omniture

Whale Cloud Pamer Projek-projek Catalyst 5G Inovatif di TM Forum Digital Transformation Asia 2019

Whale Cloud
2019-11-16 03:12 168

KUALA LUMPUR, Malaysia, 16 November 2019 /PRNewswire/ -- Whale Cloud, peneraju global bagi transformasi digital, telah mempamerkan projek-projek Catalyst yang luar biasa di TM Forum Digital Transformation Asia 2019 di Kuala Lumpur, Malaysia, mulai 12 hingga 14 November. Menerusi Catalyst, Whale Cloud dan rakan kongsinya meneroka bagaimana teknologi baharu seperti kecerdasan buatan (AI) dan rantaian blok dapat membantu penyedia perkhidmatan komunikasi (CSP) untuk memudahkan operasi rangkaian dan perniagaan, menghasilkan model perniagaan baharu dan menstruktur semula rantaian nilai 5G baharu.

Ekonomi Kolaborasi 5G berasaskan Rantaian Blok: Diperjuangkan oleh China Unicom dan China Telecom, projek ini mempamerkan model perniagaan kolaboratif untuk mengimbangi jurang yang besar antara pelaburan modal 5G dan keuntungan yang diperoleh. Khususnya, ia menunjukkan bagaimana CSP dapat memanfaatkan teknologi rantaian blok untuk mengoptimumkan proses perniagaan yang rumit dalam senario pembinaan bersama dan perkongsian infrastruktur rangkaian 5G.

Gaya Hidup Nilai Tambahan 5G: Catalyst ini diperjuangkan oleh China Telecom. Ia meneroka transformasi daripada pengurusan pelanggan tradisional kepada pendorong gaya hidup "nilai tambahan". CSP memanfaatkan sepenuhnya keupayaan hubungan pelanggan mereka untuk menyertakan rangkaian program kesetiaan dengan rakan kongsi mereka, membina pasaran ekosistem 5G untuk kehidupan digital.  

AI untuk Pemecutan Data Pengebilan 5G: Diperjuangkan oleh China Unicom, projek ini menggunakan AI selain seni bina pengebilan 4G dan pengenaan bayaran untuk mengurangkan kerumitan pengebilan yang disebabkan oleh pertumbuhan pesat data dalam rangkaian. Pengebilan pintar meramalkan kuota trafik dan menyediakan pemprosesan berbeza untuk pelanggan berlainan. Pengkomputeran pinggir turut digunakan untuk meningkatkan kecekapan pengebilan 5G.

"Forum TM menyediakan kami dengan platform hebat untuk bekerjasama dan berkolaborasi dengan ahli-ahli forum TM yang lain bagi menangani cabaran industri. Di acara tahun ini, Whale Cloud terlibat secara aktif dalam penerokaan model perniagaan kreatif bagi menangani isu jurang pelaburan 5G, keadaan penggunaan yang inovatif untuk membenamkan AI dan analitik data dalam rangkaian 5G. Saya percaya bahawa kajian-kajian rintis ini akan membantu telekomunikasi di Asia bagi meningkatkan pertumbuhan pasaran dan menginspirasikan inovasi 5G," kata Fu Jianjun, Ketua Pegawai Pemasaran Whale Cloud International.

Selain projek-projek pemangkin, Whale Cloud membawakan pendekatan transformasi syarikat telekomunikasi digitalnya, Digital Telco Maturity Map (DTMM) untuk membimbing CSP dalam perjalanan transformasi mereka dan penyelesaian sedia-5G yang membolehkan CSP untuk mengoptimumkan kelebihan penuh rangkaian 5G dan mencapai kejayaan dalam dunia terhubung.

 

Source: Whale Cloud
Keywords: Computer Software Computer/Electronics Trade show news