omniture

Program baharu Discovery, The Day I Ran China, buka jendela baharu pengalaman profesional

Discovery
2019-11-04 09:57 278

Menyelam jauh ke dalam sembilan industri China

BEIJING, 4 November 2019 /PRNewswire/ -- Program terbaru Discovery, The Day I Ran China, memberi tumpuan kepada sembilan industri utama di China, dan mengaitkan pengalaman kerjaya perantis asing. Rancangan ini menceritakan kisah China dengan menggunakan perkataan-perkataan mudah

Dalam rancangan baharu Discovery, penonton-penonton boleh mencari jawapan kepada banyak persoalan termasuk bagaimana bahan-bahan yang mampan digunakan dalam sektor hartanah; apakah misteri-misteri simulasi Marikh; dan apa yang sangat istimewa tentang profesion baharu 'polis pelancong'?

Discovery's newest program, The Day I Ran China, opens up a new window on professional experience
Discovery's newest program, The Day I Ran China, opens up a new window on professional experience

Bentuk pengangkutan awam yang paling dikenali menyembunyikan beberapa perubahan yang dijangka dapat disaksikan dalam masa terdekat.

Pengangkutan awam ialah bahagian yang penting dalam kehidupan setiap orang. Trend yang berterusan ke arah pembandaran menjadikannya hampir mustahil bagi sesiapa sahaja untuk hidup tanpa akses kepada pengangkutan awam. Malah dalam industri yang biasa seperti industri yang membawa kita dari titik A ke titik B, terdapat sisi yang tidak disedari oleh masyarakat umum. Di dalam episod kelima yang baru disiarkan The Day I Ran China, perantis asing melawat kawasan yang, pada masa ini, ditutup sepenuhnya kepada orang awam, Zon Rintis Kenderaan Terhubung Pintar Kebangsaan (Changsa), di mana mereka mengalami sendiri pengangkutan pintar dengan bas-bas autonomi. Rancangan ini menyampaikan kepada penonton bagaimana sistem pemanduan AI (kecerdasan buatan) dapat membebaskan tangan pemandu dan bagaimana sistem brek kecemasan memastikan penumpang-penumpang selamat. Jarak kawalan brek yang tepat dari 0 hingga 5m ialah salah satu aspek yang paling menakjubkan. Kuasa teknologi mengubah cara orang mengembara. Melalui rancangan ini, kita mempelajari tentang bentuk baharu pengangkutan bandar yang boleh kita jangka di jalan-jalan kita, dan juga di langit kita, di masa yang terdekat.

Discovery's newest program, The Day I Ran China, opens up a new window on professional experience
Discovery's newest program, The Day I Ran China, opens up a new window on professional experience

Makna sebenar "kelajuan China"

Dalam rancangan yang akan datang, perantis-perantis akan mengembara ke wilayah Hunan di China, untuk melawat BROAD Teknologi Binaan Lestari dan belajar bagaimana bahan binaan mampan dibuat. Hotel T30 di Yueyang, sebuah bandar kecil di wilayah Hunan, dibina dengan bahan ini dalam masa 15 hari sahaja. Ia juga telah menjadikan "kelajuan China" tajuk utama antarabangsa sekali lagi. Apakah jenis "rahsia" yang tersembunyi di dalam bahan ini?

Discovery's newest program, The Day I Ran China, opens up a new window on professional experience
Discovery's newest program, The Day I Ran China, opens up a new window on professional experience

Hidup di Marikh

Satelit-satelit, penjelajahan satelit, pengendalian penerbangan angkasa lepas berpemandu dan lain-lain, industri angkasa lepas kelihatan sangat jauh dari kita, tetapi di dalam rancangan, The Day I Ran China, penonton-penonton akan mempunyai peluang lebih lanjut untuk melihat dengan lebih dekat dan lebih memahaminya. Dalam episod yang baharu, perantis-perantis akan mengambil bahagian dalam Program Angkasa C dan tidak lagi melihat bintang-bintang dengan cara yang sama selepas itu.

Tahun ini menandakan ulang tahun ke 70 penubuhan Republik Rakyat China. Dalam beberapa tahun yang lepas, sains dan teknologi China, di samping budaya dan ekonomi, telah melalui peringkat pembangunan yang menakjubkan dan menyaksikan perubahan yang pesat, membawa perubahan besar dalam industri dan pekerjaan negara. Penonton akan mempelajari cerita di sebalik kelahiran dan pertumbuhan industri dalam The Day I Ran China, rancangan yang diterbitkan bersama oleh Discovery dan Mango TV, yang terbukti popular dengan penonton-penonton muda China. Dari perspektif beberapa profesional kerjaya awal, The Day I Ran China mempersembahkan sembilan industri di China, memberikan penonton peluang yang tidak pernah ada sebelum ini untuk 'rapat dan mengenali' pembangunan masyarakat yang berorientasikan sains dan teknologi, sebuah kisah yang boleh jadi sesuatu yang membosankan, tetapi ia ditangani dengan cekap menerusi tafsiran realistik yang jelas dan langsung.

The Day I Ran China kini disiarkan di empat saluran Discovery di rantau Asia Pasifik, serta di Mango TV dan Hunan TV. Penonton saluran Discovery akan dapat menonton program ini semasa waktu perdana setiap hujung minggu dari 21 September hingga 24 November semasa Hour China di saluran rangkaian di Asia Tenggara, Asia Selatan, Australia, New Zealand, dan Taiwan. Penonton di China boleh menonton rancangan di Mango TV dan Hunan TV dari 16 September hingga 4 November.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20191031/2628073-1-a?lang=0
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20191031/2628073-1-b?lang=0
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20191031/2628073-1-c?lang=0

Source: Discovery
Keywords: Entertainment Publishing/Information Service Television