omniture

Laluan Sutera Xinhua: Forum Kelestarian Global Fortune Terulung akan diadakan di Yuxi SW China pada awal September.

Xinhua Silk Road Information Service
2019-08-14 03:00 221

BEIJING, 14 Ogos 2019 /PRNewswire/ -- Forum Kelestarian Global Fortune yang akan diadakan dari 4 hingga 6 September 2019 di tebing Tasik Fuxian di bandar Yuxi, wilayah Yunnan, China.

Dengan tema Pembangunan Hijau: Memajukan Konsensus Alam Sekitar Baharu, forum tiga hari ini akan memberi tumpuan kepada penumpuan tenaga, teknologi, dan kemampanan, menghimpunkan pemimpin kanan dalam perniagaan, kerajaan, NGO, dan akademik dari seluruh dunia. Sesi-sesi di Yunnan akan menyediakan perspektif antarabangsa yang luas mengenai isu kemampanan yang paling mendesak yang dihadapi oleh manusia.

Pemilihan Tasik Fuxian di Yuxi sebagai tapak untuk forum itu diumumkan selepas kerajaan wilayah Yunnan, American Fortune Magazine, dan CMC Inc. menandatangani perjanjian untuk bersama-sama mengadakan acara ini pada bulan Disember 2018.

Fuxian Lake, Yuxi city, Southwest China's Yunnan province
Fuxian Lake, Yuxi city, Southwest China's Yunnan province

Bandar Yuxi dikurniakan persekitaran ekologi yang baik. Kadar liputan hutannya adalah 57.3 peratus, dan kualiti udara berada pada kedudukan antara bandar-bandar utama di China. Dengan ketinggian purata 1,500 meter, bandar ini dikelilingi oleh pergunungan dan tasik yang indah, antaranya, Tasik Fuxian, tapak untuk acara yang akan datang, merupakan salah satu tasik air tawar paling dalam di China.

Banyak acara antarabangsa telah diadakan di bandar ini, termasuk Forum Kerjasama Asia-China yang pertama, Fareast 28R Kejohanan Dunia 2018, dan Separa Maraton Antarabangsa Tasik Fuxian Poly-2018.

Zhang Guohua, timbalan gabenor wilayah Yunnan, berkata sebagai wilayah demonstrasi ekologi dan karbon rendah di China, Yunnan mengetengahkan konsep pembangunan ekonomi hijau yang sangat serasi dengan tema Forum Kelestarian Kekayaan Global 2019.

Yunnan akan menggunakan platform pertukaran antarabangsa yang ditawarkan oleh forum ini sepenuhnya untuk berkongsi pengalaman pembangunan lestari dengan masyarakat antarabangsa, dan mempromosikan pembinaan peradaban ekologi dan industri hijau, kata Zhang.

Menurut Alan Murray, ketua pegawai kandungan Time Inc., dan editor Fortune Magazine, kerjasama Fortune dengan Yunnan dalam mengadakan forum itu bukan sahaja kerana wilayah ini merupakan pintu masuk China ke Asia Selatan dan Asia Tenggara, tetapi juga kerana ia ialah model untuk pembangunan hijau dan pembangunan mampan.

John Needham, pengarah urusan Fortune Global Forum, juga bersetuju bahawa strategi pembangunan mampan dan pencapaian pembinaan ekologi Yunnan ialah model untuk seluruh dunia.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/307600.html

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190812/2549155-1?lang=0

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Environmental Products & Services Green Technology Trade show news Future Events