omniture

TSE dan Huawei tandatangani Perjanjian Kerjasama untuk lebih 150 MW Ladang Solar Jepun

Huawei
2019-04-01 09:41 479

BANGKOK, Thailand, 1 April 2019 /PRNewswire/ -- Thai Solar Energy Public Company Limited ("TSE"), syarikat tenaga boleh diperbaharui yang terkemuka di Asia Tenggara, dan Huawei bersama-sama mengumumkan penandatanganan perjanjian kerjasama di Bangkok, Thailand pada bulan 26 Mac 2019. Perjanjian ini adalah untuk membeli Penyelesaian PV Pintar 1500V Huawei untuk kapasiti penjanaan kuasa terpasang lebih 150MW Ladang Solar Onikoube di Wilayah Miyagi, Jepun.

TSE dan Huawei tandatangani Perjanjian Kerjasama untuk 150 MW Ladang Solar Jepun
TSE dan Huawei tandatangani Perjanjian Kerjasama untuk 150 MW Ladang Solar Jepun

Upacara penandatanganan menandakan permulaan kerjasama komprehensif antara TSE dan Huawei dalam loji PV skala utiliti di Asia Pasifik. Beberapa eksekutif kanan dari kedua-dua pihak menghadiri majlis menandatangani perjanjian, termasuk Cathleen Maleenont Ed. D., Ketua Pegawai Eksekutif TSE, Encik Somphop Prompanapitak, Ketua Pegawai Operasi TSE, Encik Taoyuan Zhou, Presiden Huawei Network Energy, Encik Tony Xu, Presiden Huawei Smart PV Business, Encik Mark Meng, Ketua Huawei Thailand Enterprise Business Group dan En. Bruce Li, Pengurus Besar Huawei Smart PV Business APAC.

TSE dan Huawei tandatangani Perjanjian Kerjasama untuk 150 MW Ladang Solar Jepun
TSE dan Huawei tandatangani Perjanjian Kerjasama untuk 150 MW Ladang Solar Jepun

TSE ialah salah satu pengendali loji PV yang paling berpengaruh di Asia Tenggara, yang memberi tumpuan kepada pembangunan dan pelaburan loji-loji PV skala utiliti selama beberapa dekad. Kerjasama antara TSE dan Huawei bermula dari Julai 2014 dengan satu projek perintis. Selepas operasi yang stabil selama beberapa tahun, para eksekutif dari TSE sangat mengiktiraf nilai Penyelesaian PV Pintar FusionSolar Huawei dan gembira bekerjasama dengan Huawei untuk menghasilkan tenaga bersih demi memenuhi permintaan yang semakin meningkat di Asia Pasifik.

Sebagai penyedia penyelesaian ICT ("Teknologi Maklumat dan Komunikasi") dan tenaga rangkaian global, Huawei secara inovatif menyepadukan teknologi maklumat digital seperti AI ("Kecerdasan Buatan"), IoT ("Internet Pelbagai Benda"), data raya, dan pengkomputeran awan, dengan teknologi PV, untuk mempromosikan penyelesaian PV pintar terkemuka industri. Untuk kapasiti penjanaan kuasa terpasang melebihi 150 MW PV, Huawei akan menyediakan Penyelesaian PV Pintar 1500V yang terkemuka di industri dengan Diagnosis Keluk I-V Pintar, yang menggabungkan algoritma AI akan meningkatkan kecekapan O&M ("Operasi dan Penyelenggaraan") dan mengurangkan kos operasi. Penyelesaian PV Pintar FusionSolar 1500V dibantu AI akan mengurangkan LCOE ("kos elektrik yang dipuratakan") secara berterusan dan mempercepatkan proses pariti grid di Asia Pasifik.

Latar Belakang TSE:

TSE yang ditubuhkan pada tahun 2008 berpangkalan di Bangkok, Thailand. Ia adalah yang pertama di Asia Tenggara menggunakan teknologi termaju dengan berkesan untuk menggunakan sinaran matahari dan mengubahnya menjadi tenaga hijau. TSE bekerjasama dengan beberapa institut tenaga terkenal Dunia dan syarikat tenaga khusus untuk terus menilai prestasi mereka. TSE ialah pemenang dalam kategori Syarikat Prestasi Terbaik Asia di Anugerah Kecemerlangan dan Kemapanan Korporat Asia (ACES) 2018.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190329/2418487-1-a
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190329/2418487-1-b

Source: Huawei
Keywords: Alternative Energies Computer Hardware Computer Software Internet Technology Oil/Energy Telecommunications Equipment Contracts Licensing/marketing agreements
collection