omniture

Jualan 43.4 bilion RMB, gandakan keuntungan bersih kepada 6.7 bilion RMB - SANY Heavy Industry cipta separuh tahun pertama terbaik dalam sejarah

SANY Group
2019-09-11 01:46 124

CHANGSHA, China, 11 September 2019 /PRNewswire/ -- Pada 29 Ogos, SANY Heavy Industry mengeluarkan laporan separuh tahun untuk 2019. Menurut laporan, SANY memperoleh pendapatan operasi sebanyak 43.386 bilion RMB pada separuh pertama 2019, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 54.27%; keuntungan bersih boleh diagih kepada para pemegang saham ialah 6.748 bilion RMB, peningkatan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 99.14%. Ia menandakan prestasi terbaik sejak penubuhan SANY.

Taman Perindustrian Changsha SANY
Taman Perindustrian Changsha SANY

Daya saing teras terus meningkat dan jualan mengalami pertumbuhan yang kukuh

Menurut laporan separuh tahun ini, pendapatan jualan mesin pengorek ialah 15.91 bilion RMB pada separuh pertama 2019, peningkatan 42.56% berbanding tahun sebelumnya. Ini ialah tahun kesembilan berturut-turut pendapatan jualan mesin pengorek SANY berada di kedudukan No.1 dalam pasaran China.

Mesin konkrit merealisasikan pendapatan jualan sebanyak 12.923 bilion RMB, pertumbuhan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 51.17%, kedudukan pertama di dunia dan masih meluaskan kelebihannya. Penguasaan pasaran mesin kren meningkat dengan ketara dengan hasil jualan mencapai 8.5 bilion RMB, peningkatan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 107.24%.

Pendapatan jualan mesin cerucuk ialah 2.964 bilion RMB, pertumbuhan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 36.87%, kedudukan pertama di China. Pendapatan jualan mesin jalan ialah 1.250 bilion RMB, pertumbuhan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 43.87%. Dalam kalangan mesin jalan, bahagian pasaran bagi penurap berada di kedudukan pertama di China.

Prestasi terbaik dalam sejarah

Mendapat manfaat daripada tahap operasi yang tinggi, keuntungan SANY telah meningkat dengan ketara. Margin keuntungan kasar keseluruhan ialah 32.36%, peningkatan sebanyak 0.72% untuk tempoh yang sama tahun 2018; margin jualan bersih ialah 15.99%, 3.49% lebih tinggi berbanding tempoh yang sama tahun 2018. Pendapatan bersih boleh diagih kepada para pemegang saham ialah 6.748 bilion RMB, peningkatan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 99.14%, tahap tertinggi dalam sejarah tempoh yang sama.

Kos ini dikawal dengan berkesan, dan kadar perbelanjaan bagi tempoh ini ialah 11.8%, penurunan ketara sebanyak 2.63% berbanding tempoh yang sama pada tahun 2018, dan mencatat tahap terendah dalam sejarah.

Dalam tempoh pelaporan, aliran tunai bersih SANY daripada aktiviti operasi ialah 7.595 bilion RMB, peningkatan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 22.1%, dan mencatat rekod sejarah.

Aktif mempromosi transformasi digital dan pintar

SANY aktif menumpukan kepada transformasi digital dan pintar, memberi tumpuan utama kepada pengurusan dalam talian termasuk jualan, reka bentuk R&D, rantaian bekalan, pembuatan, dan operasi. Pada separuh tahun pertama, SANY mencapai peningkatan ketara dalam kapasiti pengeluaran tanpa menambah peralatan baharu. Nilai output per kapita berada pada tahap utama dalam industri mesin pembinaan global.

Di samping itu, SANY cuba mencipta nilai untuk pelanggan dengan menghubungkan peralatan mereka di Internet untuk membantu mereka mengumpul data penggunaan bahan api, kadar operasi, lokasi dan perkhidmatan dalam masa nyata. SANY juga meneroka jualan dan perkhidmatan dalam talian untuk meningkatkan keupayaan pemasaran dan kecekapan perkhidmatan selepas jualan.

