omniture

Jalan Sutera Xinhua: Anhui Barat mengejar pembinaan tamadun ekologi

Xinhua Silk Road Information Service
2019-09-11 14:26 239

HEFEI, China, 11 September 2019 /PRNewswire/ -- Daerah pergunungan Huoshan di barat Wilayah Anhui sedang melaksanakan transformasi ke arah mod pengeluaran hijau, seorang pegawai yang bertanggungjawab di jabatan publisiti wilayah ini memaklumkan di satu seminar pada 7 September.

Daerah pergunungan Huoshan di barat Wilayah Anhui mengusahakan transformasi ke arah mod pengeluaran hijau.
Daerah pergunungan Huoshan di barat Wilayah Anhui mengusahakan transformasi ke arah mod pengeluaran hijau.

Pada seminar mengenai teori dan praktik tamadun ekologi, Yu Aihua, ahli jawatankuasa tetap bagi jawatankuasa CPC Wilayah Anhui dan juga pengarah jabatan publisiti jawatankuasa CPC Anhui, menyatakan bahawa Daerah Huoshan, sebagai salah satu kawasan pangkalan revolusi lama, telah menganjurkan cara hidup mudah dan rendah karbon pada tahun-tahun kebelakangan ini, yang mendesak transformasi mod pengeluaran menjadi hijau.

"Pembinaan tamadun ekologi berkait rapat dengan semua. Kita semua ialah pelindung, pembina dan penerima manfaat persekitaran ekologi," kata Yu.

Sebagai daerah perintis zon demonstrasi pembinaan ekologi kebangsaan dan berpandukan keyakinan bahawa "air yang jernih dan gunung-ganang yang subur ialah aset yang tidak ternilai", Huoshan telah cuba menjadi perintis dalam pembangunan hijau di Wilayah Anhui dan Bandar Lu'an, kata Xiang Yuewen, pegawai tertinggi Huoshan, sambil menambah bahawa usaha daerah ini menjadikan penduduk di daerah pangkalan revolusi lama gembira.

Daerah Huoshan terletak di pedalaman Gunung Dabieshan di Wilayah Anhui barat, dengan pergunungan yang membentuk 70 peratus wilayahnya, manakala perairan, ladang, jalan dan rumah ladang masing-masing membentuk 10 peratus kawasan.

Dianggap sebagai "bar oksigen semula jadi China" dan sumber "air China yang baik", Huoshan juga merupakan daerah ekologi negara keempat dan daerah ekologi negara pertama di China tengah dan barat.

Wilayah ini mempunyai kawasan hutan seluas 150,000 hektar, dengan kadar liputan hutan melebihi 76 peratus. Kadar tahunan kualiti udara yang sangat baik dan baik di daerah ini mencapai lebih 98 peratus.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/308225.html

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190909/2573730-1?lang=0

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Related Links:
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Environmental Products & Services Publishing/Information Service Travel Environmental Policy