omniture

The Fullerton Hotel Sydney Dibuka Pertama Kali di No.1 Martin Place

The Fullerton Hotels and Resorts
2019-10-19 05:59 215

SYDNEY, 19 Oktober 2019 /PRNewswire/ -- Pada 18 Oktober, The Fullerton Hotel Sydney membuka pintunya di tengah-tengah Daerah Perniagaan Pusat Sydney yang pesat.  Berada di lokasi bangunan lama Pejabat Pos Besar (GPO) yang ikonik di No. 1 Martin Place, hotel mewah ini memberikan nafas baharu kepada mercu tanda kesayangan bandar ini.

Pembukaan ini menandakan peluasan antarabangsa pertama The Fullerton Hotels and Resorts, jenama pusat bagi kawasan tepi pantai The Fullerton Heritage by Marina Bay di Singapura, yang merangkumi dua hotel pemenang anugerah, iaitu The Fullerton Hotel Singapore dan The Fullerton Bay Hotel Singapore. Visi jenama untuk The Fullerton Hotel Sydney 416 bilik adalah untuk menyampaikan sebuah hotel mewah unik yang sinonim dengan hospitaliti yang mesra dan gaya yang unggul.

"Kami menggalakkan para tetamu kami untuk memulakan perjalanan yang lebih mengesankan, lebih berwarna-warni dan lebih bermanfaat apabila mereka menginap di hotel-hotel mewah yang unggul, dengan lokasi utama yang sendirinya merupakan sebuah destinasi," kata Cavaliere Giovanni Viterale, Pengurus Besar The Fullerton Hotels and Resorts.

"Kami sangat teruja untuk membuka The Fullerton Hotel Sydney di sebuah bangunan mercu tanda yang penuh dengan watak dan sejarah. Ia merupakan matlamat kami untuk menyediakan para tetamu hotel dan pengunjung dengan keramahan yang menyentuh hati dan pengalaman yang tidak dapat dilupakan, sambil mempamerkan keindahan dan warisan bekas bangunan GPO Sydney kepada audiens yang lebih luas di peringkat nasional dan global," tambah Cavaliere Giovanni Viterale.

The Grand Dame dipulihkan semula kepada kegemilangannya yang dahulu

Komited terhadap peranannya sebagai penjaga warisan, The Fullerton Hotels and Resorts terkenal dengan dedikasi untuk memelihara bangunan dan kisah mereka. Tradisi ini akan diteruskan dengan The Fullerton Hotel Sydney, yang berkongsi warisan yang kaya dengan hotel bersaudaranya, The Fullerton Hotel Singapore, juga ditempatkan di bangunan bekas GPO.

Dikenali sebagai lokasi pertemuan bandaraya, di mana warga Sydney berpakaian segak untuk bertemu di bawah jam GPO yang siap pada pertengahan abad ke-20, bangunan ini menuntut kedudukan sosial dan fizikal yang utama di bandar ini. Pada masa kini, bangunan mercu tanda ini kekal di tengah-tengah kemeriahan bandar, dikelilingi oleh institusi kewangan, butik jualan dan gaya hidup mewah serta galeri.

"Kami ingin mencipta semula lokasi pertemuan ini pada tahun 2019 dan seterusnya dengan menggalakkan tetamu hotel dan pelawat untuk melangkah masuk ke bangunan bersejarah, dan untuk mencipta dan berkongsi cerita mereka sendiri dalam mercu tanda yang sangat disukai dan warisan negara, seperti yang mereka lakukan di hartanah bersaudaranya, The Fullerton Hotel Singapore," kata Cavaliere Giovanni Viterale.

Fasa pertama kerja pemulihan dan penyelenggaraan pada bahagian hadapan Martin Place dan George Street bangunan kini selesai. Ini menandakan penutup program yang lebih luas untuk menghubungkan semula penduduk tempatan dengan mercu tanda bersejarah Sydney. Stonemason dan Artis, sebuah pasukan pakar dengan pengalaman pertukangan batu gabungan selama 334 tahun, telah menjalani proses pembersihan bebas bahan kimia yang memenatkan selama 38,000 jam untuk memulihkan muka hadapan bangunan untuk untuk mengembalikan kegemilangannya yang lampau.

"Kami komited untuk memelihara bangunan GPO Sydney untuk dinikmati generasi yang akan datang dan program pemulihan muka hadapan warisan adalah langkah pertama dalam program pemulihan berbilang-fasa untuk diteruskan selepas pembukaannya," kata Cavaliere Giovanni Viterale.

Pengalaman Fullerton: jelajah warisan percuma

Sebagai tambahan kepada program pemulihan semula yang meluas, The Fullerton Hotel Sydney merancang untuk menyerlahkan cerita unik bangunan GPO melalui Pengalaman Fullerton, sebuah program tempahan khas yang menampilkan jelajah warisan percuma untuk kedua-dua tetamu hotel dan orang awam.

