omniture

JBM Group berpangkalan di India hasilkan bas elektrik penuh lengkap dengan bateri cas pantas daripada Microvast

Microvast
2020-06-23 10:37 190

HUZHOU, China, 23 Jun 2020 /PRNewswire/ -- JBM Group yang berpangkalan di India akan bekerjasama dengan Microvast, penyedia Cina bagi sistem kuasa bateri dicas pantas, untuk menghasilkan bas elektrik sepenuhnya. Bas elektrik 9 dan 12 meter didatangkan lengkap dengan bateri dicas pantas daripada Microvast dan boleh beroperasi sehingga 300 km setiap hari, setiap pengecasan hanya mengambil masa 20 minit. Walaupun suhu boleh meningkat sehingga 55 darjah Celsius semasa musim panas India, sistem bateri ini akan terus berfungsi seperti biasa. Kitaran hayat bas yang panjang akan dapat memenuhi jangkaan pelanggan dari segi tuntutan operasi. Bas ini akan digunakan untuk pengangkutan awam di bandar-bandar India iaitu Ahmedabad, Navi Mumbai dan Andaman. Sejak Julai 2019 apabila Microvast menjalin kerjasama dengan beberapa OEM India, bas yang dilengkapi dengan bateri dicas pantas daripada Microvast telah beroperasi dengan selamat di bandar-bandar India selama hampir setahun lamanya.

Pek bateri dicas pantas Microvast
Pek bateri dicas pantas Microvast

Microvast ialah peneraju pasaran dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D), reka bentuk, pembuatan bateri tahan lama yang dicas pantas yang menyediakan sistem bateri berkitar tinggi dan dengan tahap keselamatan tinggi yang sangat baik untuk kenderaan elektrik (EV). Selain daripada EV, produk Microvast digunakan secara meluas dalam storan tenaga, AGV pelabuhan, telekomunikasi 5G serta forklift elektrik sepenuhnya dan juga trak perlombongan, antara peranti dan kenderaan yang lain.

Sehingga kini, produk pengecasan pantas Microvast untuk EV dijual dalam beberapa pasaran seluruh dunia, hasil daripada perkongsian jangka panjang syarikat dengan OEM kenderaan komersial di UK, Belanda, India, Kazakhstan, New Zealand, Rusia, Singapura, Korea Selatan dan sebagainya.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200617/2833691-1?lang=0

Source: Microvast
Keywords: Auto Computer Hardware Computer/Electronics Transportation