omniture

IBS Software bakal Peroleh Perisian Utama Penerbangan Kanada

IBS Software (IBS)
2019-05-21 11:38 100

Perjanjian bakal jadikan IBS Software salah satu penyedia teknologi terkemuka dalam industri penerbangan global

MONTREAL, 21 Mei 2019 /PRNewswire/ -- Pakar teknologi perjalanan IBS Software (IBS) telah menandatangani perjanjian muktamad dengan Kronos Incorporated yang berpangkalan di Massachusetts untuk memperoleh AD OPT, peneraju pasaran dalam perisian penerbangan yang menyediakan penyelesaian pengurusan anak kapal kepada beberapa nama terbesar dalam industri penerbangan global. AD OPT (www.ad-opt.com), yang diasaskan pada tahun 1987 di Montreal oleh sekumpulan ahli matematik dan pakar penyelidikan operasi, telah diperolehi pada tahun 2004 oleh Kronos, sebuah syarikat perisian dan perkhidmatan pengurusan tenaga kerja pelbagai negara yang menggaji hampir 6,000 profesional di seluruh dunia. Platform perancangan dan pengoptimuman krew AD OPT kini mendayakan beberapa syarikat penerbangan terkemuka di dunia termasuk Air Canada, EasyJet, Emirates, FedEx, Garuda, Lion Air, dan Qantas. Perolehan berjuta-juta dolar ini merupakan sebahagian daripada strategi pertumbuhan IBS untuk menjadi penyedia teknologi terkemuka bagi industri penerbangan di seluruh dunia. Sebelum ini, IBS telah melaksanakan enam pemerolehan strategik - tiga di Amerika Syarikat, dua di Eropah, satu di India - dalam sejarah 21 tahun.

IBS_Software
IBS_Software

IBS ialah pakar dalam perisian penerbangan, menyokong operasi penerbangan syarikat penerbangan besar termasuk British Airways, KLM dan Emirates. Pengambilalihan penting ini akan membantu IBS memanfaatkan kepakaran domain mendalam AD OPT untuk menyediakan penyelesaian digital yang paling maju, hujung ke hujung dan bersepadu untuk tugas penerbangan dan pengurusan krew yang sangat kompleks. Penggabungan aset, kepakaran dan keupayaan IBS dan OPT AD akan memberikan pasaran sebuah perisian canggih dan holistik untuk merancang, memasangkan, menggabungkan, mengoptimumkan, menjejaki dan mengurus keseluruhan operasi besar dan rangkaian kompleks syarikat penerbangan. Pengambilalihan AD OPT akan menambah lebih daripada 20 pelanggan penerbangan kepada IBS, memperluas jejak IBS di Amerika Utara dengan ketara, meningkatkan keupayaan ke pasaran IBS dan meningkatkan pasaran yang boleh ditangani. Langkah ini juga akan memperkukuhkan jalur lebar pengurusan IBS dengan membawakan pasukan AD OPT yang terdiri daripada pakar-pakar bidang yang berkemahiran tinggi, yang mempunyai lebih daripada 25 tahun pengalaman operasi syarikat penerbangan.

AD OPT ialah nama yang diakui secara meluas selama lebih 30 tahun dalam industri penerbangan global kerana inovasi digital, dan teknologi pengoptimuman krew progresifnya membantu syarikat-syarikat penerbangan menyusun kokpit dan krew kabin kepada penerbangan dengan cara yang paling optimum untuk mencapai kecekapan operasi, mengekalkan pematuhan penuh peraturan, mengurangkan kos operasi dan pada masa yang sama meningkatkan kualiti hidup krew. Pada tahun 2015, AD OPT menerima anugerah CORS Omond Solandt berprestij sebagai pengiktirafan 'sumbangan besar kepada penyelidikan operasi di Kanada'. Selepas pemerolehan, IBS akan mengambil alih pejabat OPT AD di Montreal dan berkembang menjadi Pusat Kecemerlangan moden yang khusus untuk teknologi pengoptimuman krew. Strategi pelaburan R & D yang agresif dijangka menjadikan penyelesaian itu sebagai peneraju pasaran dalam pengurusan armada dan anak kapal, membantu para pelanggan membuat inovasi yang pantas dan melaksanakan skala.

"IBS mewakili pengambilalih yang berpengalaman dan logik AD OPT – gabungan pengubah industri yang akan membawa kepakaran yang bermakna dan faedah pelengkap kepada pekerja dan pelanggan kedua-dua organisasi. Pekerja OPT AD akan menyertai syarikat yang berkembang pesat yang khusus untuk industri perjalanan. Para pelanggan juga akan mendapat manfaat daripada komitmen dan semangat bersama IBS dan AD OPT terhadap inovasi. Walaupun kami merancang untuk memindahkan bahagian OPT AD ke IBS, Kronos akan terus menyediakan penyelesaian bertaraf dunia untuk pengurusan tenaga kerja dan pengurusan modal insan kepada syarikat penerbangan," kata Bob Hughes, Ketua Pegawai Pelanggan dan Strategi, Kronos.

"Pengambilalihan syarikat teknologi perjalanan bertaraf dunia telah menjadi strategi terancang IBS untuk memenuhi komitmennya kepada industri penerbangan. OPT AD menawarkan suit produk perancang dan pengoptimuman krew syarikat penerbangan yang canggih, kumpulan pelanggan yang besar dan pasukan profesional yang berpengalaman. Oleh itu, penggabungan IBS dan AD OPT adalah amat relevan bagi industri kerana ia membolehkan kami mewujudkan platform digital yang paling maju, memberikan penyelesaian holistik untuk operasi penerbangan dan pengurusan anak kapal. Kami akan meneruskan strategi pertumbuhan luaran kami untuk mengembangkan landskap penyelesaian kami dan memberikan nilai yang cemerlang kepada pelanggan," kata VK Mathews, Pengerusi Eksekutif, IBS Group.

Latar Belakang IBS Software:

IBS ialah syarikat perisian SaaS multi-nasional dan menegak, dengan lebih 3,000 pekerja, menyediakan penyelesaian generasi baharu yang mengurus operasi kritikal misi beberapa syarikat penerbangan terbaik, lapangan terbang paling sibuk, laluan pelayaran terkemuka, syarikat minyak & gas utama dan pengedar pelancongan & kumpulan hotel terkemuka di dunia. IBS juga menawarkan perkhidmatan perundingan dan perisian dipacu domain dalam vertikel perniagaan ini. IBS ialah sebuah syarikat pelaburan Blackstone dan beroperasi dari 9 pejabat di seluruh dunia yang melayani lebih 170 pelanggan. Kepada industri penerbangan, IBS menawarkan sistem IT untuk perkhidmatan penumpang (termasuk Kesetiaan dan perjalanan kakitangan), operasi kargo, operasi penerbangan dan krew, operasi lapangan terbang dan kejuruteraan penyelenggaraan pesawat, menjadikannya perusahaan yang menawarkan pelbagai produk teknologi untuk industri penerbangan.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
Mathew Joshua
+91-471-6614363
emel: mathew.joshua@ibsplc.com

Maklumat lanjut IBS Software tersedia di www.ibsplc.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/889046/IBS_Software.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/708528/IBS_Logo.jpg

 

Source: IBS Software (IBS)
Related Links:
Keywords: Airlines/Aviation Computer Software Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Travel Acquisitions, mergers, takeovers