
Emel: ma.gaili@zte.com.cn  

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190226/2385993-1

Source: ZTE Corporation
Related Stocks:
HongKong:0763 OTC:ZTCOY Shenzhen:000063
Related Links:
Keywords: Computer Networks Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Telecommunications Carriers and Services Telecommunications Equipment Contracts Trade show news