omniture

PHNIX Keluarkan Mesin Pengering Pam Haba Pertanian Baharu dengan Penjimatan sehingga 75% ke atas Kos Operasi di Asia Tenggara

PHNIX
2019-04-29 21:32 407

GUANGZHOU, China, 29 April 2019 /PRNewswire/ - Maklumat daripada industri pemprosesan produk pertanian di Asia Tenggara memperlihatkan bahawa dengan peningkatan skala tanaman bertambah nilai tinggi di sesetengah negara tempatan, permintaan untuk peralatan pengeringan buah-buahan dan sayur-sayuran yang menjimatkan tenaga juga semakin meningkat. Sejak bermulanya 2019, PHNIX, pembuatan mesin pengering pam haba utama di China, telah melancarkan pengering pam haba pertanian berkecekapan tinggi, yang sebelum ini dibangunkan untuk pasaran Eropah dan telah dieksport ke Eropah dan pasaran Asia Tenggara. Pengering pam haba ini cekap tenaga dan dapat menjimatkan sehingga 75% kos operasi, menurut En. Jab Fan, Pengarah Bahagian Pengeringan Pam Haba dan Pemanasan Rumah PHNIX.

Encik Li Wei, pengurus produk PHNIX, berkata pengguna dari Indonesia, Vietnam, India, Thailand, dan Filipina mempunyai permintaan tinggi untuk peralatan pengeringan pertanian. Malah, pengering pam haba PHNIX mempunyai banyak penggunaan yang berjaya di China, Eropah dan Asia Tenggara, dan semakin banyak rakan perniagaan Asia Tenggara mempunyai minat yang tinggi dalam mengimport pengering pam haba pertanian PHNIIX dengan pemulihan haba dan COP 3.8.

The photo shows the application of PHNIX heat pump dryer for grape drying in China.
The photo shows the application of PHNIX heat pump dryer for grape drying in China.

Latar Belakang Pengering Pam Haba Pertanian PHNIX

Pelbagai aplikasi: Pengering pam haba PHNIX boleh digunakan secara meluas dalam pengeringan bidang pertanian, termasuk pengeringan buah-buahan segar, sayuran, kekacang, produk makanan, dan biji tanaman. Di samping itu, unit ini juga boleh digunakan untuk pengeringan makanan laut dan juga bahan kayu dan bangunan.

Menjimatkan sehingga 75% pada kos operasi: Pengering pam haba PHNIX adalah lebih cekap tenaga. Berbanding peralatan pengeringan arang batu, bahan api dan gas, ia dapat menjimatkan kos operasi sehingga 75% menurut sesetengah pelanggan.

Penyelesaian pemulihan haba yang unik dengan COP 3.8: Unit memulihkan sejumlah besar haba buangan yang dikeluarkan ke luar semasa penyahlembapan oleh pertukaran haba, dan kecekapan pemulihan haba adalah lebih 60%, yang mengurangkan penggunaan kuasa lebih daripada 60% berbanding dengan peralatan pemanasan dan pengeringan elektrik tradisional. Nisbah kecekapan tenaga adalah setinggi 3.8.

Kawalan suhu automatik: Unit pam haba PHNIX menggunakan peranti suhu pemalar kawalan kendiri untuk memastikan suhu dan kelembapan yang munasabah diperlukan untuk pengeringan. Unit ini menggunakan paparan kristal cecair 7-inci industri, yang menetapkan keluk pengeringan yang berbeza dan merealisasikan pengurusan pintar tetapan satu kunci.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190426/2447766-1

Source: PHNIX
Keywords: Agriculture Machinery