omniture

haiwainet.cn: Transaksi cecah $166 juta di Pameran Guiyang China 2020

haiwainet.cn
2020-07-13 08:07 295

GUIYANG, China, 13 Julai 2020 /PRNewswire/ -- Baru-baru ini, Pameran Dalam Talian Import dan Eksport Guiyang 2020 selama tiga hari telah menarik khalayak dan pendapatan yang besar. Pembeli dari lebih 40 negara dan wilayah, 4,763 perusahaan dan lebih 20,000 unit komoditi global telah melakukan rundingan dan transaksi di Guiyang melalui platform Internet. Jumlah transaksi dalam talian dan luar talian keseluruhan mencecah 166 juta dolar AS.

Upacara Perasmian Pameran Dalam Talian Import dan Eksport Guiyang 2020 (Oleh Xiongzeng Zheng)
Upacara Perasmian Pameran Dalam Talian Import dan Eksport Guiyang 2020 (Oleh Xiongzeng Zheng)

Terletak di barat daya China, Guiyang ialah ibu kota Wilayah Guizhou dan telah memenangi gelaran "Bandar Penanda Aras China dalam Persekitaran Perniagaan antarabangsa." Ia merupakan hab pengangkutan dan komunikasi penting, tapak perindustrian serta pusat perkhidmatan perdagangan dan pelancongan di barat daya China selain merupakan kluster pembangunan industri data raya nasional.

Dengan penduduk seramai hampir 5 juta orang, KDNK per kapita Guiyang mencecah $12,000 pada tahun 2019, lebih tinggi berbanding purata Cina. Pegawai perdagangan, duta, wakil perniagaan dan pakar yang ternama dari Asia, Eropah, Amerika Utara, Afrika, Oceania telah mengambil bahagian secara aktif dalam Pameran ini dan menjalankan dialog melalui awan. Sebuah video pendek yang memperkenalkan Pameran ini telah menjadi popular di YouTube, yang mana ia telah ditonton sebanyak lebih daripada 700,000 kali.

Menurut pihak penganjur, keputusan daripada pameran pertama menunjukkan bahawa Guiyang merupakan sebuah bandar yang mempunyai peluang pelaburan dan perdagangan. Pada masa akan datang, Guiyang akan menggalakkan lagi pembangunan yang berkualiti tinggi dan peluang pembukaan bertaraf tinggi serta mengalu-alukan rakan-rakan dari seluruh dunia untuk melabur dan memulakan perniagaan.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200710/2854655-1?lang=0

Source: haiwainet.cn
Keywords: Household/Consumer/Cosmetics Internet Technology Telecommunications Trade show news