omniture

Hisense 8K ULED XD TV dan Sonic Laser TV Menyerlah di IFA 2019

Hisense Group
2019-09-09 09:24 268

BERLIN, 9 September 2019 /PRNewswire/ -- Pada 6 September, Hisense menghadiri pameran elektronik pengguna terbesar dunia di Berlin sekali lagi. Di reruai yang menarik, Hisense mempamerkan produk TV teknologi terkemukanya. Dengan teknologi terkemuka dan produk berkualiti tinggi, Hisense menyerlah di IFA 2019.

Hisense 8K ULED XD TV and Sonic Laser TV Shine at IFA 2019
Hisense 8K ULED XD TV and Sonic Laser TV Shine at IFA 2019

TV 8K Hisense 85 '': gambar yang benar-benar harus disaksikan untuk dipercayai

TV pintar Hisense 8K menarik ramai pelawat di IFA tahun ini. TV 8K mempunyai dua skrin. Satu skrin 85 inci untuk paparan, dilengkapi dengan Penambahbaik Resolusi Super 8K. Skrin tambahan di bahagian bawah digunakan terutamanya sebagai fungsi interaktif, yang boleh memberi respons kepada arahan suara pengguna pada bila-bila masa dan memberikan maklumat masa nyata seperti butiran filem. Sebagai pusat pintar kediaman, skrin tambahan fungsi interaktif berkuasa dan juga boleh mengawal peralatan dan perkakasan rumah yang lain.

TV 8K ULED XD Hisense 75 '': Nisbah kontras melebihi 1: 100,000

Hisense percaya bahawa trend pembangunan industri TV tidak boleh berkisarkan perang harga, tetapi skrin mewah. Pada 8 Julai, Hisense melancarkan TV ULED XD pertama di dunia di China. Berbanding dengan skrin 65 inci yang dikeluarkan sebelum ini, Hisense melancarkan TV ULED XD baharu yang skrinnya ditingkatkan kepada 75 inci dan menyokong kandungan 8K. Hisense ULED XD TV memperkenalkan panel monokrom kedua untuk lebih tepat mengawal output cahaya. Lapisan monokrom LCD di bawah lapisan LCD warna menyekat cahaya daripada piksel yang sepatutnya menjadi gelap sebelum sampai kepada lapisan warna yang menghasilkan gambaran penuh. Untuk mencapai kesan paparan yang lebih baik, Hisense menggunakan algoritma kawalan uniknya dan menggunakan 5 cip untuk mencapai kawalan yang cekap. Nisbah kontras statik telah meningkat kepada lebih daripada 1: 100,000.

Produk TV Laser Hisense: Restorasi warna maksimum

Sebagai jenama terkemuka TV laser, Hisense tidak pernah berhenti meneroka teknologi laser dan telah menyelesaikan empat perubahan teknologi dalam tempoh lima tahun. Di IFA 2019, Hisense mempamerkan rangkaian penuh TV Laser TriChroma™, termasuk Laser TV Hisense TriChroma ™ 75-inci dan 100-inci. Semua warna dihasilkan oleh laser tanpa sebarang tambahan roda warna, yang boleh mencapai standard tertinggi BT.2020 dalam industri. Ekspressi warna melangkaui penyelesaian paparan lain dan boleh memulihkan warna semulajadi sampai ke tahap yang tertinggi. Pada masa yang sama, TV 75-inci ini ialah TV laser pertama industri yang mengecilkan skrin TV laser kepada 75 inci.

TV Laser Sonik Hisense: Segerakkan bunyi dengan imej.

TV laser skrin sonik Hisense membawa bunyi (40-18kHz) secara langsung daripada skrin dan dengan diafragma Pembesar Suara Mod-Teragih yang bergetar dalam corak yang kompleks di seluruh permukaannya. Ia menjamin tahap output yang konsisten dan tindak balas masa yang tidak disokong dalam semua arah. Kelebihan terbesar TV laser skrin sonik Hisense ialah rasa penyegerakan yang digabungkan dengan bunyi dan imej. Kesan bunyi juga berfungsi lebih baik daripada pembesar suara terbina dalam TV biasa. TV laser skrin sonik Hisense dirancang untuk dihasilkan secara besar-besaran pada akhir tahun ini.

TV Sosial Hisense: Aktiviti sosial pada skrin besar

Apakah masa depan televisyen? Hisense memberi tumpuan kepada pengalaman bersosial dengan penyepaduan TV, AI, IOT dan senario sosial. Hisense mempamerkan TV sosialnya di IFA 2019, dan memperkenalkan ciri interaktifnya termasuk sembang video enam pihak, AIOT, senario kehidupan masa depan, pengiktirafan visual AI, AR, Avatar 3D dan perkongsian pawagam. Sementara itu, sebagai pusat sistem rumah pintar, TV sosial Hisense juga dapat mewujudkan kawalan interaktif dinamik dengan penghawa dingin pintar, peti sejuk pintar, tirai dan sebagainya.

Di samping itu, Hisense, Gorenje dan ASKO telah melancarkan banyak produk baharu termasuk penghawa dingin, peti sejuk dan mesin basuh. Kumpulan jenama Hisense dengan skala yang terunggul dan kategori lengkap menyerlah di IFA 2019.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190906/2572251-1?lang=0

Source: Hisense Group
Keywords: Computer/Electronics Consumer Electronics New products/services Trade show news