omniture

Anugerah Sastera Eye Level 2020 untuk Pengarang Muda Beraspirasi Masuk Dalam Talian

Eye Level
2020-08-03 16:23 471

- Sebagai syarikat perkhidmatan pendidikan global, Eye Level dengan bangga mengiktiraf bakat menulis kanak-kanak dari seluruh dunia.

- Peraduan terbuka untuk penulis muda dari banyak negara termasuk Amerika Utara, Hong Kong, tanah besar China, India, Indonesia, Malaysia, Singapura, dan lain-lain.

KUALA LUMPUR, Malaysia, 3 Ogos 2020 /PRNewswire/ -- Eye Level, peneraju global dalam industri pendidikan, dengan bangganya mengumumkan bahawa pendaftaran untuk Anugerah Sastera Eye Level tahunan berakhir pada 2 Ogos 2020 dengan jayanya untuk kanak-kanak antara usia 4 hingga 15.

Anugerah Sastera Eye Level (ELLA) telah menjadi tonggak komuniti Eye Level sejak dua dekad yang lalu. Melalui anugerah ini, Eye Level mencari anak-anak dengan kreativiti dan kecemerlangan bercerita untuk mendorong dan mengiktiraf bakat mereka. Bergantung pada usia mereka, peserta yang berdaftar perlu membuat gambar dengan kapsyen 50 perkataan atau jawapan bertulis 3 hingga 4 halaman.

Acara tahun lalu menyaksikan lebih daripada 15,000 peserta di 10 negara mengemukakan permohonan. Tahun ini, pertandingan ini telah berhijrah ke dalam talian agar kanak-kanak dapat mengambil bahagian dalam acara berprestij ini - walaupun semasa pandemik. Kesinambungan acara ketika pandemik ialah salah satu keutamaan Eye Level. Sama ada melukis atau menulis, anak-anak dari pelbagai latar belakang dan pengalaman dapat terus berusaha untuk mengemukakan idea mereka secara dalam talian.

Menjelang pertengahan September, hakim tempatan akan memilih finalis untuk pusingan awal. Daripada finalis tempatan dari semua negara yang mengambil bahagian, hakim rasmi yang dilantik oleh Ibu Pejabat Global Eye Level di Korea Selatan akan memilih enam pemenang global. Pemenang terhormat ini masing-masing akan diiktiraf sebagai pemenang Emas, Perak, atau Gangsa dan akan menerima trofi, sijil, dan hadiah wang tunai $ 1,000, $ 750, atau $ 500.

Maklumat lebih terperinci (termasuk cara mendaftar dan menghantar karya) tersedia di www.myeyelevel.com.

Latar Belakang Eye Level

Pada tahun 2020, lebih daripada 2.8 juta kanak-kanak dari 18 negara telah menjalani program Eye Level sama ada dalam talian atau luar talian.

Falsafah pengajaran kami bermula dengan memahami tahap akademik, minat peribadi, dan kemampuan belajar setiap kanak-kanak. Selepas itu, Eye Level membantu pelajar menguasai setiap konsep pembelajaran melalui bimbingan satu dengan satu menggunakan pendekatan langkah kecil kami. Di Eye Level, kami membantu pelajar menjadi Penyelesai Masalah, Pemikir Kritikal, Pelajar Sepanjang Hayat terarah sendiri; menyediakan mereka untuk berjaya di sekolah dan seterusnya.

Source: Eye Level
Keywords: Education Multimedia/Online/Internet Awards