omniture

Xinhua Silk Road: pembuat kereta Cina Brilliance Auto Group ambil langkah penting dalam masuki pasaran Amerika Selatan

Xinhua Silk Road Information Service
2019-11-17 22:21 189

BEIJING, 17 November 2019 /PRNewswire/ -- Pengeluar kereta Cina Brilliance Auto Group Holdings Limited (Brilliance Auto Group) telah membuat langkah penting dalam memasuki pasaran Amerika Selatan dengan mewujudkan kerjasama dengan Chongqing Lifan Holdings Co., Ltd. (Lifan Group), satu lagi pembuat kereta Cina, untuk membina sebuah kilang pemasangan kereta di Uruguay.

Upacara menandatangani kerjasama itu diadakan di ibukota Uruguay Montevideo pada hari Selasa waktu tempatan.

Terletak di lebuh raya No.1 San Jose di selatan Uruguay, kilang itu akan meliputi kawasan seluas 21 hektar (kira-kira 210,000 meter persegi) dengan kawasan bangunan seluas 38,000 meter persegi. Ia akan memberi tumpuan kepada pemasangan enjin dan kereta SKD (Separuh Pasang Siap), dengan keupayaan direka 20,000 unit setiap giliran.

Menurut perjanjian, apabila kilang itu siap dan mula beroperasi, Brilliance Auto Group dan Lifan Group akan berkongsi kapasiti pengeluaran 18,000 kereta dalam tempoh tiga tahun, termasuk 3,000 pada tahun pertama, 5,000 pada tahun kedua dan 10,000 pada ketiga tahun.

Brilliance Auto Group merancang untuk menjadikan Brilliance V3 model pertama yang dipasang di kilang ini dan Brilliance V7 yang kedua, membawa lebih banyak lagi siri Brilliance, jenama utama itu, ke pasaran Amerika Selatan.

Sebagai rakan strategik yang paling jauh dari China ketika ini di bawah Inisiatif Jalur dan Jalan (BRI) dan juga sebagai ahli penting Pasaran Bersama Selatan (Mercosur), sebuah organisasi perdagangan utama di Amerika Latin, Uruguay mempunyai kedudukan strategik penting dalam Pasaran Amerika Selatan.

Kerjasama ini akan membantu kedua-dua pihak memberi peluang penuh kepada kelebihan masing-masing untuk menyediakan pengguna di Uruguay dan Amerika Selatan dengan kereta Cina yang lebih berkualiti dan menjimatkan kos.

Ini merupakan langkah penting bagi Brilliance Auto Group untuk memasuki pasaran Amerika Selatan serta susun atur strategik untuk kedua-dua firma mempromosikan pembangunan jenama bebas di pasaran ini melalui perkongsian sumber dan kelebihan saling melengkapkan, kata Yan Bingzhe, pengerusi Brilliance Auto Group, di majlis menandatangani perjanjian.

Dilaporkan bahawa Brilliance Auto Group, peserta BRI yang aktif, telah mengembangkan pasaran luar negara secara positif di Asia, Afrika, Amerika Latin, Eropah Tengah dan Timur dan rantau-rantau lain.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/309382.html

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Auto Transportation Corporate Expansion