omniture

Kemenangan Penuh Mecard Terhadap Paten Bakugan Spin Master di China

Choirock Contents Factory Co., Ltd.
2019-04-01 14:37 1063

Korea Selatan, 1 April 2019 /PRNewswire/ -- Jenama barang mainan Mecard – yang dibangunkan dengan teknologi proprietari milik syarikat mainan Korea Choirock Contents Factory Co., Ltd. – memenangi tuntutan saman pelanggaran paten yang dibawakan oleh syarikat mainan global Spin Master Ltd. in China.

Pada tahun 2016, Spin Master memfailkan tuntutan pelanggaran paten terhadap Mecard di Mahkamah Harta Intelek Guangzhou di China, mendakwa bahawa Mecard melanggar paten yang berkaitan dengan mainan Bakugan Spin Master. Dalam perbicaraan itu, Mahkamah memutuskan bahawa mainan Mecard tidak melanggar hak paten Bakugan Spin Master dan dengan itu menolak tuntutan pelanggaran paten Spin Master. Spin Master merayu, tetapi Mahkamah mengesahkan keputusan perbicaraan, menjadikan keputusan itu muktamad dan tidak boleh dirayu. Dengan tiada lagi rayuan yang boleh dikemukakan, dan selepas perbicaraan selama hampir tiga tahun di China, Mecard akhirnya mendapat kemenangan penuh berkaitan dengan paten Bakugan Spin Master. Kempen litigasi Spin Master terhadap Mecard di China kini telah berakhir.

"Choirock memiliki hak paten yang berkaitan dengan mekanisme pertama di dunia untuk mengubah mainan dengan mengangkat sebuah kad, dengan permukaan bawah akan terdedah selepas transformasi," kata seorang wakil Choirock, syarikat Korea Selatan yang memiliki hak intelektual dan paten Mecard. "Mecard ialah jenama mainan terlaris di Korea, Choirock telah berusaha keras untuk melindungi mekanisme transformasi kami yang inovatif di seluruh dunia dan akan terus mengukuhkan hak intelektual kami." Choirock mengharapkan para pesaing kami untuk menghormati harta intelektual kami dan akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pelanggar harta intelek Choirock. "

Latar Belakang Choirock

Choirock Contents Factory Co., Ltd. ialah pencipta dan penyedia kandungan utama Korea. Choirock sangat khusus dalam perancangan dan pembangunan untuk mainan, animasi, aplikasi/platform mudah alih, dan perniagaan pelesenan dan mempunyai dedikasi dalam penciptaan kandungan unik dan inovatif seperti Turning Mecard®, Dino Mecard®, Ghost Mecard®, Bbasha Mecard®, Hello Carbot®, Hello Carbot Koong®, Hello Carbot Mini®, SofyRuby®, My Friend Koriri® antara yang lain. Choirock komited untuk menyediakan 'Keseronokan untuk Bermain' untuk kanak-kanak dan keluarga. Lawati kami dalam talian di www.choirockcf.com.

Logo - https://photos.prnasia.com/prnh/20190329/2418581-1LOGO

 

Source: Choirock Contents Factory Co., Ltd.
Keywords: Household/Consumer/Cosmetics Toys Patent Law