omniture

Pembuat PCB Terkemuka Orchem labur US$50 juta tubuhkan ibu pejabat China di Daerah Teknologi Tinggi Kebangsaaan Changzhou

Changzhou National Hi-Tech District
2019-03-05 14:01 841

CHANGZHOU, China, 5 Mac 2019 /PRNewswire/-- Ding Chun, datuk bandar Changzhou, Jiangsu, China, bertemu dengan delegasi lawatan yang diketuai oleh Lee Jae-Hyeon, Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif pembuat papan litar tercetak (PCB) berpangkalan di Korea Selatan Orchem Co., Ltd. pada petang 27 Februari 2019. Pertemuan itu diikuti dengan majlis menandatangani perjanjian antara pihak-pihak.

Majlis menandatangan antara Daerah Teknologi Tinggi Kebangsaan Changzhou dan Orchem
Majlis menandatangan antara Daerah Teknologi Tinggi Kebangsaan Changzhou dan Orchem

Orchem, pembuat PCB utama Korea Selatan, mempunyai pemilikan proses pengeluaran hujung ke hujung tunggal negara untuk pengendalian bahan kimia yang digunakan dalam pembuatan komponen elektronik, aspek penting dalam aliran kerja pengeluaran PCB, dalam jabatan farmaseutikalnya. Dengan bahagian pasaran tertinggi di Korea Selatan, Orchem mempunyai banyak firma mantap dunia di kalangan pembeli produk dan perkhidmatannya termasuk Korea Circuit, SimmTech, Samsung, LG dan Foxconn. Orchem merancang melabur US$50 juta untuk menubuhkan ibu pejabatnya di Zon Pembangunan Ekonomi Changzhou Binjiang. Kemudahan ini akan mengkhususkan diri dalam bahan kimia elektronik berkualiti tinggi yang digunakan dalam pembuatan PCB menerusi penggunaan teknologi dan proses termaju serta pendekatan pengurusan yang canggih dalam usaha untuk memenuhi keperluan pelanggan Cina.

Changzhou, hab pembuatan utama di Delta Sungai Yangtze dan salah satu penyumbang yang paling aktif kepada pertumbuhan berterusan China, terus berkembang sejajar dengan perkembangan ekonomi sebenar dan mencapai kemajuan yang ketara kerana ia menyesuaikan dan menaik taraf demi memenuhi keperluan dan jangkaan persekitaran ekonomi yang berkembang. Encik Ding menjelaskan bahawa jabatan kerajaan di semua peringkat bekerjasama untuk mewujudkan persekitaran perniagaan yang menggalakkan yang menyokong pertumbuhan perniagaan. Memilih Changzhou sebagai sebahagian daripada jejak strategiknya merupakan langkah bijak bagi syarikat itu. Changzhou dan Orchem berada dalam kedudukan yang baik untuk mencapai hasil yang saling menguntungkan melalui model kerjasama kerajaan-perusahaan, tatkala projek bergerak ke hadapan bermula dari penandatanganan kontrak hinggalah kepada fasa pembinaan dan operasi. Changzhou yakin dapat menyediakan salah satu persekitaran perniagaan yang paling baik di Asia dan menyediakan sokongan terbaik untuk perkembangan Orchem di China melalui perkongsian.

Encik Lee berkata sejak kemasukan Orchem ke China sepuluh tahun yang lalu, pembuat PCB sentiasa berada di barisan hadapan yang baharu dan baru muncul dalam dunia pembuatan. Orchem berasa sangat dihormati kerana mempunyai peluang untuk menubuhkan kemudahan pembuatan dan penyelidikan di Changzhou, sebuah bandar dengan sejarah yang akan kembali 3,000 tahun. Orchem dan Changzhou merancang untuk bekerjasama dengan matlamat masing-masing menjadi nombor satu seumpamanya di Asia.

Latar Belakang Daerah Teknologi Tinggi Kebangsaan Changzhou(CND) 

Daerah Teknologi Tinggi Kebangsaan Changzhou (CND) terletak di tengah-tengah Delta Sungai Yangtze. Terdapat lebih daripada 1,600 syarikat pelaburan asing di CND. Baru-baru ini, CND mempercepatkan pembangunan dan mempergiatkan usaha pembinaan asas perindustrian, menjadikan perniagaan 2 tonggak: pembuatan peralatan (jentera kepersisan) dan bahan-bahan baharu yang lebih besar dan lebih kuat. Industri baru muncul terdiri daripada generasi baharu teknologi maklumat, bioperubatan, kenderaan tenaga baharu, fotovolta dan penerbangan. ORCHEM sekarang memilih untuk menetap di Zon Pembangunan Ekonomi Changzhou Binjing yang merupakan bahagian penting CND.

Pautan Berkaitan: www.cznd.gov.cn

Foto  - https://photos.prnasia.com/prnh/20190301/2390486-1

Source: Changzhou National Hi-Tech District
Related Links:
Keywords: Banking/Financial Service Chemical Computer/Electronics Electronic Components Corporate Expansion