omniture

Bercuti ke Mudgee di Negara NSW

Destination NSW
2020-06-25 07:27 170

SYDNEY, 25 Jun 2020 /PRNewswire/ -- Inilah masanya untuk mula merancang percutian anda yang seterusnya ke New South Wales, Australia dan tempat yang harus dilawati ialah bandar Mudgee yang indah.

Gandingan kilang wain yang indah dan keseronokan penggemar makanan dengan landskap jalan warisan serta kedai butik, menghidangkan anda bandar desa yang menawan, Mudgee, yang boleh dilawati dengan penerbangan dalam masa yang singkat atau pemanduan selama 3.5 jam ke bandar laut Sydney.

Setelah tiba di Mudgee, singgahlah untuk menikmati secawan kopi dan menjamah hidangan di kedai makanan kegemaran tempatan - Alby & Esthers. Terletak di sudut berbatu Mudgee, teres batu sekitar tahun 1873 itu padat dengan karakter dan daya tarikan selain menu yang menyelerakan diinspirasikan oleh bahan-bahan tempatan.

Bersiar-siarlah sepanjang jalan-jalan yang dibarisi pokok yang menawan dan hargailah bangunan kolonial termasuk Pejabat Pos Mudgee, yang direka oleh arkitek Alexander Dawson dan dibina pada tahun 1862. Semasa berada di bandar, kunjungilah ke butik tempatan termasuk Whatever Mudgee, Edited and Co. dan Cherry Red.

Selepas bersiar-siar menikmati landskap jalan, teruslah meneroka keenakan masakan Mudgee pada waktu lapang anda, bermula dengan salah satu daripada banyak kilang wain tempatan.

Terletak di lembah Apple Tree Flat - Logan Wines ialah sebuah lokasi indah di wilayah Mudgee yang terletak di antara pergunungan Great Dividing Range.

Sekiranya anda meminati wain biodinamik, Lowe Wines harus dikunjungi. Kilang wain ini mengkhusus dalam pembuatan wain dalam kumpulan kecil menggunakan teknik inovatif, memaparkan pengurusan mampan yang praktikal di kebun anggur mereka dan juga di ladang.

Semasa berada di Lowe Wines, nikmatilah hidangan makan tengah hari di restoran lapangan - Zin House. Restoran rumah ladang moden itu mengambil pemandangan luas hartanah Tinja, terletak di antara lereng bukit Mudgee klasik dan kebun anggur.

Teruskan mencicipi wain anda di Robert Stein Winery and Vineyard. Dengan salasilah penanaman anggur keluarga sejak tahun 1838, kebun anggur ini diwujudkan pada tahun 1976 dan kini menghasilkan wain merah, putih dan diperkuat yang memenangi anugerah.

Terletak di perkarangan Robert Stein Winery, Pipeclay Pumphouse Restaurant ialah salah sebuah restoran hidangan mewah ulung Mudgee. Menggunakan sebanyak mungkin hasil tanaman tempatan dan ladang, masakan yang dimasak oleh Cef dan pemilik Andy Crestani mencerminkan kesungguhan dan kualiti pengeluar tempatan ini.

Selepas menikmati makan tengah hari, teruskan mencicipi wain anda di Burnbrae Wines. Kilang wain butik ini ialah milik keluarga dan merupakan tempat penginapan lapangan tempahan khas termasuk The Winemakers Cottage dan Varykino House.

Cubalah beberapa bir buatan tempatan yang digandingkan dengan hidangan yang mengenyangkan di kilang bir mikro berhampiran - Mudgee Brewing Co. Sebagai alternatif, Mudgee terkenal kerana mempunyai langit malam yang mengagumkan maka tinjaulah bintang di Mudgee Observatory, di mana anda boleh menyaksikan galaksi Bima Sakti melalui pelbagai teleskop.

Tatkala petang kian melabuhkan senja, bermalamlah di salah satu daripada banyak pilihan penginapan unik termasuk pangsapuri serba lengkap yang mewah di Perry Street Hotel atau pengalaman 'glamping' yang ulung atau memenangi anugerah di Sierra Escape.

Catatan untuk editor
Imejan disediakan melalui pautan ini, untuk bahan tambahan, kunjungi Pustaka Kandungan.

 

 

Source: Destination NSW
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Leisure/Travel/Hotels Travel