omniture

Forum Inovasi dan Kerjasama Perubatan Antarabangsa yang diadakan di Bandar Fangchenggang

CRI Online
2019-06-05 02:01 122

FANGCHENGGANG, China, 5 Jun 2019 /PRNewswire/ -- Seperti yang dilaporkan oleh CRI Online: Baru-baru ini, Forum Inovasi dan Kerjasama Perubatan Antarabangsa (Organisasi Kerjasama China-Shanghai), yang ditaja bersama oleh Jawatankuasa Persahabatan dan Kerjasama Kejiranan yang Baik Pertubuhan Kerjasama Shanghai dan Kerajaan Rakyat Wilayah Autonomi Guangxi Zhuang, telah diadakan di Bandar Fangchenggang.

China dan India adakan persidangan meja bulat semasa Forum Inovasi dan Kerjasama Perubatan Antarabangsa. Fotograf oleh Tang Yingqian
China dan India adakan persidangan meja bulat semasa Forum Inovasi dan Kerjasama Perubatan Antarabangsa. Fotograf oleh Tang Yingqian

Ini adalah kali pertama Pertubuhan Kerjasama Shanghai (SCO) menganjurkan forum inovasi dan kerjasama perubatan antarabangsa, dengan tema kesihatan, kerjasama, inovasi, perkongsian dan pembinaan platform bagi inovasi dan kerjasama perubatan di bawah rangka SCO.

Topik seperti kesihatan kebangsaan, bantuan bencana, pencegahan dan kawalan penyakit, perkhidmatan perubatan, perubatan tradisional, pengurusan kesihatan, perubatan dan kejururawatan, pendidikan perubatan dan penyelidikan saintifik, dan pertukaran kakitangan perubatan dibincangkan, dan persetujuan luas dicapai.

Perjanjian kerjasama berganda telah dicapai dalam Forum. Perisytiharan Fangchenggang Forum Kerjasama Inovasi Perubatan Antarabangsa (China-Shanghai Cooperation Organization) juga dibebaskan. Ia menegaskan bahawa Forum memutuskan untuk menubuhkan "Jawatankuasa Inovasi dan Kerjasama Perubatan Kerjasama Organisasi China-Shanghai" di Shanghai, China.

Forum mengalu-alukan peserta dalam inisiatif untuk menubuhkan "Zon Eksperimen Terbuka Perubatan Antarabangsa (China)" di Bandar Fangchenggang, dan percaya zon percubaan ini akan memberi peluang yang tidak pernah ada sebelum ini untuk kerjasama perubatan serantau dan kebangsaan.

Bandar Fangchenggang telah mencadangkan idea "satu daerah dan dua bandar", iaitu menganjurkan penubuhan zon percubaan terbuka antarabangsa di seluruh bandar, mewujudkan bandar perkilangan farmaseutikal antarabangsa dan bandar perubatan dan penjagaan kesihatan antarabangsa di zon eksperimen, yang merangkumi taman perindustrian farmaseutikal China-India, taman industri perindustrian khusus baharu AS-Eropah dan taman perindustrian farmaseutikal Rusia.

Setakat ini, Bandar Fangchenggang sedang mempromosikan pembinaan taman perindustrian pembuatan farmaseutikal China-India seluas 67 hektar.

Lebih 800 pegawai kerajaan, pakar perubatan dan sarjana dari 21 negara seperti Filipina, Thailand dan Ukraine menyertai forum ini. Para peserta merupakan semua negara anggota SCO, negara pemerhati dan rakan dialog.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190603/2484648-1

Source: CRI Online
Keywords: Commercial Real Estate Health Care/Hospital Medical/Pharmaceuticals Real Estate