omniture

Satu Lagi Projek Penyimpanan Tenaga Megawatt Hengtong Disambung ke Grid

Hengtong Group
2020-06-24 04:15 255

SUZHOU, China, 24 Jun 2020 /PRNewswire/ -- Sebuah projek penyimpanan tenaga 8MWj yang dikontrak oleh Jiangsu Hengtong Energy Storage Technology Co., Ltd. berjaya dalam penghantaran kuasa balikan dan juga dapat disambungkan dengan jayanya ke grid semasa percubaan pertama.  

Penyimpanan Tenaga Hengtong
Penyimpanan Tenaga Hengtong

Sebagai salah satu teknologi teras bagi revolusi industri tenaga baharu, teknologi penyimpanan tenaga menggunakan peranti atau perantaraan fizikal untuk menyimpan tenaga bagi penggunaan baru muncul. Ia boleh menyimpan tenaga apabila permintaan terhadap kuasa elektrik berada dalam palung dan membebaskan tenaga pada puncak beban grid. Dengan cara ini, ia dapat mengatasi turun naik penjanaan kuasa tenaga baharu.

Projek 140m2 ini menggunakan sambungan grid voltan rendah 380V. Stesen janakuasa menggunakan sistem penyimpanan tenaga 2MW/8MWj yang mengandungi empat bekas standard 40-kaki dengan fungsi penebat haba, rintangan kakisan, rintangan gempa bumi dan kalis air. Kapasiti bagi setiap bekas ialah 500kW/2MWj.

Sebaik sahaja projek ini beroperasi, ia dapat menyediakan penyelesaian penggunaan dan perlindungan tenaga pintar seperti meratakan keluk permintaan, bekalan kuasa baru muncul, pengurusan kapasiti, penjejakan beban, perlindungan kuasa balik fleksibel dan sebagainya.

Kejayaan sambungan dengan penyelesaian teknikal profesional serta perkhidmatan berkualiti tinggi Hengtong Energy Storage telah dipuji oleh pelanggan.

Hengtong Energy Storage, yang menjadi kepunyaan sektor tenaga umum Hengtong's Power Industry Group, adalah berdasarkan penggunaan tenaga yang komprehensif, pelengkapan berbilang tenaga, 'Internet + tenaga' dan asas-asas lain dalam industri tenaga. Dengan menjadikan 'Perlombongan-Penjanaan-Penghantaran-Pengagihan-Penggunaan-Penyimpanan' sebagai titik permulaan perniagaan, ia terlibat terutamanya dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D), pengeluaran, EPC, operasi dan penyelenggaraan serta perkhidmatan pelaburan untuk projek-projek penyimpanan tenaga besar. Ia juga menyediakan penyelesaian untuk penyimpanan tenaga bagi kegunaan industri, komersial dan isi rumah, selain penyimpanan tenaga bagi sistem kuasa, grid mikro, penjanaan fotovolta teragih, kuasa angin teragih, penyimpanan fotovolta dan tenaga, pemantauan tenaga, pemuliharaan tenaga industri dan pembinaan, pelengkapan berbilang tenaga, pengurusan tenaga serantau dan sistem-sistem lain. Dengan cara ini, ia berusaha untuk membina rangkaian perkhidmatan tenaga industri yang komprehensif dengan kerjasama grid kuasa.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200623/2838473-1?lang=0

 

Source: Hengtong Group
Related Links:
Keywords: Oil/Energy Utilities New products/services