omniture

Xinhua Silk Road: Huai'an Timur China anjur aktiviti makanan berminat untuk sertai Jaringan Bandar Raya Kreatif UNESCO

Xinhua Silk Road Information Service
2019-10-09 22:54 208

BEIJING, 9 Oktober 2019 /PRNewswire/ -- Bandar raya Huai'an, Wilayah Jiangsu di bahagian timur China baru-baru ini menganjurkan siri pameran hidangan masakan dan aktiviti promosi sebagai usaha selanjutnya untuk memohon sebagai Bandar Gastronomi di bawah Jaringan Bandar Raya Kreatif UNESCO.

Wakil, pakar dan ilmuwan bidang makanan dari dalam dan luar negara berhimpun untuk bersama-sama meneroka cara untuk mempromosikan budaya makanan Huaiyang, membina bandar kreatif selain meningkatkan kesejahteraan penduduknya melalui gastronomi.

Pameran bertema jamuan, persembahan teknik hidangan makanan Huaiyang, promosi serta acara merasa makanan dipersembahkan, menawarkan hadirin dengan pengalaman dekat "makan malam negeri" bagi penubuhan Republik Rakyat China (PRC) serta jamuan terusan Huaiyang yang istimewa.

Di tapak pameran, perjanjian kerjasama strategik telah dimeterai antara pejabat permohonan Bandar Gastronomi Huai'an, Persatuan Industri Katering Jiangsu serta pusat penyelidikan dan pembangunan hidangan masakan Huaiyang Jiangsu untuk mempromosikan lagi pembangunan berkualiti tinggi hidangan masakan Huaiyang melalui pembangunan industri, promosi, pemupukan bakat, dialog dan pembangunan mesra alam.

Hidangan makanan Huaiyang harus dibawa ke peringkat antarabangsa untuk membolehkan dunia mengenali dengan lebih baik tentang Jiangsu China, menurut Mi Zhengfu, ketua persatuan industri restoran Cina Australia.

Dikatakan bahawa kerajaan bandar raya Huai'an meletakkan kepentingan yang tinggi kepada pembangunan industri hidangan masakan Huaiyang dan telah menyediakan kira-kira 10 juta yuan setiap tahun sejak tahun 2012 untuk warisan dan inovasi budaya berkaitan hidangan masakan Huaiyang.

Khususnya, ia telah menubuhkan jawatankuasa kerja khas, institusi penyelidikan budaya, persatuan hidangan masakan Huaiyang, kumpulan hidangan masakan Huaiyang serta membina Muzium Budaya Masakan Huaiyang China, muzium dengan tema sedemikian yang pertama di China.

Bandar raya ini memulakan proses permohonan Bandar Gastronomi pada April lalu, bertujuan untuk mempersembahkan budaya makanan Huai'an yang lebih baik kepada dunia, mengukuhkan pertukaran dan kerjasama industri antarabangsa sambil menyuntik lebih banyak unsur budaya dan daya maju ke dalam pembangunan bandar.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/308647.html

 

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Entertainment Food/Beverages Travel