Memajukan strategi pengantarabangsaan, pasaran luar negara berkembang dengan mantap

Pendapatan jualan antarabangsa mencapai 7.026 bilion RMB pada separuh pertama tahun 2019, peningkatan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 15.34% dengan margin keuntungan kasar meningkat sebanyak 1.2%. Eksport mesin SANY mengekalkan kadar pertumbuhan yang agak pantas, jauh lebih tinggi daripada industri mesin berat dunia, dan bahagian pasaran global terus meningkat. Jualan di kebanyakan rantau di luar negara seperti Indonesia, India, Eropah, dan Amerika Syarikat semuanya mencapai pertumbuhan pesat.

SANY memanfaatkan kelebihan susunan perniagaan luar negeri dan merebut peluang "Inisiatif Jalur dan Jalan" untuk mempromosikan strategi pengantarabangsaannya dengan mantap.

Tambahan pula, SANY membuat kemajuan positif bukan sahaja dalam perkhidmatan dan saluran pasaran, tetapi juga pembinaan sistem pengedaran dan sistem bahagian servis di pasaran luar negara.

Inovasi penyelidikan dan pembangunan yang penting

Menjelang akhir bulan Jun tahun 2019, sejumlah 8,923 paten telah dipohon dan 7,289 paten telah diluluskan. Kedua-dua jumlah permohonan dan kelulusan untuk paten berada di kedudukan pertama dalam industri Cina.

SANY turut berdedikasi untuk membuka R&D seperti teknologi simulasi, dan telah melancarkan pelbagai produk yang sangat berdaya saing dan inovatif. Wakil produk baharu terutamanya termasuk:

1. SY415 Mesin Pengorek Kawalan Jauh: Ia merupakan kali pertama dalam industri mesin berat teknologi 5G diperkenalkan dalam mesin pengorek kawalan jarak jauh. Ia merealisasikan kawalan jarak jauh masa nyata mesin pengorek di Luoyang ketika mengambil bahagian dalam "Persidangan Komunikasi Mudah Alih Dunia" yang diadakan di Shanghai.

2. SY155U mesin pengorek hidraulik pendek: Ia menggunakan enjin mesra alam yang memenuhi piawaian pelepasan EPA Tahap 4 Akhir/EU Tahap IV. Selain itu, ia mempunyai legaran radius ultra-kecil dan sistem pelbagai fungsi tambahan yang sesuai untuk kejuruteraan perbandaran bandar, penyelenggaraan jalan raya, jalan hutan lereng bukit, dan sebagainya. Fleksibel, mudah dan pelbagai fungsi, ia dapat memenuhi tuntutan pelanggan di Eropah, Amerika Syarikat dan pasaran asing yang lain.

3. SAC1300T kren semua rupa bentuk bumi: Dengan 7 bahagian lengan utama teleskopik 73m berbentuk U, ia boleh mencapai liputan penuh sebanyak 100 tan. Ia juga mempunyai 5 jambatan casis tanah penuh dan kaki berbentuk H untuk memenuhi keperluan pelanggan untuk pelbagai tapak pembinaan.

4. Kumpulan mesin pembinaan jalan tanpa pemandu: Sistem kawalan dalam talian yang dibangunkan secara bebas untuk penggelek tayar tanpa pemandu, penggelek dua dram tanpa pemandu dan penurap tanpa pemandu. Dilengkapi dengan pusat kawalan mudah alih tanpa penyeliaan manusia, ia dapat merealisasikan hubungan pembinaan pintar dalam pelbagai jenis peralatan dan berbilang peralatan. Ia juga merupakan inovasi pertama dalam industri.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190909/2573501-1?lang=0

Source: SANY Group
Keywords: Machinery Mining/Metals Sales reports