omniture

GCL System Perkenal Produk Mono Tuangan Alu-alukan Era Grid-Pariti

GCL System
2019-05-20 08:20 255

MUNICH, 20 Mei 2019 / PRNewswire / - Industri Fotovolta (PV) China menerima pakai operasi yang berorientasikan pasaran kerana dasar baharu negara yang diperkenalkan tahun lepas telah mengakibatkan susunan industri baharu, menurut Eric Luo, pengerusi GCL System Integration Technology Co. Ltd. (GCL System, 002506.SZ).

GCL System sertai Intersolar Europe 2019 di Munich, 15 Mei
GCL System sertai Intersolar Europe 2019 di Munich, 15 Mei

Tahun lepas, Suruhanjaya Pembangunan dan Reformasi Negara (NDRC), perancang ekonomi utama China, mengeluarkan satu dasar yang mengawal ketat loji janakuasa PV bersubsidi baharu dan mengurangkan lagi kadar subsidi yang berkaitan.

"Dasar ini akan mendorong sistem PV untuk menjadi lebih berdaya saing dengan kuasa konvensional seperti loji yang dibakar arang batu di masa akan datang di China. Kami juga melihat era grid-pariti akan datang ke seluruh dunia pada tahun 2019," jelas Luo lagi.

Sebagai pembekal modul PV antarabangsa, GCL System terus memberi tumpuan kepada inovasi untuk meningkatkan prestasi produk bagi menyediakan produk yang paling berharga kepada pelanggan dan menyumbang kepada dunia grid-pariti.

GCL System melancarkan wafer mono tuangan canggih dan panel solar untuk kali pertama di Intersolar Europe 2019 di Munich, Jerman. Dengan gabungan teknologi pembuatan sel monohabluran dan teknologi pemotongan ingot multihabluran, kecekapan modul mono tuangan boleh mencapai 19.4 peratus, menurut syarikat.

Luo berkata, mono tuangan sangat popular dan menarik minat ramai pengunjung semasa pameran. Syarikat telah menerima banyak pesanan daripada pelanggan Eropah, dan dijangka menyaksikan jualan 1GW tahun ini.

Beliau berkata jualan di luar negara akan mencakupi 80 peratus tahun ini, meningkat daripada 52 peratus pada 2018. Pada masa ini, kedua-dua pasaran Eropah dan Amerika mempunyai permintaan yang semakin meningkat. Khususnya, kawasan di sepanjang laluan Jalur dan Jalan mengalami peningkatan permintaan yang signifikan, mewakili 40-50 peratus pertumbuhan tahunan.

Untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat, GCL System merancang untuk menghasilkan modul mono 6.5-7.0 GW, untuk kali pertama melebihi produk multihabluran tahun ini, kata Luo, sambil menambah bahawa syarikat akan melakukan lebih banyak usaha untuk meningkatkan prestasi mono tuangan pada masa akan datang.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190517/2470560-1

Source: GCL System
Keywords: Alternative Energies Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Utilities Trade show news