omniture

Xinhua Silk Road: Seraphim meterai perjanjian bekalan modul PV 150MW dengan Raystech di SNEC PV POWER EXPO 2020

Xinhua Silk Road
2020-08-12 13:45 875

BEIJING, 12 Ogos 2020 /PRNewswire/ -- Jiangsu Seraphim Solar System Co., Ltd. ("Seraphim"), salah satu pengeluar produk solar yang terkemuka di dunia, memeterai satu perjanjian bekalan modul fotovolta 150 MW dengan Raystech Group ("Raystech"), di SNEC PV POWER EXPO 2020 bertempat di Shanghai.

Raytech ialah pemborong dan pengimport produk solar dan elektrik yang terkemuka di Australia dan New Zealand.

Selepas menandatangani perjanjian bekalan modul solar 50MW pada bulan Jun tahun ini, ia telah memberi satu lagi contoh bagaimana kedua-dua syarikat memberi tumpuan pada pasaran pengedaran global, menggalakkan pembangunan tenaga bersih global.

"Kerjasama jangka panjang yang mesra antara Seraphim dan Raystech telah meletakkan asas untuk penerokaan bersama pasaran pengedaran global mereka," kata Polaris Li, presiden Seraphim, menambah bahawa "Raystech telah membawa produk Seraphim yang cekap dan menarik dengan perkhidmatan profesional dan sesuai kepada pelbagai wilayah melalui jaringan pengedarannya di Australia, New Zealand, Asia Tenggara dan Eropah. Kami amat yakin dengan kerjasama ini."

Seraphim akan membekalkan kepada Raystech modul separa sel siri S3 dengan kapasiti kuasa sehingga 440W digabungkan dengan kecekapan penukaran melebihi 19.78 peratus.

Modul separa sel siri S3 mengintegrasikan sel silikon 166mm dengan teknologi berbilang busbar dan sel separa potong. Teknologi berbilang busbar dapat memendekkan jarak penghantaran semasa antara jejari grid tipis, lantas mengurangkan lagi kehilangan rintangan. Proses separa potong mengurangkan selanjutnya kehilangan dan ketakpadanan elektrik dalaman dan turut meningkatkan kecekapan penukaran keseluruhan modul sebanyak lebih daripada 5 peratus.

Modul ini turut mengurangkan impak keretakan tersembunyi dan kesan titik panas, lantas dapat meningkatkan prestasi, keandalan dan ideal untuk projek-projek stesen janakuasa perindustrian, komersial dan di darat yang berskala besar dalam pelbagai jenis pembangunan.

Han Wei, Ketua Pegawai Eksekutif Raystech berkata kerjasama mereka akan terus menyuntik daya maju yang baharu ke dalam pasaran global dan membawa perkhidmatan bekalan tenaga yang lebih canggih, lebih andal dan berkualiti lebih baik kepada pelanggan global mereka.

Seraphim sentiasa meletakkan kepentingan yang besar terhadap pasaran pengedaran membangunkan dengan bersungguh-sungguh saluran pengedaran.

Sejak penubuhannya pada tahun 2011, Seraphim telah mengkhusus dalam penyelidikan, pembangunan, pengeluaran, inovasi dan penjualan produk PV. Sehingga kini, lebih daripada 8GW produk Seraphim telah dipasang di lebih 40 negara seluruh dunia.

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Alternative Energies Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Publishing/Information Service Utilities Trade show news