omniture

Xinhua Silk Road: Teknologi Perlombongan Arang Batu Baharu promosi Ekspo Arang Batu dan Perlombongan China 2019

Xinhua Silk Road Information Service
2019-11-08 06:55 196

BEIJING, 8 November 2019 /PRNewswire/ -- Teknologi perlombongan arang batu pintar dibangunkan oleh Shendong Coal Group Ltd telah mempromosikan Ekspo Arang Batu dan Perlombongan China ke-18 yang diadakan di Beijing pada 30 Oktober.

Teknologi ini dibangunkan bersama oleh Shendong Coal Group Ltd., gabungan kepada Syarikat Pelaburan Tenaga China dan Tiandi-Marco Electro-Hydraulic Control System Company Ltd.

Semasa ekspo, juruteknik Shendong Coal Group duduk di hadapan konsol yang boleh memantau tapak operasi perlombongan arang batu berjarak 800 kilometer jauh melalui beberapa skrin LCD warna berdefinisi tinggi dan berskala besar.

Teknologi pemotongan arang batu pintar mewakili inovasi yang dibuat oleh Shendong Group di peringkat dunia, kata Zhao Yunfei juruteknik di syarikat arang batu ini, yang menambah teknologi ini telah menyelesaikan masalah jangka panjang identifikasi batu perlombongan arang batu.

Menampilkan pemotongan arang batu dan kawalan jauh bebas, teknologi ini telah digunakan untuk perlombongan arang batu di lombong arang batu Yujialiang selama lebih setahun, kata Zhao Yunfei, yang bertanggungjawab ke atas operasi elektromekanik pasukan perlombongan di lombong arang batu Yujialiang.

Menurut juruteknik ini, dengan membandingkan model geologi 3D permukaan perlombongan dengan model pengimbasan terukur dan menganalisis data raya trend rekah arang batu dan kerataan permukaan perlombongan secara menyeluruh, sistem perlombongan arang batu yang dilengkapi dengan teknologi ini boleh membangunkan algoritma pengoptimuman dan menyesuaikan lengkungan pisau pemotong arang batu yang menjadikan pemotongan arang batu pintar yang bebas suatu realiti.

Dengan penerimaan teknologi pemotongan arang batu pintar ini, jumlah pekerja perlombongan yang diperlukan telah dikurangkan daripada 63 kepada 49 orang dan pengeluaran bulanan arang batu permukaan perlombongan arang batu meningkat kira-kira 30 peratus kepada 150,000 tan, kata Zhao.

Shendong Group didapati telah membina rangkaian ethernet gelang 10-Gigabait dengan rizab antara muka 5G. Pada era 5G, konsol jarak jauh akan dipindahkan dari lombong ke tanah.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/309196.html

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Mining Mining/Metals New products/services Trade show news