omniture

Forum Hongqiao tawarkan kebijaksanaan untuk pembangunan ekonomi global

China International Import Expo
2019-10-28 08:27 231

SHANGHAI,28 Oktober 2019 /PRNewswire/ -- Di waktu ketidakpastian perdagangan semakin meningkat, Forum Ekonomi Antarabangsa Hongqiao - platform yang menghubungkan pemimpin dari pelbagai bidang semasa Ekspo Import Antarabangsa China - akan meningkatkan pemahaman dan menawarkan penyelesaian untuk cabaran yang dihadapi oleh ekonomi global yang perlahan.

Forum tahun ini, yang akan diadakan pada 5 November, akan cuba menangani cabaran yang dihadapi oleh pembangunan ekonomi dunia dengan memberi tumpuan kepada keterbukaan dan inovasi.

Sekitar 60 pakar dari seluruh dunia akan menyampaikan ucapan dan bertukar pendapat dengan hadirin lain. Ketua Pengarah WTO Roberto Azevêdo, Presiden Asian Infrastructure Investment Bank Jin Liqun dan Penerima Anugerah Nobel Sir Christopher Pissarides mengesahkan kehadiran mereka di forum itu.

Forum itu akan terdiri daripada upacara pembukaan pada waktu pagi diikuti oleh lima sesi selari. Tema Forum adalah "Pembukaan dan Inovasi untuk Kerjasama Saling Menguntungkan", dan lima sesi selari mengenai "Keterbukaan, Peraturan dan Persekitaran Perniagaan", "Kepintaran Buatan dan Pembangunan Inovatif", "Perjanjian Reformasi WTO dan Perdagangan Bebas","E-dagang dalam Era Digital", dan" Pembangunan 70 Tahun China dan Membina Komuniti dengan Masa Depan yang Dikongsi untuk Umat Manusia" masing-masing.

Ia menyediakan platform dialog tahap tinggi untuk komuniti politik, perniagaan dan akademik global untuk mengemukakan cadangan mengenai penambahbaikan dan transformasi sistem tadbir urus ekonomi global dan mencadangkan "Hikmah Kebijaksanaan Hongqiao" untuk pembangunan ekonomi dunia yang sihat.

Forum Ekonomi Antarabangsa Hongqiao tahun ini telah melancarkan sistem keahlian baharu, yang merangkumi empat peringkat - berlian, platinum, emas dan perak.

Syarikat ahli forum boleh menikmati pelbagai hak mengikut kategori yang berlainan. Banyak syarikat domestik dan global telah memohon keahlian pada tahap yang berbeza.

Para pemohon termasuk syarikat multinasional, syarikat milik negara dan banyak syarikat swasta, yang meliputi bidang makanan, perubatan dan penjagaan kesihatan, pengangkutan, teknologi maklumat, kewangan dan bidang lain.

Source: China International Import Expo
Keywords: Banking/Financial Service Trade policy Future Events