Tetamu-tetamu hotel dan orang awam boleh meneroka sejarah bertenaga bangunan yang bermula sejak 1874 menerusi jelajah warisan percuma, yang akan dilancarkan pada 1 November 2019. Pemandu jelajah akan berkongsi cerita yang menarik tentang mereka yang pernah bekerja di bangunan GPO, yang telah menghubungkan Sydney ke dunia yang lebih luas menerusi surat, telegram dan perbualan telefon yang meriah.

Jelajah warisan selama 90 minit juga akan mempamerkan kerja keras yang rumit dan mendedahkan fakta-fakta yang jarang diketahui dari zaman dahulu, termasuk ukiran Pitt Street pernah menimbulkan kontroversi yang menggambarkan kehidupan awal di bandar ini dan menyebabkan bantahan awam apabila ia didedahkan. Ukiran menampilkan Ketua Pejabat Pos yang memberikan surat kepada pelayan bar wanita dengan cara yang mahu menggoda, ahli astronomi menandai kedudukan Sydney pada sebuah glob, seorang arkitek muda yang merangka sebuah bangunan, dan penggali dengan gembira menunjuk kepada seketul kuarsa dan emas.

Jelajah eksklusif untuk tetamu hotel akan diadakan pada hari Jumaat dan Sabtu pada pukul 10 pagi, manakala orang ramai dijemput untuk menyertai jelajah pada hari Jumaat dan Sabtu pada pukul 11.45 pagi. Setiap sesi boleh memuatkan 15 tetamu untuk memastikan pengalaman diperibadikan dan tempahan disarankan melalui bahagian kerja rencam Hotel atau melalui fsy.enquiries@fullertonhotels.com.

Hidangan rentas budaya

The Fullerton Hotel Sydney akan berkongsi bukan sahaja sejarahnya sebagai sebuah bangunan bekas GPO dengan hartanah bersaudaranya The Fullerton Hotel Singapore; ia juga akan menampilkan masakan asli Asia Tenggara bersama hidangan moden Australia di restoran baharu The Place.

Terletak di tingkat satu The Fullerton Hotel Sydney, The Place disimbahi cahaya semulajadi melalui atrium kaca yang indah. Para tetamu boleh menikmati hidangan dan menjamu selera serta menikmati pemandangan kawasan tinggi dalam atrium enam tingkat yang menghadap halaman bekas GPO. Suasana yang canggih ini dilengkapi dengan dapur terbuka dan kawasan santai yang selesa.

Hidangan Australia moden termasuk maharaja merah gorengan kuali dan rusuk pendek wagyu panggang digabungkan dengan masakan istimewa Asia Tenggara seperti nasi ayam Singapura, kari ayam, laksa makanan laut, sate dan banyak lagi.

Satu lagi tradisi Fullerton yang akan mengambil tempat yang tetap di The Bar ialah Signature Afternoon Tea. Menu ini menyampaikan pilihan yang lazat termasuk Lobster Cornet a l'Oriental, rillette itik dalam roti bijan dan mille-feuille salmon salai dengan kaviar. Puaskan keinginan rasa manis anda dengan pilihan pencuci mulut termasuk coklat moelleux, tart mapel pecan atau lamington panda. Pilihan skon dan menu teh TWG yang luas juga akan dipaparkan.

Mereka yang menjamu selera atau pelawat yang mencari minuman keras boleh memilih antara Singapore Sling atau keistimewaan baharu, Sydney Sling, setiap satunya memaparkan perisa yang unik dari bandar masing-masing.

The Fullerton Hotels and Resorts Menyokong Komuniti

Komitmen Fullerton Hotels and Resorts kepada masyarakat adalah teras kepada DNAnya. Selaras dengan etos jenama untuk melibatkan diri secara aktif dengan komuniti di mana ia beroperasi, The Fullerton Hotel Sydney telah menjanjikan AUD $ 200,000 kepada The Girls and Boys Brigade, amal anak-anak bandar yang memberi tumpuan kepada menyediakan intervensi awal dan Pendidikan hidup melalui aktiviti dan sokongan praktikal untuk kanak-kanak, belia dan keluarga mereka yang memerlukan.

Perkongsian dua tahun itu termasuk sokongan kewangan dalam beberapa projek termasuk: peningkatan ruang bawah tanah dalam kemudahan semasa The Girls and Boys Brigade untuk mewujudkan ruang pelbagai aspek yang akan meningkatkan kesihatan fizikal dan mental bagi penerima, dan bengkel yang dijalankan oleh kakitangan The Fullerton Hotel Sydney untuk melatih para belia dalam kemahiran hospitaliti, dengan peluang latihan yang tersedia.

