omniture

ZTE Perkenal Telefon Pintar Video 5G Pertamanya Axon 11 di China

ZTE Corporation
2020-03-24 19:32 262

SHENZHEN, China, 24 Mac 2020 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), penyedia antarabangsa yang utama bagi penyelesaian telekomunikasi, perusahaan dan teknologi pengguna untuk Internet mudah alih, hari ini memperkenalkan secara rasminya telefon pintar video 5G pertamanya ZTE Axon 11 5G di China. Telefon pintar ini menampilkan prestasi 5G luar biasa, reka bentuk yang bergaya, fungsi rakaman dan suntingan video yang hebat.

ZTE Axon 11 5G
ZTE Axon 11 5G

"Dengan komitmen berterusan dan pengumpulan mendalam daripada industri telekomunikasi, ZTE akan terus mengukuhkan pelaburan dalam inovasi," kata En. Xu Feng, Naib Presiden Kanan ZTE Corporation dan Presiden Bahagian Peranti Mudah Alih. "Sementara itu, dengan mengambil kira bahawa video besar dan video HD pasti menjadi salah satu senario aplikasi utama dalam era 5G, ZTE akan terus meluaskan pelaburan dalam algoritma video. Pada masa depan, kami akan berusaha bersungguh-sungguh dalam dua aspek yang berikut: keupayaan komunikasi dan algoritma video, bertujuan untuk menyediakan pengguna dengan produk terminal 5G yang kompetitif."

Fungsi Rakaman dan Suntingan Video Hebat Rakam Kehidupan Baharu Anda

Tanpa mengira sama ada vlogger profesional atau pengguna biasa, setiap orang pada hari ini bersedia untuk mengingati, menyampaikan, berkongsi kehidupan harian mereka, selain mendapat maklumat yang lebih dinamik, melalui video. Di China, bilangan pengguna video pendek telah melebihi 820 juta pada tahun 2019 dan masih tetap bertambah. Selain daripada resolusi dan kadar bingkai, penstabilan video sememangnya merupakan salah satu unsur penting yang menentukan kualiti sesebuah video.

ZTE Axon 11 5G boleh merakam video resolusi tinggi 4K pada 60fps, berdasarkan sistem rakaman kuad AI yang terdiri daripada kamera utama HD super 64MP, kamera sudut luas 8MP sehingga 120 darjah, kamera makro 2MP khusus dan kedalaman profesional kamera lapangan. Ia layak mendapat perhatian bahawa kedua-dua kamera utama dan kamera sudut luas menyokong penstabilan video, yang membolehkan pelarasan yang sesuai untuk getaran rakaman video bagi menjadikan rakaman video dinamik lebih jelas dan lebih stabil. ZTE Axon 11 5G akan membantu pengguna menemui lebih banyak keindahan dalam kehidupan dan merekodkan lebih banyak butiran dengan merakam video yang berkualiti tinggi dan stabil.

Bagi memenuhi keperluan pengguna untuk menyunting video pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja ia boleh dilakukan, ZTE Axon 11 5G dilengkapi dengan fungsi penyuntingan video, menyokong pelbagai jenis kesan khas peralihan, pelbagai cantuman video, penapis dan muzik, menggalakkan setiap orang untuk merakamkan kehidupan baharu mereka dengan telefon pintar 5G ini. Dengan lebar jalur tinggi dan kependaman rendah dalam era 5G, beratus-ratus video HD 4K boleh dimuat naik tanpa mampatan, agar anda boleh merekodkan, menyampaikan dan berkongsi detik-detik istimewa dalam kehidupan pengguna pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Keupayaan 5G Diperkukuh dengan Pengalaman Unggul 

ZTE Axon 11 5G serasi dengan kedua-dua mod SA dan NSA, membolehkan keserempakan berbilang saluran dalam rangkaian Wi-Fi dan selular (4G/5G). Ia bukan sahaja dapat mengurus dengan mudah persekitaran isyarat yang rumit, tetapi juga dapat mencapai jalur frekuensi penuh 5G, Netcom penuh dan mempercepatkan lagi kelajuan rangkaian bertindih. Ia dikuasakan oleh platform mudah alih Qualcomm® Snapdragon™ 765G dan memberi pengalaman 5G yang ekstrem. Bersama-sama teknologi pemecutan rangkaian pintar ZTE Link-Booster, ZTE Axon 11 5G membolehkan penukaran lancar daripada Wi-Fi kepada rangkaian selular dengan menganalisis secara automatik senario penggunaan dan keadaan rangkaian serta meningkatkan kelajuan muat turun dengan menerima pakai secara serentak kedua-dua rangkaian. Kelajuan penukaran boleh ditingkatkan sebanyak 50% (*Diuji oleh ZTE Lab).

