omniture

Plug and Play Lancar Program Makanan & Teknologi Pertanian Lestari Baharu di Thailand

Plug and Play
2020-07-24 06:25 3704

BANGKOK, 24 Julai 2020 /PRNewswire/ -- Plug and Play Asia Pasifik telah mengumumkan pada hari ini bahawa mereka akan melancarkan Program Pemecut Makanan dan Teknologi Pertanian Lestari (AgTech) Asia Tenggara pertamanya di Bangkok pada 29 Julai 2020. Program ini dikhususkan untuk mempertingkatkan syarikat-syarikat baharu yang paling memberi harapan di dunia yang dapat membantu mengatasi cabaran semasa dalam seluruh rantaian nilai pengeluaran makanan dari ladang ke meja hidangan.

"Kami berasa amat teruja untuk membawa landasan inovasi yang baharu dalam Makanan & Teknologi Pertanian Lestari selepas kejayaan Program Bandar-bandar Pintar kami. Kami merancang untuk mendapatkan sumber dan melibatkan syarikat-syarikat baharu yang paling inovatif untuk mentransformasikan syarikat-syarikat secara digital dan menyediakan peluang baharu untuk pelaburan di rantau ASEAN," kata Shawn Dehpanah, Naib Presiden Eksekutif, Ketua Inovasi Korporat APAC di Plug and Play.

Program Pemecut Makanan dan Teknologi Pertanian Lestari Plug and Play di Thailand akan menghubungkan syarikat, kerajaan dan pelabur yang terkemuka dengan ekosistem Plug and Play yang mempunyai lebih 20,000 syarikat baharu, dengan teknologi bermula daripada Pertanian Digital & Lestari, Bahan Makanan & Kesihatan Haiwan, Pemprosesan Makanan, Mikrobiom, Pemakanan Diperibadikan, Logistik Rantaian Bekalan, Pengurangan Sisa, Analitik Pengguna & Peruncitan.

Latar Belakang Plug and Play 

Plug and Play ialah platform inovasi global yang beribu pejabat di Silicon Valley. Sejak ditubuhkan pada tahun 2006, program kami telah berkembang ke seluruh dunia dengan melibatkan kehadiran di lebih 30 lokasi di seluruh dunia, memberikan syarikat baharu dengan sumber yang diperlukan untuk berjaya di Silicon Valley dan selanjutnya. Ibu pejabat Asia Pasifik kami terletak di Singapura, yang kami lancarkan pada tahun 2010. Sejak itu, kami telah memperluaskan program dan aktiviti kami ke Indonesia, Thailand dan juga Filipina. Dengan lebih 10,000 syarikat baharu dan 400 rakan korporat, kami telah mewujudkan ekosistem syarikat baharu yang utama. Syarikat-syarikat dalam komuniti kami telah mengumpul dana sebanyak lebih US$9 bilion, dengan jalan keluar portfolio yang berjaya termasuk Danger, Rappi, Dropbox, Lending Club dan PayPal.

Untuk maklumat lanjut kunjungi www.plugandplayapac.com 

 

 

Source: Plug and Play
Keywords: Agriculture Banking/Financial Service Computer/Electronics New products/services Financial Technology