Sentuhan The Fullerton

Walaupun terdapat perhatian penting yang diberikan kepada luaran The Fullerton Hotel Sydney, apabila berada di dalam, para tetamu akan menikmati kemudahan premium yang anda harapkan dalam suasana yang mewah.

Bilik-bilik tetamu akan dilengkapi dengan sentuhan istimewa Fullerton termasuk pembesar suara Harman Kardon Bluetooth, mesin Nespresso dengan pod, teh TWG Singapura, dan menu bantal yang luas dan memanjakan untuk membantu tidur yang nyenyak. Sentuhan butang pada tablet yang menempatkan Penyelesaian Pekerja Rencam Digital Tapendium interaktif, para tetamu boleh menyemak imbas dan meminta perkhidmatan hotel secara terus, termasuk memesan burger Fullerton yang disesuaikan dari menu makan dalam bilik. Kemudahan Atkinson yang dibuat khas telah diperkenalkan dalam kategori bilik standard, dengan kemudahan Balmain eksklusif yang membuat kemunculan di bilik dan suite kelab.

Untuk memperingati pembukaan The Fullerton Hotel Sydney setiap bilik tetamu akan termasuk cenderamata edisi terhad; sebuah poskad percuma dan setem Fullerton - mengundang tetamu hotel untuk menulis nota kepada orang tersayang dan menghantarnya dari bekas GPO itu sendiri.

Tawaran istimewa pembukaan

Untuk meraikan pembukaannya, para tetamu yang menempah penginapan di The Fullerton Hotel Sydney, sebuah rakan kongsi Preferred Hotels & Resorts Legend Collection, akan menikmati faedah pelancaran istimewa termasuk kredit menjamu selera AUD$50 dan tiga kali mata ganjaran daripada program Ganjaran Hotel I Prefer. Tawaran ini sah dari 18 Oktober 2019 hingga 17 Mac 2020 dan tempahan boleh dibuat menerusi www.fullertonhotels.com. Bilik tersedia bermula dari AUD$380 satu malam, termasuk cukai.

Untuk imej lihat di sini

Latar Belakang The Fullerton Hotel Sydney

The Fullerton Hotel Sydney (dibuka pada 2019), terletak di bangunan bekas Pejabat Pos Besar (GPO) ikonik di No. 1 Martin Place, yang menandakan peluasan antarabangsa pertama The Fullerton Hotels and Resorts. The Fullerton Hotels and Resorts kini memiliki dan mengendalikan dua hotel pemenang anugerah di Singapura, dengan nama The Fullerton Hotel Singapore (dibuka pada tahun 2001) dan The Fullerton Bay Hotel Singapore (dibuka pada tahun 2010). Kedua-dua hotel berada di presin sejarah dan budaya The Fullerton Heritage, terletak di Marina Bay, di tengah-tengah pusat bandar Singapura.

The Fullerton Hotel Sydney ialah hotel saudara kepada The Fullerton Hotel Singapore, yang berkongsi sejarah beraneka yang serupa sebagai bekas GPO. The Fullerton Hotel Sydney ialah hotel mewah di tengah-tengah Daerah Perniagaan Pusat Sydney yang menampilkan keindahan dan warisan bangunan asal kepada audiens yang lebih luas, di peringkat global dan negara. The Fullerton Hotel Sydney ialah rakan kongsi Preferred Hotels & Resorts dan sebahagian daripada Legend Collection.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati: www.fullertonhotels.com

Latar Belakang Preferred Hotels & Resorts

Preferred Hotels & Resorts℠ ialah jenama hotel bebas terbesar di dunia, mewakili lebih 750 hotel, pusat peranginan, kediaman berbeza, dan kumpulan hotel yang unik merentasi 85 negara. Menerusi lima koleksi globalnya, Preferred Hotels & Resorts menghubungkan pengembara yang arif kepada pengalaman hospitaliti mewah unggul yang memenuhi pilihan  gaya dan hidup bagi setiap satunya. Setiap hartanah dalam portfolio mengekalkan piawaian yang berkualiti tinggi dan tahap perkhidmatan yang tiada tandingan yang memenuhi syarat Program Jaminan Kualiti Bersepadu The Preferred Hotels & Resorts. Program Ganjaran Hotel I Prefer™, Preferred Residences℠, Preferred Family℠, Preferred Pride℠, dan Preferred Golf™ menawarkan manfaat yang bernilai untuk pengembara yang mencari pengalaman yang unik.

Untuk maklumat lanjut, lawati PreferredHotels.com

 

Source: The Fullerton Hotels and Resorts
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Hotels and Resorts Restaurants Retail Travel Corporate Expansion New products/services