omniture

Xinhua Silk Road: Liuyang China lancar program pelancongan budaya undang pelabur untuk memperbaiki imej bandar

Xinhua Silk Road Information Service
2020-08-13 12:08 698

BEIJING, 13 Ogos 2020 /PRNewswire/ -- Kota bunga api China, Liuyang, sebuah bandar yang terletak di wilayah Hunan, China tengah, baru-baru ini mengumumkan untuk mengundang pelabur global bagi program pelancongan budaya Sungai Liuyang.

 

Sungai Liuyang ialah satu-satunya sungai di wilayah yang terpilih menjadi kumpulan pertama 17 buah tasik dan sungai demonstrasi di seluruh China dan telah lama berfungsi sebagai "business card" Bandar Liuyang.

Program ini didedikasikan untuk membina jalur pelancongan budaya tepi pantai bertaraf dunia di sepanjang Sungai Liuyang yang menggabungkan hiburan bertemakan bunga api, lawatan pengalaman budaya bandar lama dan perjalanan waktu malam dan hiburan Sungai Liuyang.

Meliputi kira-kira 140 hektar, program ini dirancang untuk melancarkan jalur pelayaran sejauh 13 kilometer dan menubuhkan dua daerah pelancongan budaya di sepanjang Sungai Luiyang, iaitu daerah Guanlitai dan daerah Puzigang.

Untuk daerah Guanlitai, daerah ini akan dijadikan daerah moden dengan ciri-ciri tarikan pelancongan Liuyang sebagai pusat mercun seperti pertunjukan bunga api, teater bunga api dan dunia bunga api masa depan. Untuk daerah Puzigang, daerah bergaya retro ini memberikan budaya yang berkaitan dengan Sungai Liuyang dan warisan budaya tak ketara ke dalam pembinaan taman kreativiti budaya Sungai Liuyang, sebuah kota lama dan pusat perkhidmatan pelancongan.

Jalur pelayaran sejauh 13 km akan mengembangkan lawatan malam Sungai Liuyang yang terdiri daripada perjalanan malam melalui jalan air yang berkaitan, dermaga pelancongan dan projek infrastruktur lain seperti pembinaan jalan raya tahap perbandaran dan projek pembinaan dan penambahbaikan pemandangan di perairan.

Setakat ini, sejumlah besar syarikat yang ditadbir secara terpusat, 500 syarikat utama di dunia, 500 syarikat utama di China, 500 perusahaan swasta utama di China dan 10 syarikat pemaju dan pengendali budaya dan pelancongan terkemuka negara ini telah datang ke Kota Liuyang untuk rundingan mengenai program pelaburan berpotensi.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/315427.html

Video - https://cdn5.prnasia.com/202008/xinhuasilkroad/video.mp4

 

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Related Links:
Keywords: Banking/Financial Service Publishing/Information Service Travel New products/services