Tambahan pula, ZTE Axon 11 5G menerima pakai enjin pengoptimuman sistem pemandangan-penuh generasi baharu Z-Booster 2.0, yang memperuntukkan dengan pintar sumber sistem melalui algoritma AI, mengoptimumkan dimensi yang memberi kesan kepada pengalaman pengguna seperti pemula APP, operasi sistem, penukaran rangkaian dan pelbagai senario berbeza. Z-Booster 2.0 terdiri daripada tiga modul fungsian, termasuk App-Booster, System-Booster mencakupi RAM-Booster, FS-Booster, Power-Booster dan Link-Booster, masing-masing menjadikan aplikasi bermula lebih pantas, menunjukkan prestasi yang lebih cekap dan menyediakan pengalaman internet dan komunikasi yang lebih baik.

Penyelesaian pelarasan bekalan kuasa pintar menjalankan kawalan pintar dengan menggabungkan secara mendalam tabiat penggunaan dengan status Operasi APP, meningkatkan hayat bateri sebanyak 35% (*Diuji oleh ZTE Lab). Ia dapat memenuhi permintaan pengguna sepenuhnya demi rangkaian yang lebih pantas, operasi lebih lancar dan hayat bateri lebih lama dalam era 5G.

Reka Bentuk Bergaya dengan Paparan Melengkung

Dari segi penampilan, ZTE Axon 11 5G mengekalkan kenipisan dan reka bentuk bergaya seperti biasa. Ia menerima pakai paparan titisan air melengkung fleksibel 6.47-inci, melambangkan nisbah skrin-kepada-badan 92%. Kaca melengkung kuad 3D memberi kesan optik yang indah dan lebih nipis. Saiz yang sempurna untuk dimuatkan pada telapak tangan pengguna dan memberi rasa yang lebih lembut pada tangan. Bahagian sisi telefon pintar ini menerima pakai reka bentuk berbentuk papan luncur yang unik, manakala bahagian atas dan bawah menggunakan lengkung aras G3, menjadikan keseluruhan badan telefon dengan integrasi 360-darjah, memberi rasa yang lebih baik untuk memegang telefon pintar ini dengan skrin mendatar. Reka bentuk badan telefon yang amat tipis menjadikan ZTE Axon 11 hanya setebal 7.9mm. Kini ia merupakan telefon pintar 5G yang paling ringan dalam pasaran, dengan berat badan telefon hanyalah 168g.

ZTE Axon 11 5G disediakan serta merta di China untuk prapesanan di saluran e-dagang termasuk www.myzte.com, zte.jd.com,zte.tmall.com, bermula pada 23 Mac ini. ZTE Axon 11 5G akan disediakan di China bermula pada harga RMB 2,698.

Berikut merupakan pautan untuk mengakses video produk:
https://www.ztedevices.com/en/videos/axon11/

Spesifikasi ZTE Axon 11 5G: 

Rangkaian

5G: n1/n3/n41/n78/n79

FDD: B1/3/4/5/7/8/12/17/20

TDD: B34/38/39/40/41

UMTS: B1/2/4/5/8

CDMA: BC0

GSM: B2/3/5/8

LTE 4×4MIMO

DL 3CA,DL 2CA;UL 2CA

Platform

Platform mudah alih Qualcomm® Snapdragon™ 765G 

Memori

6GB RAM + 128GB ROM

8GB RAM + 128GB ROM

8GB RAM + 256GB ROM

OS

MiFavor 10 (Berasaskan Android 10)

Paparan

6.47" FHD+(1080*2340), AMOLED

Kamera

Belakang: 64MP + 8MP + 2MP + 2MP

Depan: 20MP

Bateri

4000mAh (tipikal), QC4+

Interface

USB Type-C 3.1

nano + nano/Mikro SD(Sehingga 2TB)

Saiz

159.2*73.4*7.9mm

Ciri-ciri

Cap jari pada-paparan, DTS:X ® Ultra, Fon Telinga Hi-Fi, NFC

GPS/A-GPS/BeiDou/Galileo/GLONASS,

802.11 a/b/g/n/ac, BT 5.1

Akselerometer, Kedekatan & Ambien, Sensor RGB, Kompas, Giroskop

Hubungan Media: 

Margaret Ma
ZTE Corporation
Tel: +86 755 26775189 
Emel: ma.gaili@zte.com.cn

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200323/2756976-1?lang=0

Source: ZTE Corporation
Related Stocks:
HongKong:0763 OTC:ZTCOY Shenzhen:000063
Related Links:
Keywords: Computer Networks Computer/Electronics Entertainment Internet Technology Mobile Entertainment Telecommunications Telecommunications Carriers and Services Telecommunications Equipment New products/services