omniture

Xinhua Silk Road: Kapsul vegetarian jadi trend baharu pasaran tambahan diet antarabangsa pada tahun 2020

Xinhua Silk Road
2020-08-15 06:48 594

BEIJING, 15 Ogos 2020 /PRNewswire/ -- Kapsul vegetarian menjadi tren baharu dalam pasaran tambahan diet antarabangsa pada tahun 2020, kerana peningkatan kesedaran kesihatan telah mendorong lebih banyak pengguna beralih kepada pasaran produk semula jadi.

Kapsul vegetarian menjadi tren baharu pasaran tambahan diet antarabangsa pada tahun 2020
Kapsul vegetarian menjadi tren baharu pasaran tambahan diet antarabangsa pada tahun 2020

Kapsul vegetarian, baik yang keras mahu pun yang lembut, diperbuat daripada bahan sayuran seperti kanji ubi kayu.

Berbanding dengan kapsul gelatin yang berasal daripada hidrolisis kolagen lembu, ikan atau khinzir, kapsul vegetarian dapat memenuhi permintaan golongan vegan dan kumpulan agama atau etnik tertentu yang melarang penggunaan produk haiwan.

Kapsul yang berasal daripada tumbuhan adalah bebas daripada bahan tambahan kimia dan menyebabkan hanya sedikit pencemaran semasa proses penghasilan. Selain itu, inersia bahan-bahan bersumber daripada tumbuhan ini telah menjadikan kapsul vegetarian sesuai untuk pelbagai bahan pengisian seperti minyak ikan, ekstrak tumbuhan dan nutrien lain yang mudah dioksidasi, supaya nutrien dapat dikekalkan dengan lebih baik.

Oleh sebab orang ramai ingin menjalani kehidupan yang lebih sihat, mereka cenderung untuk memilih produk yang lebih semula jadi, lebih sihat dan selamat.  Dalam bidang makanan tambahan, banyak pengeluar dan pemilik jenama, termasuk Healthy Care, BioBalance, doTERRA, Walgreens, Sam's Club, Colfarm, Benemax, Healtheries, dan Sports Research, telah mula mencari alternatif kepada kapsul gelatin yang berasaskan tumbuhan bagi memenuhi keperluan pengguna yang kian berubah.

Juga, pandemik COVID-19 telah memaksa pengguna untuk menilai semula kesihatan, tabiat kehidupan dan kecenderungan penggunaan yang berkaitan.

"Kami terus melihat perubahan berterusan dalam pemikiran pembeli ketika memilih  produk semula jadi dan konvensional," kata Kathryn Peters, naib presiden eksekutif di SPINS, sebuah syarikat teknologi data yang fokus kepada kesejahteraan.

Oleh kerana orang ramai tetap fokus kepada kesihatan dan kesejahteraan, produk semula jadi akan terus mengungguli produk lain kerana pengguna akan terus melabur dalam mendapatkan sumber diet tambahan yang bagus untuk dimakan, boleh digunakan dalam badan dan mengekalkan kediaman mereka, tambah Kathryn.

Perbezaan yang besar akan diperolehi pada perusahaan dan pemilik jenama yang menggunakan kapsul vegetarian dalam tambahan diet dan mereka yang menggunakan kapsul konvensional, kata seorang pegawai di VegeGel, salah satu pengeluar kapsul berasaskan tumbuhan terkemuka di dunia.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200813/2884837-1?lang=0

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Food/Beverages Health Care/Hospital Publishing/Information Service Supplementary Medicine New products/services