omniture

Kejayaan hebat Pameran Haiwan Kesayangan Asia

VNU Exhibitions Asia
2019-09-20 11:16 291

SHANGHAI, 20 September 2019 /PRNewswire/ -- Edisi ke-22 Pameran Haiwan Kesayangan Asia, yang dianjurkan oleh VNU Exhibitions Asia, berlangsung dengan jayanya di Shanghai pada 21-25 Ogos 2019. Dengan 14 dewan yang meliputi permukaan seluas 185,000 meter persegi (+45%/2018), pameran ini menjadi tuan rumah kepada 1,591 pempamer dan mengalu-alukan 67,163 profesional dari 42 negara dan rantau, mengesahkan peranan utamanya dalam industri haiwan kesayangan global.

Visitors at Pet Fair Asia in 2019
Visitors at Pet Fair Asia in 2019

Pameran Haiwan Kesayangan Asia mengesahkan pengaruh antarabangsanya dengan 8,656 pelawat dari luar negara dan peningkatan dramatik pembeli-pembeli dari Asia Tenggara, terutamanya dari Thailand, Indonesia, Filipina, Malaysia dan Vietnam. Profesional dari pasaran baharu ini menambah kepada kumpulan pelawat penting yang secara tradisinya dari Korea Selatan, Jepun dan pembeli-pembeli besar dari pasaran Barat.

Pempamer asing pada pameran ini mencapai kejayaan baharu, terutamanya dalam makanan haiwan kesayangan, makanan ringan dan teknologi makanan haiwan kesayangan. Penganjur juga mendapati peningkatan mendadak jenama tempatan Cina baharu yang mempamerkan produk yang inovatif, peralihan yang ketara dari pengeluaran semata-mata kepada logik jenama moden.

Diletakkan dalam sektor produk, pameran ini meliputi rangkaian lanjut rantaian bekalan industri: 4 dewan untuk makanan haiwan kesayangan, 2 dewan untuk makanan ringan, 1 dewan untuk teknologi makanan haiwan kesayangan dan pembekal makanan haiwan kesayangan, 1 dewan untuk produk haiwan kesayangan kecil, reptilia dan akuatik, 1 dewan khusus untuk produk-produk kucing, 3 dewan untuk mainan, aksesori dan pakaian, 1 dewan untuk syarikat-syarikat produk veterinar dan farmaseutikal, dan 1 dewan untuk produk pintar dan teknologi boleh pakai.

Pameran ini menjadi tuan rumah kepada pelbagai pelancaran perdana dunia produk, mesyuarat dalaman strategik dari kumpulan multinasional (Nestle, Royal Canin) dan peluang harian untuk belajar dan membuat jaringan rangkaian dengan rakan-rakan dari seluruh dunia.

Acara-acara Serentak Sidang Kemuncak Industri Haiwan Kesayangan ke-9/Persidangan Haiwan Kesayangan Asia berlangsung sehari sebelum pameran. Edisi ini memecahkan semua rekod, menghimpunkan hampir 1,200 perwakilan yang dapat mengakses pandangan eksklusif ke dalam trend terkini dalam pasaran Cina dan bertukar pendapat dengan pemimpin antarabangsa.

Forum Makanan Haiwan Kesayangan China ke-8 menyediakan para peserta dengan pandangan mendalam mengenai peraturan makanan haiwan kesayangan baharu untuk memasuki pasaran Cina, trend terkini dalam keperisaan, amalan-amalan terbaik keselamatan makanan, peluang pasaran dan banyak lagi.

Para pelawat juga boleh menghadiri Mesyuarat Tahunan ke-6 untuk Pengurusan Hospital Haiwan Kesayangan, Pertunjukan Fesyen Haiwan Kesayangan ke-4, Persidangan Veterinar Shanghai ke-12, Pertandingan Perapian CKU dan Kuliah, Seminar Kebajikan Haiwan, Pertunjukan Anjing Juara Kebangsaan Semua Baka CKU "Pro Plan", Pertunjukan Kucing ICE "Royal Canin", Pertandingan Terjunan CKU "Wanpy", Olimpik Anjing "Navarch" dan Kem Veterinar untuk kanak-kanak.

Pelancaran Kerjasama Haiwan Kesayangan Asia – Pada 20 Ogos 2019, pemimpin industri haiwan kesayangan dan penganjur Pameran Haiwan Kesayangan Asia mengumumkan pelancaran  Kerjasama Haiwan Kesayangan Asia (APA). Sebagai organisasi perdagangan pertama di Asia yang didedikasikan untuk industri haiwan kesayangan, APA akan mempromosi inovasi, menyediakan pandangan perniagaan, membantu dengan hal-hal pengawalseliaan, menyokong inisiatif dalam membangunkan pemilikan haiwan kesayangan bertanggungjawab, memudahkan komunikasi dan kerjasama dalam kalangan penggiat industri dan menghubungkan komuniti-komuniti industri haiwan kesayangan dan organisasi di China, Asia dan di seluruh dunia.

Pelancaran Pameran Haiwan Kesayangan Asia Tenggara – Penganjur mengumumkan pelancaran  Pameran Haiwan Kesayangan Asia Tenggara (SEA), pameran baharu yang akan berlangsung di Bangkok, Thailand, 14-16 Oktober 2020. Pameran Haiwan Kesayangan SEA akan memberi khidmat kepada rantau yang mengalami pembangunan yang pesat, tuan rumah kepada 650 juta penduduk, dengan kelas pertengahan yang memacu pertumbuhan dalam industri haiwan kesayangan. Ia akan menjadi acara B2B yang dibangunkan dengan rakan kongsi pelancaran utama, dan akan mencadangkan pengalaman perniagaan yang dinaik taraf dengan mesyuarat yang telah diatur sebelumnya, menjadi tuan rumah kepada program pembeli dan kandungan bertaraf dunia.

Pameran Haiwan Kesayangan Asia ke-23 bakal kembali ke Shanghai pada 19-23 Ogos 2020.

2,000 pempamer dijangka akan memenuhi seluruh tempat (17 dewan, 210,000 meter persegi)

Maklumat & Tempahan:

En. Yannick Verry           
+86-21-6195-6016  
www.petfairasia.com

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190917/2581614-1?lang=0

Source: VNU Exhibitions Asia
Keywords: Retail Animal Welfare Trade show news