omniture

Dengan Nilai Jenama Lebih 105 Bilion Yuan, Shanghai Electric berada di kedudukan ke-48 Paling Berharga di China

Shanghai Electric
2020-08-17 08:18 570

SHANGHAI, 17 Ogos 2020 /PRNewswire/ -- Pada 5 Ogos, Shanghai Electric Group Company Limited (Shanghai Electric), pengeluar dan pembekal peralatan penjanaan tenaga elektrik, peralatan industri dan perkhidmatan integrasi terkemuka di dunia, dinobatkan sebagai jenama China ke-48 paling berharga dalam senarai rasmi 2020 World Brand Conference bagi "500 Jenama Paling Berharga di China". Ini menandakan kenaikan nilai jenama lebih daripada 30% dari 2019 menjadi 105,637 bilion yuan dan meletakkan Shanghai Electric sebagai ketua industri tenaga China.

Bertapak sejak tahun 1902, Shanghai Electric telah muncul dalam beberapa tahun terakhir sebagai pusat inovasi industri di dalam dan luar negara. Mengikuti strategi tiga fasa yang komprehensif, Syarikat telah menyaksikan pertumbuhan yang luar biasa dan mencapai peningkatan pendapatan kasar sebanyak 26%, dengan keuntungan yang dapat diagihkan kepada pemegang saham syarikat induk meningkat sebanyak 24.83% dan pesanan baharu meningkat 30.6% dari tahun ke tahun. Semua ini merupakan rekod tertinggi bagi Shanghai Electric dan menandakan peningkatan nilai kehadiran jenama yang dibentuk di sekitar inovasi bertaraf dunia dan produk industri yang berkualiti.

Menuju masa depan, Shanghai Electric telah mengenal pasti bahawa pengembangan jenama yang dikenali antarabangsa sebagai penting untuk menjalankan perniagaan di seluruh dunia. Dengan tujuan untuk menggerakkan jenama luar negerinya dalam 3-5 tahun ke depan, Shanghai Electric komited untuk menjadi perusahaan kelas pertama antarabangsa, mendedikasikan sumber untuk kemajuan dan pengembangan sosial, inovasi terbuka dan melaksanakan amalan terbaik EHS. Dari penyertaan dalam pameran industri di Hannover, Jerman, hingga pertemuan dengan calon rakan kongsi di Kongres Tenaga Dunia di Dubai, Shanghai Electric ingin memperkukuh kerjasama dengan organisasi bertaraf dunia untuk membuat perubahan positif dan menangani beberapa cabaran dan kebimbangan yang berkaitan dengan tenaga yang paling terkenal di dunia.

Kesan persekitaran daripada pengeluaran elektrik berskala besar ialah kesan masyarakat yang dikesali. Shanghai Electric, bagaimanapun, percaya bahawa walaupun gangguan tertentu diperlukan, kerosakan ini dapat dikurangkan dengan berkesan melalui amalan pemantauan dan pengurusan yang lebih baik. Peralihan fokus utama di seluruh Syarikat ke arah sumber tenaga yang boleh diperbaharui menyaksikan pertumbuhan pendapatan tahun ke tahun sebanyak 51% dari 2018 ke 2019, berbanding hanya 8.4% daripada tenaga termal dalam tempoh yang sama. Memadankan fokus ini pada kelestarian dengan keinginan untuk membina jenama antarabangsa yang positif, kesedaran alam sekitar dan dasar 'hijau' berada di barisan hadapan jenama Shanghai Electric. Ini juga dibuktikan dengan kemajuan dalam inisiatif dalaman utamanya, 'SEC-LOVE'. Bertujuan memastikan semua jabatan diselaraskan dengan matlamat hijau mereka, lebih daripada 80% semua syarikat gabungan kini memenuhi kehendak piawaian Sistem Pengurusan Alam Sekitar (EMS) ISO14001.

'Buatan China 2025' ialah tumpuan inisiatif China untuk membawa lebih banyak produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi dengan inovasi canggih ke dunia. Shanghai Electric memimpin usaha ini untuk menyegarkan imej 'Buatan China' dan memberi kesan positif kepada masyarakat tempat ia beroperasi - salah satu tujuan dan komitmen CSR utama Kumpulan untuk menyampaikan inovasi tenaga bertaraf dunia.

Untuk maklumat lanjut, lawati www.shanghai-electric.com

Logo - https://photos.prnasia.com/prnh/20200424/2786026-1-LOGO?lang=0

Source: Shanghai Electric
Related Stocks:
HongKong:2727 OTC:SIELY Shanghai:601727
Keywords: Advertising Alternative Energies Electrical Utilities Environmental Products & Services Oil/Energy Utilities Awards