omniture

Penyelesaian ESS dan Teknologi LFP CATL Tumpuan di ees Eropah 2019

Contemporary Amperex Technology Co., Ltd.
2019-05-20 09:42 349

MUNICH, 20 Mei 2019 /PRNewswire/ -- Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL), peneraju global dalam R & D dan pembuatan bateri kuasa litium-ion, membawa penyelesaian bateri litium-besi-fosfat (LFP) yang terkemuka dalam industri ke pameran Eropah pameran terbesar yang paling banyak dilawati untuk bateri dan sistem storan tenaga (ESS) - ees Eropah 2019. Dari 15 hingga 17 Mei di Munich, Jerman, CATL mempamerkan siri induk produk ESS, yang juga menandakan penampilan pertamanya di acara industri terkenal ini.

Pameran penyelesaian ESS CATL di reruai B1.180, ees Eropah 2019
Pameran penyelesaian ESS CATL di reruai B1.180, ees Eropah 2019

Memasuki pasaran antarabangsa bagi penggunaan ESS

Selepas memimpin pertumbuhan dan pembangunan di sektor ESS yang berkembang pesat di China sejak beberapa tahun kebelakangan ini, CATL memecahkan masalah baru menerobos sempadan baharu di ees Europe 2019, meneroka peluang untuk pelancaran penyelesaian ESSnya ke pasaran-pasaran antarabangsa baharu, termasuk Eropah, Amerika Syarikat, Asia Utara (Jepun dan Korea) dan Australia.

Walaupun aplikasi untuk ESS sangat luas, syarikat kini memberi tumpuan kepada pembangunan projek-projek ESS berskala besar untuk penjanaan, penghantaran dan pengagihan kuasa, terutamanya di Eropah dan Amerika Syarikat. CATL bersedia untuk pengeluaran besar-besaran, setelah telah menubuhkan tiga pangkalan pengeluaran besar di China, dan satu kilang di luar negara di Jerman, lokasi utama bagi pertumbuhan strategik syarikat di rantau Eropah.

Di ees Europe tahun ini, CATL mempamerkan teknologi bateri terkini, sistem pengurusan bateri (BMS) dan rak bersama-sama 1,300 peserta pameran lain dan mempersembahkan kepada sekurang-kurangnya 50,000 pengunjung perdagangan dari lebih 160 negara.

Penyelesaian ESS dan Teknologi LFP CATL Tumpuan di ees Eropah 2019
Penyelesaian ESS dan Teknologi LFP CATL Tumpuan di ees Eropah 2019

CATL di ees Eropah 2019

Sorotan pameran CATL di reruai B1.180 ialah teknologi bateri LFPnya, antara yang pertama diperkenalkan di pasaran untuk aplikasi ESS antarabangsa. Disebabkan sifat elektrokimianya, bateri LFP adalah antara teknologi bateri paling selamat yang tidak hanya memastikan kitaran hayat yang cemerlang sehingga 12,000 kitaran pengecasan, tetapi juga menghapuskan risiko bahaya yang mungkin mengakibatkan kemalangan kerosakan kedua yang berpotensi. Bateri LFP oleh CATL menawarkan prestasi bateri yang cekap dan penyesuaian alam sekitar yang fleksibel yang menyumbang kepada kualiti produk yang tinggi dan ketahanannya, dan bateri ini juga memenuhi beberapa ketetapan piawaian keselamatan yang paling mencabar di dunia.

Malah, keselamatan dianggap sebagai keutamaan tertinggi di CATL di sebalik setiap aspek proses reka bentuk dan pengeluaran. Syarikat ini mempunyai amalan keselamatan holistik dari sel untuk rak seiring dengan kitaran hayat bateri yang cemerlang dan keandalan maksimum. Syarikat mempunyai pasukan R & D yang mantap, dengan Pusat Ujian & Pengesahan peringkat negeri dan menjalankan 273 protokol ujian dan pengurusan kualiti untuk memastikan bahawa semua bateri CATL memenuhi keperluan keselamatan elektrik, mekanik, kimia dan fungsian yang ditetapkan untuk pasaran global.

Pameran di Eropah 2019 membuka peluang menarik bagi syarikat untuk mengukuhkan komitmennya kepada pasaran ESS, baik di China dan luar negara, dan bekerja dengan mereka yang terbaik dalam industri untuk terus membangun dan menggunakan penyelesaian ESS di dunia. Acara perdagangan tahunan menyatukan penggiat ESS antarabangsa yang memacu inovasi baru untuk masa depan pengeluaran tenaga dan bekalan secara global.

- Tamat -

Latar Belakang Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) 

Ditubuhkan pada tahun 2011, Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) membangunkan dan mengeluarkan bateri Ion-Litium untuk e-mobiliti serta penyelesaian simpanan tenaga. Perniagaan utama CATL juga melibatkan bahan, sistem pengurusan bateri, kitar semula dan penggunaan semula bateri. Jumlah jualan tahunan CATL pada tahun 2018 mencecah 21.31 GWh. Menurut SNE Research, CATL tersenarai sebagai No.1 dalam industri bateri kenderaan elektrik global menerusi penghantaran tahunan pada tahun 2018.

Beribu pejabat di Ningde, China, CATL menggaji lebih 24,000 pekerja di seluruh dunia dan mempunyai pejabat-pejabat cawangan di Shanghai, Jiangsu, Qinghai dan Beijing di China serta di Munich, Paris, Detroit, Yokohama dan lain-lain. Kilang pengeluaran bateri utama syarikat terletak di Fujian, Jiangsu dan Qinghai di China, manakala kilang Eropah yang terletak di Erfurt, Jerman sedang dibina. Pada Jun 2018, CATL berada dalam senaraian awam dalam Bursa Saham Shenzhen (300750).

Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi: http://www.catlbattery.com/.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190517/2470781-1-1  
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190517/2470781-1-2

Source: Contemporary Amperex Technology Co., Ltd.
Keywords: Alternative Energies Environmental Products & Services Oil/Energy Utilities Trade show news