omniture

Nexen Tire Umum Pembukaan Besar-besaran 'THE NEXEN univerCITY', Nexen Central Research Institute

Nexen Tire
2019-05-02 10:29 409

- Institut penyelidikan pusat syarikat bertindak sebagai hab R&D untuk pusat globalnya di AS, Eropah, China
- Siap empat kemudahan utama termasuk pusat-pusat R&D di Eropah dan AS serta kilang di Republik Czech

SEOUL, Korea Selatan, 2 Mei, 2019 /PRNewswire/ -- Nexen Tire, pengeluar tayar global terkemuka, mengumumkan ia mengadakan majlis pembukaan besar-besaran 'THE NEXEN univerCITY' yang dijangka menjadi daya penggerak bagi pertumbuhan masa depan pada hari Selasa 30 April 2019.

Pemandangan panorama dan pemandangan halaman 'THE NEXEN univerCITY' (Sumber (C)L2 ARCHIVE)
Pemandangan panorama dan pemandangan halaman 'THE NEXEN univerCITY' (Sumber (C)L2 ARCHIVE)

Majlis pembukaan besar-besaran itu dihadiri oleh lebih 300 orang, termasuk Pengerusi Nexen Tire Kang Byeong Jung,Ketua Pegawai Eksekutif Nexen Tire Travis Kang, Pengerusi Korea Employers Federation Sohn Kyung Shik, Pengerusi Federation of Middle Market Enterprise of Korea Kang Ho Gab, eksekutif dan kakitangan Nexen Central Research Institute.

Terletak di Magok Industrial Complex di Seoul, Nexen Tire melabur KRW 200 bilion sepanjang tempoh dua tahun untuk membangunkan 'THE NEXEN univerCITY' – sebuah bangunan melebihi 57,000 meter persegi dengan lapan tingkat di atas dan dua tingkat di bawah tanah – yang merangkumi kompleks penyelidikan dan perniagaan.

Ruang kerja ini telah direka sebagai persekitaran inovasi terbuka untuk memaksimumkan tumpuan dan kerja berpasukan.  Untuk membantu membuka laluan kepada teknologi yang lebih pintar, pelbagai kemudahan termasuk pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) yang boleh meramal dan melaksanakan prestasi yang optimum seperti pengeluaran produk OE/RE, teknologi AI dan teknik tayar maya, pusat penyelidikan penyelidikan prestasi untuk menilai prestasi tayar dan kenderaan, dan pusat penyelidikan bahan untuk menganalisa pelbagai dimensi nano dan makro pada pelbagai bahan.

Dengan penubuhan kemudahan-kemudahan ini, Nexen Tire merancang untuk memajukan keupayaan R& Dnya dengan memberi tindak balas segera kepada pasaran yang pantas berubah selain memenuhi keperluan khusus industri automotif tempatan dan global.  Tambahan pula, Magok Central Research Institute akan bertindak sebagai hab R&D bagi pusat R&D tempatan dan global yang terletak di Yangsan, Changyeong, Jerman, Republik Czech, AS dan China.

'THE NEXEN univerCITY' menggabungkan konsep 'Nexen Universe' dan 'City' yang mempunyai nilai teras syarikat – Cabaran, Kreativiti dan Kolaborasi – dan falsafah perniagaannya yang mempamerkan kemungkinan yang tak berpenghujung serta nilai yang boleh Nexen capai.

Halaman dan bumbung hijau yang berbilang heliks merupakan ruang utama dalam 'THE NEXEN univerCITY' yang mengandungi budaya korporat Nexen Tire yang memberi tumpuan kepada komunikasi dan kerjasama.

Di samping itu, bahagian luar kemudahan itu dizahirkan dengan corak tayar yang mentakrif sifat-sifat industri. Di lobi, dinding media yang hebat selebar 30 meter dan setinggi 7 meter, dipaparkan melalui video yang mewakili konsep kreatif dan artistik 'THE NEXEN univerCITY'. Bangunan mesra alam ini direka bentuk dengan sistem tenaga solar, sistem pengudaraan penyejukan dan pemanasan, dan bumbung hijau untuk mencegah kerosakan haba terma yang mendapat sijil penarafan kecekapan tenaga peringkat 1 daripada Korea Energy Agency.

"Magok Central Research Institute benar-benar mendefinisikan DNA pertumbuhan Nexen Tire dan identitinya yang telah meningkat dengan pantas berbanding mana-mana syarikat lain di dunia," kata Travis Kang, Ketua Pegawai Eksekutif Global Nexen Tire. "Kami akan melaksanakan peranan penting dan global yang akan meningkatkan nilai pergerakan, mengubah paradigma dalam industri tayar dengan mewujudkan perubahan baharu dan nilai masa depan yang terunggul."

Sementara itu, oleh kerana tahun ini menandakan ulang tahun ke-77 penubuhan Nexen Tire, syarikat telah mendedikasikan Magok Central Research Institute baharu dan menyiapkan penubuhan empat kemudahan global. Sejak pengembangan baharu pusat R&D di Eropah dan A.S. termasuk operasi kilang di Republik Czech dan pembukaan Magok Central Research Institute di Seoul, Nexen Tire telah menubuhkan infrastruktur untuk pertumbuhan masa depan 'Global Nexen'.

Latar Belakang Nexen Tire

Nexen Tire, ditubuhkan pada tahun 1942, ialah pengeluar tayar global yang beribu pejabat di Yangsan, Wilayah Gyeongsang Selatan, dan di Seoul, Korea Selatan. Nexen Tire, salah satu pengeluar tayar yang paling pesat berkembang di dunia, bekerjasama dengan 491 peniaga yang berpangkalan di 141 negara di seluruh dunia (sehingga Julai 2015) dan memiliki tiga kilang pembuatan - dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Kilang lain di Zatec, Republik Czech akan beroperasi pada 2019. Nexen Tire menghasilkan tayar untuk kereta penumpang, SUV, dan trak ringan dengan teknologi canggih dan kecemerlangan dalam reka bentuk. Syarikat juga memberi tumpuan kepada menghasilkan tayar UHP, yang berdasarkan teknologi canggih. Nexen Tire membekalkan tayar OE kepada pembuat kereta global di pelbagai negara di seluruh dunia. Pada tahun 2014, syarikat berjaya memenangi 4 anugerah reka bentuk utama dunia untuk kali pertama dalam kalangan pembuat tayar di dunia. Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.nexentire.com.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190430/2451146-1

Source: Nexen Tire
Related Links:
Keywords: Auto Commercial Real Estate Computer/Electronics Overseas Real Estate (non-US) Real Estate Transportation Corporate Expansion New products/services STEM (Science,Technology,Engineering,Mathematics)