omniture

Kempen "Xiamen Instant" berakhir sebagai promosi kehidupan puitis Xiamen yang berjaya

Xiamen Culture and Tourism Bureau
2020-06-04 05:06 187

XIAMEN, China, 4 Jun 2020 /PRNewswire/ -- Demi meningkatkan reputasi antarabangsanya dan kesedaran jenama bandar "Sea-kissed Garden, Poetic Xiamen" ("Taman Dilimpahi Lautan, Xiamen Puitis"), Biro Kebudayaan dan Pelancongan Xiamen dan pembuat kamera 360 Insta360 bersama-sama melancarkan kempen tematik dalam talian "Xiamen Instant" mulai 19-30 Mei 2020. Melalui platform-platform seperti Facebook, Twitter serta YouTube dan platform-platform media baharu domestik seperti WeChat dan Weibo, kempen ini dipersembahkan untuk warganet domestik dan luar negara dari sudut-sudut berbeza berkaitan pemandangan mengagumkan Xiamen "City in the Sea and Sea in the City" ("Bandar dalam Lautan dan Lautan dalam Bandar") dan kehidupan puitis yang dinikmati oleh pelancong global dalam taman ekologi yang begitu indah.

Poster “Xiamen Instant”
Poster “Xiamen Instant”

Kempen "Xiamen Instant" disertai oleh dua pelancong terkenal KOL -- Mogu dan Ayou, dengan kamera aksi terkini "ONE R" serta kaedah mengambil gambar yang inovatif, sebagai pelancong di Xiamen, mereka membentangkan laporan +Vlog berpanorama VR. Dengan mengundang warganet global ke "Cloud Tour" ("Jelajah Awan") yang romantis dan menyenangkan, mereka bukan sekadar menyampaikan imej bandar yang diintegrasikan dengan liburan, penjagaan kesihatan, fesyen dan tenaga, tetapi juga penampilan Xiamen yang dimanifestasikan sebagai bandar pelancongan pemandangan pelabuhan antarabangsa moden yang penuh bersemangat dan sesuai untuk persinggahan.

Dalam kempen ini, sebagai matriks pemasaran utama, @VisitXiamen telah mengeluarkan 42 pesanan dan 7 video yang sangat baik secara keseluruhan dan merealisasikan 10 juta pendedahan dan interaksi peminat seramai 1.27 juta. Daripadanya, video mengenai kempen ini dimainkan sebanyak lebih 1.05 juta kali. Data yang cemerlang menunjukkan bahawa sama ada dalam kandungan atau promosi inovatif, kempen "Xiamen Instant" amat dihargai oleh pelanggan dari dalam dan luar negara.

Kempen tematik dalam talian "Xiamen Instant" ini merupakan satu lagi kes berjaya yang dilancarkan oleh sebuah bandar pelancongan Cina di seluruh dunia. Pertama, ia merupakan satu jalinan kerjasama rentas sempadan yang membuahkan hasil, mentafsirkan dengan jelas publisiti dan tema promosi "Spring Blossoms, Visiting Xiamen" ("Musim Bunga Memekar, Lawat Xiamen"). Kedua, ia merupakan satu permainan baharu yang berjaya. Akhir sekali, ia merupakan satu contoh publisiti yang membuahkan hasil. Platform-platform media baharu luar negara Biro Kebudayaan dan Pelancongan Xiamen seperti Facebook, Twitter dan YouTube selain Akaun Rasmi Weibo dan WeChat rasmi bagi We-Media domestik, Weibo rasmi Insta360 dan KOL We-Media membentuk satu matriks publisiti dan promosi, seterusnya memaparkan keselesaan, kehangatan, liburan, kesihatan dan keselamatan Xiamen dan "mengesyorkan" kehidupan puitis Xiamen sebagai Taman yang Dilimpahi Lautan kepada seluruh dunia.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200603/2820486-1?lang=0

Source: Xiamen Culture and Tourism Bureau
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Travel Licensing/marketing agreements