omniture

Xinhua Silk Road: Bandar Cina timur tarik pelabur dengan wujudkan persekitaran perniagaan yang baik

Xinhua Silk Road
2020-08-12 12:10 809

BEIJING, 12 Ogos 2020 /PRNewswire/ -- Huai'an, bandar peringkat wilayah di Wilayah Jiangsu, timur China, sedang meneroka untuk meluaskan objektif-objektif perkhidmatan mekanisme "perkhidmatan 101 peratus" daripada firma-firma dan projek-projek besar kepada semua pengusaha pasaran, agar dapat mewujudkan ekologi ekonomi yang lebih dinamik.

Sebagai jenama perkhidmatan kerajaan yang dibina dengan teliti oleh bandar tersebut sejak beberapa tahun kebelakangan ini, mekanisme "perkhidmatan 101 peratus" bertujuan untuk menyediakan tambahan satu peratus perkhidmatan kepada pelabur sekali gus memenuhi keperluan undang-undang pelabur pada kadar 100 peratus.

Di bawah mekanisme ini, hampir 200 unit dan jabatan di Huai'an membantu perusahaan mengatasi kesukaran ke tahap maksimum bagi menggalakkan pembangunan perusahaan dengan cara yang cekap.

Bandar tersebut tidak pernah berhenti menarik pelabur meskipun ketika berhadapan dengan pandemik COVID-19. Ia telah mengambil pelbagai langkah untuk memajukan promosi pelaburan semasa tempoh pencegahan dan kawalan wabak.

Pemimpin-pemimpin perbandaran telah memelihara interaksi dan pertukaran dengan pelabur serta usahawan pada setiap bulan bagi membantu mereka menyelesaikan masalah dalam pelaburan dan pembangunan perniagaan.

Biro perdagangan bandar tersebut mengeluarkan surat kepada pelabur antarabangsa dalam Bahasa Cina, Bahasa Inggeris, Bahasa Jepun dan Bahasa Korea untuk memperkenalkan dasar keutamaan kepada perusahaan dan persekitaran perniagaan Huai'an yang berkualiti kepada mereka, demi meningkatkan keyakinan mereka untuk melabur dalam bandar tersebut.

Cai Lixin, ketua Parti Bandar Huai'an, telah mengetuai delegasi pada Mac tahun ini untuk melawat Yum China Holdings, Inc. (Yum China, NYSE:YUMC), Red Star Macalline Group Co., Ltd., Sinochem International Corporation (600500 SH.) dan perusahaan-perusahaan terkenal yang lain bagi promosi pelaburan.

Hasil daripadanya, pada 10 Julai, Yum China, sebuah syarikat restoran Cina yang terkemuka, menandatangani satu perjanjian dengan Huai'an untuk menubuhkan pusat rantaian bekalan Jiangsu utaranya di bandar berkenaan. Ini akan membantu menggalakkan pembangunan industri makanan Huai'an.

Sebuah kumpulan kerja penduduk juga telah ditubuhkan di Zon Pembangunan Ekonomi & Teknologi Huai'an bagi membantu perusahaan-perusahaan dengan penyambungan semula kerja-kerja dan pengeluaran semasa berlakunya wabak ini, termasuk membantu syarikat-syarikat mengatur ujian CT dan asid nukleik serta hotel bagi tujuan pemantauan perubatan untuk kakitangan asing.

Usaha-usaha ini telah memberi keputusan yang membuahkan hasil. Bermula dari Januari hingga Jun tahun ini, 47 projek baharu yang dibiayai negara asing dengan pelaburan asing sebanyak 1.27 bilion dolar A.S. telahpun diselesaikan di Huai'an, manakala 480 juta dolar A.S. daripada dana tersebut telahpun diterima.

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/315404.html

 

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Banking/Financial Service Publishing/Information Service